Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de SVF » 05 Apr 2012, 16:36

Zamfi scrie:
Zamfi scrie:
Hopaa,uite ca se poate sa platesti si pe malul apei..
Da este o treaba laudabila! Se pare ca baietii de la Sibiu se apuca de treaba.Bravo lor! In aceste conditii (plus filmuletul cu plasa...)marturisesc ca abia astept sa le platesc taxa de acces. :wink:

Ilie sa stii ca eu o sa aleg sa platesc pe malul apei...Din comoditate.Da asta parca am mai spus-o pe aici :lol: Oricum trebuie sa apreciezi faptul ca da,pentru ca au demonstrat ceva,sunt dispus sa platesc! Deoarece era si varianta despre care povesteam cu ceva timp in urma.Iar faptul ca voi plati pe malul apei sa stii ca nu ma face sa ma simt vinovat in nici un fel fata de Aps Sibiu. Si nici nu-mi ridica problema ca cam :lol: ce fel de pescar sunt...Dpmdv voi fi un pescar care respecta legea,regulamentul unei asociatii si care-si permite sa profite de o facilitate oferita de o asociatie ...interesanta! :lol: in sensul bun al acestei facilitati,normal.

Dar daca crezi ca asta ma dezonoreaza ...ma rog ,o fi dar eu nu cred.Am mai spus-o si o mai spun (chiar daca ma judeci/cati...) din anul 2012 am decis ca o sa-mi apar drepturile la maxim si ma voi gandi in primul rand la propia persoana! in limitele legii,normal.De ce? Inceputul acestui an mi-a demonstrat cu varf si indesat ca este cel mai bun lucru! :twisted:

Fir intins! :wink:
Zamfi,ce-am povestit" noi",si aici nu ma refer doar la noi doi,ramane valabil 100%.Ma gandeam ca vei raspunde cand vei vedea mesajele mele.Intr-unul chiar vroiam sa precizez ca acum nu or sa ma mai iubeasca prietenii :lol:
Si eu am ales sa platesc pentru ca au demonstrat deocamdata ceva.Nu cred ca mai e nevoie sa readuc in discutie faptul ca nu ma leaga absolut nimic fata de persoanele aflate acum in APS,sau faptul ca am fost catalog intr-un anumit fel de o parte din ei.Si asta din pacate nu mi-i s-a intamplat doar mie.Reaminteste-ti ce-am scris zilele trecute fata de acest subiect.Asta ca sa nu las loc de interpretari.Ce-mi convine mie deocamdata, e faptul ca au inceput sa iasa pe apa,sa zgandare braconierii si au ceva idei bune.Fata de ce se intampla acum in tara,e ok.
Si eu respect legea ca si tine,dar pentru mine,varianta mea mi-i se pare mai corecta.Insa recunosc, la fel de legala e si varianta ta si-ti respect alegerea..Nu cred deloc ca asta te-ar dezonora in vreun fel si nici nu te judec,nu-mi permit.Mai ales pe tine. :wink:
ps:Cand tragi-ncoace',nu uita sa aduci ce-ai promis,asta in cazul in care mai vrei sa-l destupam amandoi :D

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Apr 2012, 20:22

Mai Ilie tu crezi ca scapi asa usor de dragostea prietenilor?Ntzz!Nu ai noroc! :lol: Nuuuuu!!! Tu vezi de ziua barbatului ca e pe vine...si oricum o sa ai ocazia sa-mi explici ce si cum cand merem sa-i zgandarim la Adi strapazanii aia de-un metru! :lol: Imediat dupa Pasti o fi bine? :roll: Ca cica da si avatul pe acolo ...Basca nu trebe taxa de acces! :P

In rest ce sa zic ? Sunt cu ochiul pe baietii vostrii...Ca abia astept sa miste problema sa pot sa le bag in gusa la astia din Alba :lol: Numa asa de amorul artei, sa vedem ce si cum .
Si eu respect legea ca si tine,dar pentru mine,varianta mea mi-i se pare mai corecta
Ma bucur ca doar ti se pare si ca nu e axioma parerea ta! Ca mie mi se pare corecta varianta cu permisul ala unic pe tara...Ce vrei si tu ?Reminiscente...Cred ca sunt prea batran deja :lol: Sau prea mic pentru o lupta asa de mare...Noroc ca mai este cate un Fanica :P

Ps:ce zici ce-mi merge tasta? Reminiscente de la un rosu sec de Barbera.Asta-i undeva prin Piemonte. Ti-am pastrat si tie pentru ziua aia Z! Ca vorba aia "...si ingerii beau cateodata vin!"Mai ales ca un vin daca nu-l bei cu prietenii il strici degeaba! :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Apr 2012, 20:39

SVF scrie: ps:Cand tragi-ncoace',nu uita sa aduci ce-ai promis,asta in cazul in care mai vrei sa-l destupam amandoi :D
Si da,aici am gresit."Ala" de-l lauzi tu,trebuie neaparat destupat in trei,ca doar n-o sa lasam prietenii adevarati sa se bucure singuri de strapii aia d'un metru:lol: :respekt:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Apr 2012, 21:18

Vezi ca o sa-l bem in patru! Ca eu ca sa nu vin cu mana goala aduc si un prieten.Dar garantez pentru el! :lol: Apropo,am vorbit cu Adi ...Sambata verifica cota si in primul weekend dupa Paste facem sala la salai! :lol1: Nu de alta da' sa eliminam toxinele de la sarbatorile pascale... :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2012, 21:30

Acuma ce ar fi sa zic si io ca 'poluati 'topicul cu niste chestii offtopic?? :mrgreen:

Stati linistiti,io nu sint din ala... :D :D :D :D :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Apr 2012, 06:46

Mah da' nu te-ai putut rabda :lol: Cred ca cel mai bine ,ca sa ne ierti , ar fi sa participi si tu la sedinta.

