Curentul electric...legal?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 15 Dec 2006, 13:36

Ni se potriveste tuturor zicala cu nebunul care arunca o piatra in lac si noi restul repede sarm sa o cautam.....

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 15 Dec 2006, 14:34

salut bogdank.exemplele tale nu se regasesc in practica braconierilor ,astia au niste aparate ucraina ,care pur si simplu dau niste socuri de tensiune ff mari(imobilizare agresor)care rupe totul in peste (contractii musculare+hemoragie interna );cu cat e pestele mai mare cu atat culege o diferenta mai mare de potential pe linia de forta a campului electric .tu discuti despre pescuitul industrial rationalizat .
de ce e somnul ff sensibil ? pt ca el e sensibil la diferente de potential de milionime de volt ,are senzori electrici pe tot corpul si un aparat chiar slab il sparge .
2,5 V/cm =e vorba de cm liniar tesut muscular sau apa ?
.
walleye

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 15 Dec 2006, 17:53

Citesc si nu stiu ce sa fac :rad sau plang? Din mai multe motive...Dar oricum , ca sa-mi revin ,intreb si eu ca un pescar din UE (azi ,maine) :tensiunea maxima admisa ,amperajul , frecvanta (ca poate ies din UE!)...
Domnilor colegi parere personala : IN VECII VECILOR in UE nu se va pescui cu e.e. (in ceea ce intelegem noi ...)!!! "Aia" iti "iau gatul"pentru mult mai putin... :lol: Restul... ne ocupa timpul liber ca de aceea suntem romani!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 15 Dec 2006, 19:11

e articol tendentios!
de ce nu a aparut in cotidianul? pentru ca acolo se face informare corecta. unde pana mea a gasit gazetarul ala ca de la noi, la unguri , polonezi si alte alea...se vor recolta crapi si salai cu renelu'?
plus ca in ue nu se suge peste de apa dulce! nu mananca nici dracu' asa ceva...doar est-europenii cu foamea in testicul papa asa ceva!

ca daca-ar fi adevarat....sa vedeti ultimul model de potentiometru daiwa si alte...accesorii or sa aiba toti cretinii care distrug apele noastre!
probabil in 2-3 zile in crasmele din toate satele cu vedere la garla, va vorbi nea M. cu nea V. "de la 01 inauarie, tragem firul din cimitir si-l bagam in garla, da-i incolo pe morti ce le trebuie lor lumin ape alee... noi suntem in ue...noi suntem in ue...." si multa rima! :evil:
daca-ati sti ce fiori de placere simt cand aud ca s-a mai curentat cate-un braconie ca dadea la curent sa prinda si el un baboi sau 1tona.....
tufu-le gladiolele din gadina!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 15 Dec 2006, 19:15

:lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 15 Dec 2006, 22:38

adrian frunza scrie:salut bogdank.exemplele tale nu se regasesc in practica braconierilor ....
2,5 V/cm =e vorba de cm liniar tesut muscular sau apa ?
.
- stiu ca nu se regasesc, pe la noi nici macar ucrainiene nu sunt, se folosesc home-made. Baterie de tractor + transformator. Am scris ce stiu eu despre pescuitul cu curent asa, ca informatie generala, sa stie lumea ce inseamna si ce efecte are curentul asupra pestilor.
- 2,5 V/cm lungime corporala. Dar mai sunt si alte aspecte, precum salinitatea si temperatura apei. Daca salinitatea si temperatura apei sunt crescute, curentul nu va afecta asa tare pestii. In apa cu conductivitate scazuta (rece, fara saruri), curentul va trece pe unde e mai usor - adica prin pesti.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Dec 2006, 14:18

nu mi-am pierdut timpul sa citesc articolul cu problema iau in discutie doar elemntul "curent electric"
a nu se uita un aspect
exista si pana acum acest gen de "pescuit"
este permis cu autorizatie speciala si in romania
ca si in multe alte state din lume
se refera strict la aspectul stiintific
cu ajutorul acestei metode se fac studiile stiintifice care au ca scop stabilirea unei bonitati a zonei respective
a speciilor din zona etc
amanunte sunt multe nu sunt omul cel mai potrivit sa dau amanunte si nu mai departe de ieri am stat de vb cu dl Adrian Ionascu care mi-a lamurit acest aspect
cred si sper sa apara aici cu lamuririle necesare care ca si pe mine sper sa linisteasca pe multi
va invit d-l Ionascu pentru liistea multora dintre noi explicati aici cum sta treaba cu electricu in domeniu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Dec 2006, 17:49

ma indoiesc si sper ca la noi nu se va permite vreodata pescuitul electric industrial
ref la ala stiintific, e alta treaba si fara legatura cu ce scria in articolul ala[/code]

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 18 Dec 2006, 18:31

eu nu cred ca trebuie luat de bun (tot) ce scrie Nastase in JN.
pescuitul electric s-a practicat in delta pe vremea sovromurilor in anii `50 cu rezultate dezastruoase pentru populatiile de pesti. deh ne plateam datoria de razboi inclusiv cu peste. de fapt era o spoliere fara precedent a tarii ocupate.
daca si comunistii, care nu prea se impiedicau de ecologie au sesizat eroarea si au revenit asupra acestei decizii, cred ca nu mai e nimic de comentat.
chiar autorul isi da cu stangul in dreptul afirmand ca resursele de peste europene sunt in cadere libera (ma refer la resursele pescuitului marin). si atunci de ce sa se legifiereze pescuitul electric comercial? ca sa terminam rapid ce-a mai ramas din resurse?
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

Scrie răspuns