Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii
da se pare ca prin aceea adresa king a dat indirect un raspuns transant 

# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #
Pai ce, voi dupa Manaila va luati, asta este prietenul lui FFFF, ca din dispozitia lui a luat fanica permise....si s-a invatat cu bani multi si nemunciti. Serios si adevarat.
N-are legea prevederi exprese???? Are cu reciprocitatea si ce folos, el habar nare.
N-are legea prevederi exprese???? Are cu reciprocitatea si ce folos, el habar nare.

- kingofbeasts
- veteran
era necesar sa se lamureasca saptamana pentru ca, desi prin scoala generala se invata notiunile de genul asta, dj-ii preocupati de dedicatii inca n-au aflat ca saptamana are 7 zile si asta se vede foarte clar :Tavi scrie: Inteleg ca ca actualele modalitati :
http://apssibiu.ro/wp/?page_id=565
pot "restrange sau ingradi dreptul pescarului de a achita acest tarif inclusiv pe malul apei" si sunt atat de nasoale ca a fost musai si degraba nevoie de adresa de clarificare catre ANPA... sa lamurim domle ce inseamna saptamanadin pacate la intrebarea 2 raspunsul nu cred ca e cel asteptat...
![]()
saptamana versus 7 zile era intr-adevar problema nr. 1 ce trebuia lamurita...acum e totul ok...
si o dedicatie, ca prea se potriveste:
http://www.youtube.com/watch?v=fH_ERgiZQKE
"In cazul platii pe malul apei, tariful saptamanal este valabil doar pentru saptamana calendaristica in curs, respectiv din ziua platii pana duminica inclusiv".
din pacate atunci cand unii nu pricep notiuni elementare de calculul timpului sunt necesare mai multe lamuriri in cazul asta de la ANPA . Cum interesele asociatiei si ale pescarilor nu sunt intotdeauna aceleasi, cineva trebuia sa se preocupe si de cei din urma.
intradevar raspunsul la intrebarea 2 nu era cel scontat ceea ce va da mana libera sa alegeti voi ce fel de modalitate de plata a tarifelor se va aplica si unde se va plati acel tarif. totusi , daca optati pentru plata pe apa , atunci oferiti aceleasi drepturi ca la plata prin cont pentru ca nu poti avea unitati de masura diferite pentru acelasi produs. In trecut (si asta unii care au habar si de istorie nu numai de muzica stiu) cei care se jucau cu ocaua mare si cu ocaua mica erau sanctionati.
Asta ca sa nu mai zic ca metodele voastre preferate sunt restrictive pentru ca ,atat plata prin casierie cat si plata prin cont , sunt metode de plata valabile doar in zilele lucratoare si /sau bancare. Ala care se hotaraste sambata ca vrea sa mearga duminica la pescuit si sa vrea n-are cum sa plateasca decat pe apa .
Deci , da, intradevar sunt ingradite drepturile pescarilor de a pescui legal si acest lucru se face prin mai multe metode restrictive.
- kingofbeasts
- veteran
[/quote]miky scrie:
Si nu da nici o apa la moara asociatiilor, in privinta unei situatii legale existente si subantelese oricat am intoarce-o pe toate fele ei, nezicand nimic nou, in schimb sper ca are darul sa le taie macaroana acelor gen de pescari care se cred un fel de Dumnezei pe apa, plini numai de drepturi, pentru faptul ca trebuie sa plateasca imensa suma de... 10 lei, asteptand de la ..."asociatii", sa vina sa le sufle in k.u.r. pe mal, sa le curete locul sub ei, sa le bage peste in undita si daca se poate sa le elibereze si balta de braconieri, asa cu mainile goale si fara nici un drept oferit de lege, doar pentru ca ... " asociatiile trebe sa le dovedeasca dansilor ceva" !
[...]
Deocamdata, noi pescarii romani, avem exact asociatiile pe care le meritam, iar conditiile in care pescuim, sunt rezultatul acestei simbioze perfecte dintre asociatii si pescari, si valoreaza fix cat disputele pline de principii si veticalitati, de pe forumuri, adica fix... 10 lei (sau mai putin, in unele locuri) !
si cam ce merite deosebite are un pescar membru cotizant ce plateste 1,35 lei pe saptamana (70 lei cotizatie anuala/ 52 de saptamani) comparativ cu un nemembru care plateste 10lei pe saptamana astfel incat primul sa aiba mai multe drepturi decat al doilea (care plateste de vreo 6 ori mai mult si exista varianta ca pentru banii astia sa aiba dreptul de pescuit de 6 ori mai scurt)?
Si bineinteles ca voi in regulamentul propriu puneti ce vreti voi....uite asa cei care vor sa-l dea jos pe Popescu sunt mai dihai ca el.
Si eu am dreptul ca la control sa-l pun pe reprezentantul ANPA sa notifice urmatoarele:
- neafisarea regulamentului propriu al asociatiei pe malul apei in zona in care pescuiesc si in asa fel incat sa-l o pot vedea,
dupa cum zice la punctul 8 in ordinul 15/2011
si banuiesc ca veti respecta si articolul 9 din partea a V-a, tot acelasi ordin, cu reciprocitatea..asa este ?
Si eu am dreptul ca la control sa-l pun pe reprezentantul ANPA sa notifice urmatoarele:
- neafisarea regulamentului propriu al asociatiei pe malul apei in zona in care pescuiesc si in asa fel incat sa-l o pot vedea,
si banuiesc ca veti respecta si articolul 9 din partea a V-a, tot acelasi ordin, cu reciprocitatea..asa este ?

