Domnilor,
Bine inteles ca prezentata de mine ... scurt si concis, ... din cand in cand, ... toata acesta "poveste" a mea cu stiucile din localitate incepe sa aiba o nota exagerata. Dar cum am mai subliniat si in alte dati, aici in port stiucile se aduna pe o suprafata mica la iernat urmarind albitura ce se trage la apa mai adanca si mai "calda" decat in estuar. Raul local se intalneste cu apa rece a estuarului. De cand m-am mutat in aceasta localitate, '91, in fiecare an se prind foarte multe stiuci de pescarii la spin si pestisor. Ca intr-o zi este ca si in intr-un bazin de inot (nici o miscare), ca si cand nu ar exista urma de stiuca, este un lucru stiut de stiucarii cu ceva state de plata in aceasta indeletnicire.
Deci cazul portului de aici este un caz de exceptie. In rest "legile nescrise" ale stiucilor (teritoriul de vanatoare) le obliga sa pastreze distanta. Dar este clar ca fiecare lac, balta, rau isi au stiucie lor. Ca situatia portului din localitate este o exceptie si ca raspandirea pe metru patrat a stiucilor in alte ape si in alt anotim este alta, nu o contest si nici nu am spus altceva.
Sa ma apar de banuielile voastre ... necesita timp si energie. Nu am de ce sa o fac. Cine crede ce spun, ...bine, cine nu il invit sa vina si sa incerce singur.
Cei ce au fost aici la stiuca (
tara asta are zeci de mii de lacuri si balti) probabil au avut ghinion. Nici eu nu am prins in fiecare zii cand inca mai pescuiam la stiuca. Dar cand incepi sa cunosti ce tactica sa aplici, cand sa pescuiesti, unde, in ce fel, ... atunci exemplarele mari sunt la indemana. Altfel ele cad accidental. De asemnea unele lacuri au mai multe stiuci ca altele. Existenta hranei si dimensiunea lacului determina si densitatea stiucilor. ( ... si intensitatea cu care este pescuit) Daca voi ati inteles altceva din spusele mele ... pardon, ... poate m-am exprimat eu gresit.
Cei ce au venit aici si au venit pe reclame publicate de aranjori de excurii cu tema, ... si nu au prins. Nu ma mira de loc.

Daca vroiau sa prinda trebuiau ... sa ma fi cotactat pe mine, de ex., ca din umila mea experienta la stiuca sa-i fi ajutat sa prinda ceva ce merita filmat. Ma pregateam, testam locuri si metode si-i duceam la in momentul vizitei exact acolo unde erau si stiucile. Pe anumite portiuni dai de faci scurta la mana si nici macar o marlita. Te muti si ai atac la fiecare lansare. Sa nu mai vorbesc de dimensiunile stiucilor. Pe anumite zone ale unui lac stiucile ce se reped la toate nalucile posibile nu depasesc 2 kg. In zone unde sunt stiucile mai mari, sunt si ele mai rare.
Deci inca o data
portul din localitate este o exceptie si de aceea ii fac si atata reclama. Sper ca Tudor sa vina la anul si atunci am sa-l duc sa vada si el cu ochii lui care este situatia. Avem noroc de o zi din cele in care cumetrele sunt puse pe vanatoare ... o sa aiba o amintire de neuitat. Asta am curaj sa garantez. Banii in retur daca v-a fi altfel. Dar el vrea sa pescuiasca si din barca pe coasta si prin lacurile din jur. Sa vedem cum vor avea timp sa le faca pe toate in timpul cat v-a fi aici.
Cat despre temperatura (costic_fishing) am mai spus-o si cu alte ocazii. Depinde de la an la an. In septembrie de ex., poti avea 20-24 de grade ziua. Noptile sunt mai racoroase 8-12 grade. Dar depinde de vanturile predominante. De miscarea fronturilor atmosferice. Vin de la sud, sud-vest, sud-est ... vreme calda. Vin din directie opusa coboara temperatura marcant, chiar si de la o ora la alta. Aici vorba "Depinde de unde bate vantul ..." se potriveste exact cu realitatea.
L-am rugat pe Dan sa puna pe server trei harti ale zonei in care stau.
Va rog sa vedeti ca pe o raza de 30 km aveti la lacuri si balti ca nu le puteti vizita intr-o vara, chiar daca pescuiti zi de zi fara intrerupere.
Deci pe o raza de 30 km. Tara asta are de la Malmo pana Kiruna in jur de 2500 de km pe sosea. (E4) Sansa sa pui degetul pe harta si sa nu atingi un lac, rau, sau balta, este de cateva procente. Daca in toate aceste balti si lacuri sunt 100 de stiuci in medie, faceti socoteala cate stiuci ar putea exista la 100 000 de lacuri si balti. (speculativ dar poate reusesc sa va conving ca nu bat campii)