Scuze de off-topic :oops: Io is "din aia" :P

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 06 Apr 2012, 10:17

Din ce ati scris unii dintre voi imi dau seama ca se poate achita prin banci taxa de acces pe apele gestionate de asociatii. Si atunci cand vine controlul (daca vine...) arat si permisul ANPA si chitanta aceea de banca (chiar daca nu am chitanta si autorizatie data de asociatie)? Asta m-ar scapa de un drum departe de casa, in alte judete. dar sigur se poate?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Apr 2012, 11:03

filip_pescuitorul scrie:Din ce ati scris unii dintre voi imi dau seama ca se poate achita prin banci taxa de acces pe apele gestionate de asociatii. Si atunci cand vine controlul (daca vine...) arat si permisul ANPA si chitanta aceea de banca (chiar daca nu am chitanta si autorizatie data de asociatie)? Asta m-ar scapa de un drum departe de casa, in alte judete. dar sigur se poate?
Dle Filip,
Nu stiu prin alte parti ale tarii cum este, acest lucru depinzand de politica fiecarei asociatii in parte privind apele proprii, insa va pot certifica ca in privinta pescuitului recreativ pe apele din judetul Sibiu, pentru care Ajvps Sibiu detine autorizatie ANPA, acest lucru este valabil !
Deci DA ! In cazul ca sunteti din alta parte a tarii si doriti sa veniti la pescuit pe apele sibiene, in conditiile in care detineti permisul national ANPA, este suficient sa achitati tariful adecvat perioadei pentru care doriti sa va aflati la pescuit pe apele sibiene, la ghiseul oricarei sucursale a Bancii Transilvania, chiar si din localitatea dvs de domiciliu, in contul Ajvps Sibiu deschis la aceasta banca.
Chitanta de depunere la banca (sau ordinul de plata, in caz ca faceti plata prin internet banking, sau chiar cu OP normal), alaturi de permisul National ANPA pe 2012 (sau dovada platii acestuia la trezorerie), sunt suficiente in cazul venirii controlului pe apa !
Trebuie doar sa aveti grija ca pe chitanta de depunere la Banca Transilvania (sau pe OP) sa fie mentionate clar:
Numele depunatorului (acelasi cu cel de pe permisul ANPA), CNP-ul, suma depusa (CV tarifului adecvat)
iar la explicatii (ce reprezinta plata), dupa caz:
Tarif anual. sau
Tarif lunar urmat de perioada solicitata pentru pescuit, (sau macar prima zi din perioada respectiva)
Tarif saptamanal, urmat de perioada solicitata pentru pescuit, (sau macar prima zi din perioada respectiva)
In cazul in care nu este specificata pe chitanta inceputului perioadei de valabilitate solicitate, aceasta se calculeaza incepand cu a doua zi dupa data achitarii prin banca, specificata oricum pe chitanta sau pe OP insotitor !
Mai multe detalii gasiti aici: http://apssibiu.ro/wp/?page_id=565, atat despre modalitatile de plata prin banca cat si despre discounturile oferite de Ajvps Sibiu pentru utilizarea acestei forme de plata
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Apr 2012, 13:12

filip_pescuitorul scrie:Din ce ati scris unii dintre voi imi dau seama ca se poate achita prin banci taxa de acces pe apele gestionate de asociatii. Si atunci cand vine controlul (daca vine...) arat si permisul ANPA si chitanta aceea de banca (chiar daca nu am chitanta si autorizatie data de asociatie)? Asta m-ar scapa de un drum departe de casa, in alte judete. dar sigur se poate?
Imi permit o sugestie:
Orice asociatie are un cont in banca.
Dati un telefon la asociatia cu pricina si cereti-le contul bancar si anuntati ca le veti plati tariful prin virament sau depunere in contul lor.
Nu au cum sa nu accepte modalitatea asta de plata, indiferent ca e tarif sau chiar cotizatie.
Pentru cotizatie de membru trebuie totusi sa faceti un drum la sediu sa va vizati/ridicati carnetul de membru, sau sa-i rugati sa vi-l trimita prin posta, dar plata se poate face bine-mersi in cont. Nu va poate obliga sa va prezentati la sediul lor ca sa incaseze cash.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 06 Apr 2012, 15:43

Miky si Tavi, va multumesc pentru raspuns. Ma bucur ca exista posibilitatea asta, mi se pare de altfel normal pentru o tara ce se pretinde civilizata. Doar sa fie amabili cei de la asociatii si prin telefon sa imi dea corect contul bancar (mai bine prin mail) si sa spuna suma exacta.

Scrie răspuns