De ce nu se aduce Biban american in tara

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 21 Mar 2007, 16:22

...Pescuitul la bass e foarte spectaculos... :!: :!: .....am prins la voblere de suprafata .....de adancime....twistere....linguri....dar cel mai spectaculos cred ca este la skiter pop....ataca din senin... :wink: ....eu zic ca ar merge si la noi in tara populat cu asa ceva....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Mar 2007, 16:31

Chestia asta cu "introducem doar in balta asta si gata" sunt convins ca nu tine in Romania. Intotdeauna o sa se gaseasca vreun "acvarist" care o sa plimbe mormolocii dintr-o garla in alta, asa...sa fie si la noi pe langa casa! :D

Apropos de ce-si face omul cu mana lui.... acu vreo 2 ani parca, a pentru a creste productia de crap la hectar, Raduta a cumparat crapi de Dunare, vii, pe care ia introdus in acvariul lui de la Sarulesti! Se pare ca manevra nu a fost tocmai de bun augur, intrucat specia predominanta din lac (exemplare ce-i drept supraponderale, dar demne de orice coperta pentru reviste despre mamaligi), a gasit de cuviinta sa se sinucida in masa. Cu alte cuvinte, crapii de Dunare erau purtatorii unor virusi tolerati de sistemul lor imunitar, nu insa si de cel ar crapilor bastinasi.

Si asea se f*tu si garla secolului!

Cam asta e cu infratirea dintre popoarele de pesti!

Si novacul a fost introdus in "amenajari piscicole izolate" si sa vezi ce bucati se iau pe Dunare...a se vedea Vijelie!
near the beer

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 21 Mar 2007, 16:38

Biban american este deja din belsug in Ungaria in cadrul crescatoriilor particulare unde se si comercializeaza.
In Ungaria pretul la peste este in jur de 1.5 euro kg. la pestele din crescatorii. De acolo dorim sa aducem peste pentru popularea apelor din judetul Hunedoara si cine stie poate printre alte specii se mai ratacesc si citeva ezemplare de biban american????????

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Mar 2007, 16:48

Costica, am explicat deja din ce cauze nu prezinta acest peste nici un pericol.
Personal am mai multe balti la 5 minute de casa pline cu bass (bois de Boulogne). Cum e voie sa te duci acolo si in perioada de prohibitie la stiuca ma mai duc sa ma amuz duminica dimineata.
Bass-ul este introdus in Franta de mai bine de 150 de ani si nu s-a plans nimeni. S-au plans insa de sorete si de somn pitic. Biotopul este acelasi ca si cel romanesc. Sau mai bine zis a fost. :P

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Mar 2007, 16:54

Tudore, atunci sa vina!

Il asteptam cu paine si sare! :twisted:
near the beer

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Mar 2007, 17:03

stai linistit pescariciule cu bassu
asta e un peste occidental , civilizat , hraparetz la ore fixe , in functie de orarul crescatoriei si relaxat ca-si imagineaza ca va fi eliberat adica checienrilizd

impactul cu pestele nostru national , GHIBORTUL si cu braconierul lebadar ii va fi fatal :D

io mizez in continuare pe ghibort , sorete , nisiparnitza de bolovan , asprretele cu buze verzi , rosiaoar termala de la Baile Felix si evident zgalvocul ......sa nu uitam ZGLAVOCUL
cu astia ne vom distra in urmatorii ani in spinningu din romanica :twisted:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Mar 2007, 17:05

apropos de specii importate, imi aduc aminte ca eram copil si prindeam cu borcanul pe niste baltute de pe la Felix (Oradea) gupi si xipho. :D
near the beer

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Mar 2007, 17:06

ma bucur ca ignorati partenerul meu de spinning nr. 1
carasul
num-asa i-oi prinde io pe toti :twisted:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Mar 2007, 17:09

Acolo , acolo ......haladuia nevinovata si rosioara termala
cica specie unica :D
normal , cine mai crestea rosioare la gheizar ? :D
Se pare ca s-au dus si alea ( probabil vreun pescar le-a masacrat la libelula) si a mai disparut un simbol national :D
nisa ecologica se pare ca afost ocupata de guppi si xipho ...............pana la primu Ghibort :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Mar 2007, 17:11

Poate-i mai bine cum ziceti voi. "Treling" de fas roz, ghiul catmai barosan, ceas cat o ceapa, manele, gratare si dat la baboi. Dar nu trebuie dus chiar totul acasa. Gunoiul se elibereza pe malul apei sau chiar in apa. :lol:

Scrie răspuns