Kingofbeasts,kingofbeasts scrie:...si cam ce merite deosebite are un pescar membru cotizant ce plateste 1,35 lei pe saptamana (70 lei cotizatie anuala/ 52 de saptamani) comparativ cu un nemembru care plateste 10lei pe saptamana astfel incat primul sa aiba mai multe drepturi decat al doilea (care plateste de vreo 6 ori mai mult si exista varianta ca pentru banii astia sa aiba dreptul de pescuit de 6 ori mai scurt)?
sunt convins ca tie oricat ti-as explica, nu vei putea intelege vreodata !
Asa ca nu ramane decat sa descoperi singur, daca vei reusi vreodata sa o faci...
1 - Aveti dreptate ! Bineinteles ca in Regulamentul propriu, am pus ceea ce am crezut noi de cuviinta ! Nici nu vad ce am putea comenta pe tema asta, este un lucru firesc si legal ! Nefiresc, si chiar ilegal (in orice caz nestatutar), ar fi sa punem in regulament elemente care contravin intereselor asociatiei !rcorbu scrie:Si bineinteles ca voi in regulamentul propriu puneti ce vreti voi....uite asa cei care vor sa-l dea jos pe Popescu sunt mai dihai ca el.
2 - Evident aveti dreptul sa-i reclamati orice inspectorului ANPA aflat in control !
3 - Banuiti bine, vom respecta articolul 9 din partea a V-a a regulamentul anexa la OM 15 !
Va citez articolul 9 mentionat precum si art 23 alin. 4 din OUG la care face referire acesta :
"Partea a V-a OM 15:
art. 9: asociatiile si federatiile de pescari sportivi consimt sa isi armonizeze actiunile in vederea implementarii obiectivelor si masurilor din prezentul regulament si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, in vederea practicarii pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art.23, alin.4 din OUG 23/2008 cu modificarile si completarile ulterioare, si a legislatiei secundare stabilite prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale "
Aveti mai jos citatul din Art. 23 alin. 4 din OUG.23/2008:
Art.23 (4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaŃia al cărei membru este, cât si pentru zonele concesionate de alte asociaŃii, pe bază de reciprocitate.
Deci Ajvps Sibiu, va respecta prevederile OM 15 privind reciprocitatea in privinta Permisului ANPA pe care probabil ca il detineti (conform art.23 alin 4 din OUG 23, este singurul lucru la care se refera aspectul reciprocitatii reglementat de art. 9 din OM 15, precum puteti citi si singur

dar pentru ca Legislatia secundara, prin OM al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, prevede la art. 8 alin 2 citez:
"Art. 8 (2)OM 15 - Asociatiile de pescari sportivi pot percepe un tarif, saptamanal, lunar, anual, de acces in zona de pescuit autorizata, pentru serviciile de organizare a pescuitului si derulalrea obligatiilor prevazute la alin. (1)
Ajvps Sibiu a prevazut astfel de tarife, le-a inclus in Regulamentul propriu care a fost aprobat de ANPA, ca urmare, daca in timpul controlului va intalnim pe apa, si nu sunteti membru la noi, in conditiile detinerii de catre dvs. permisului national ANPA va vom percepe tariful adecvat situatiei, ba chiar il vom incasa acolo pe apa, conform regulamentului nostru propriu !
Daca nu va gasim, ... inseamna ca ati scapat !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
miky scrie: Daca nu va gasim, ... inseamna ca ati scapat !

ce mai amuzanta concluzie pe care am citit-o in ultimul timp

un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Si daca sunt membru al altei asociatii AJVPS sau NON-AJVPS iar am scapat, corect ?
Nu domnule corbu !rcorbu scrie:Si daca sunt membru al altei asociatii AJVPS sau NON-AJVPS iar am scapat, corect ?
Daca sunteti membru al altei asociatii ajvps sau non ajvps , inseamna ca nu sunteti membru la Ajvps Sibiu !
Deci ne veti prezenta permisul ANPA si veti plati tarif in conditiile de pe apa, daca nu cumva v-ati ingrijit sa-l aveti deja platit la ora controlului, caz in care va vom multumi si va vom ura fir intins !
Deci doar in caz ca nu va intalnim pe apa, si nu aveti tariful platit, ati scapat ! Abia atunci puteti fi fericit ca ati economisit importanta suma de 10 lei !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
-
- veteran
Acest ordin nu este cel anulat in instanta de omul care" vede voci" ?

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.