De ce pescuitul, de ce nu altceva?...care-i explicatia oare?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: De ce pescuitul, de ce nu altceva?...care-i explicatia o
Munte, munte cu frumuseti neasemuite si surprize la tot pasul unde vaile ascund rauri si paraie care strabatute cu piciorul si batul de pescuit in mana printre brusturii plini de ganganii care atunci cand artificialele tale nu dau rezultate te invita sa le reproduci, cu acele cascade care te fac alpinist fara sa vrei pentru a ajunge la etajul superior bun de pescuit, cu bulboanele limpezi ca lacrima pe fundul carora zaresti pentru o clipa naluca celui mai frumos peste din apele noastre, Pastravul. Iata doar o mica parte din raspunsul la ,,De ce pescuitul...". 

-
- veteran
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
si ptr o prajeala de maruntis
datu cu "furnicutza"........

- MARIUS POPA
- veteran

Cum vine asta?

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
>>> La mine este putin mai complicat. Am raspuns de-a lungul timpului la intrebari asemanatoare:”De ce alpinismul?”; “De ce vanatoarea?”(de 14 ani “vanez” doar cu aparatul foto si o fac saptamanal); …acum,intrebarea despre pescuit. Am scapat mai usor comparativ cu cei din anturajul meu,care au raspuns in plus si la intrebari despre parapanta,speologie, scufundari si cate si mai cate…(o parte din ei nu mai pot raspunde).
Fiind o activitate care este strans legata de natura,nu aveam cum sa nu o indragesc. Fara sa fiu un habotnic in ale pescuitului,ma deconectez total cand am ocazia de o confruntare directa cu “partenerul’ meu – pestele. Foarte rar merg la pescuit pe balti sau incinte cu plata,nu ma atrag. Mai pescuiam pe Sarulesti, la salau, dar mi-am dat seama ca nu asta caut si nu stilul asta nu ma satisface.
Acum multi ani,am fost cu tatal meu pentru prima data in delta.Acum vreo 22-25 de ani am iesit prima data pe cursul Dunarii la pescuit. Cand mi s-a oferit alternativa asta ,am renuntat aproape total la restul variantelor(referitor la pescuit). Nu ma consider si mai mult ca sigur ca nu sunt un pescar bun(comparativ cu ce se cere in vremurile astea) dar, cu siguranta, sunt unul pasionat. De multe ori,cand sunt la locul ales(90% in delta) renunt la pescuit si prefer sa studiez zone noi sau sa contemplu natura.
Indemnat de prieteni si tot mai atras “muscarit”,ma feresc sa dau frau liber tentatiei,totusi sunt plecat cam 95-120 de zile pe an de acasa si daca mai prind un nou “microb”...
Sper ca la intrebarile astea sa raspunda si baietii mei candva.
Fiind o activitate care este strans legata de natura,nu aveam cum sa nu o indragesc. Fara sa fiu un habotnic in ale pescuitului,ma deconectez total cand am ocazia de o confruntare directa cu “partenerul’ meu – pestele. Foarte rar merg la pescuit pe balti sau incinte cu plata,nu ma atrag. Mai pescuiam pe Sarulesti, la salau, dar mi-am dat seama ca nu asta caut si nu stilul asta nu ma satisface.
Acum multi ani,am fost cu tatal meu pentru prima data in delta.Acum vreo 22-25 de ani am iesit prima data pe cursul Dunarii la pescuit. Cand mi s-a oferit alternativa asta ,am renuntat aproape total la restul variantelor(referitor la pescuit). Nu ma consider si mai mult ca sigur ca nu sunt un pescar bun(comparativ cu ce se cere in vremurile astea) dar, cu siguranta, sunt unul pasionat. De multe ori,cand sunt la locul ales(90% in delta) renunt la pescuit si prefer sa studiez zone noi sau sa contemplu natura.
Indemnat de prieteni si tot mai atras “muscarit”,ma feresc sa dau frau liber tentatiei,totusi sunt plecat cam 95-120 de zile pe an de acasa si daca mai prind un nou “microb”...
Sper ca la intrebarile astea sa raspunda si baietii mei candva.
- MARIUS POPA
- veteran

Frumos, frumos, deci exista atractie, si exista si pasiunea!

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
de ce? de ce? de ce fac la.ba mustele???
"nu stiu altii cum sunt"
da io cel putin, nascut si crescut in Galati, nu prea pot sa-mi imaginez alta modalitate de-a "omori" timpul liber (poate in afara de pedalat pe bicicleta).... majoritatea rudelor, cunoscutilor, prietenilor si vecinilor mei au fost si sunt PESCARI inraiti nu gluma
care pescuie cu metode mai mult sau mai putin "ortodoxe"
prima pescuiala: 1982 - balta catusa
prima delta: 84-85.... nu mai stiu exact...
nu cred ca e cazul s-o dau in poezii... asta este!
"foaie verde de artar maaaaiiiii, m-a facut mama pescar maaaaiiiiiii, pescar sunt, pescar imi zice, pescar sunt pe un' m-oi duce..."

"nu stiu altii cum sunt"

prima pescuiala: 1982 - balta catusa

prima delta: 84-85.... nu mai stiu exact...
nu cred ca e cazul s-o dau in poezii... asta este!
"foaie verde de artar maaaaiiiii, m-a facut mama pescar maaaaiiiiiii, pescar sunt, pescar imi zice, pescar sunt pe un' m-oi duce..."

- MARIUS POPA
- veteran

Fii pescar nu talhar.
Din politete ti-am repectat postarea, dar acum ma intreb cum ar arata scrisa pe o coala de hartie?danstiucaru scrie:pai pana acuma erau doar patrularile umar la umar cu o gama restransa de amici ....de acuma fiumio are aproape 9 ani...o sa merg mai des cu el ,nu vreau sa raman un soarece de bloc(i place si sa prinda pesti si doar sa hoinareasca)in noiembrie a facut prima lui pescuiala la stiucarit ,pana acuma lam dus doar la rosioare obleti babusca...ma bucur ca ii place am mai vazut pescari cu baieti care nu agreaza natura si pescuitul
ce poate fi mai tare decat sa te duci in ianuarie sa faci un foc sa admiri munti? iarna sau vara natura iti incarca bateria ptr a rezista la serviciu...si ptr ce?ptr 35 de ron cat bag motorina? oricum intrun bar iesi mai scump cu berea si biliardu(nu mai suport de ani buni fumul cu toate ca fumez)
cand incep sa ma echipez cu soldanele si sami fac montura ...am aceleasi emotii de parca ar fi prima oara
grea boala

- MARIUS POPA
- veteran
Din politete, nu strica topicul, e bun si cu scris frumos, si mai putin
...ai inteles tu esenta ! 

Fii pescar nu talhar.
Dupa felul greu in care ai reusit sa scoti ceva din gura ma gandesc sa nu fii cumva bolnav si de aceea te rog sa ma ierti daca te-am contrat prea tare.danstiucaru scrie:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]()
![]()
![]()
![]()
datu cu "furnicutza"........