Cum "retinem" pestele?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 30 Aug 2007, 18:15

mei imi plac vibratiile din rucsac, plus ca iti dau emotii cateodata, parca teo prins careva de rucsac, cand te intorci cu cutitu in mana sa vezi care ii tiaduci aminte ca ai prins cheste :lol: :lol: :twisted: ma tavi ce intrebari pui si tu :P

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 30 Aug 2007, 18:24

eu,dupa o incercare trista de a omora un somotei de vreo....cateva kile ,cu un bolovan,incercare la care m-am umplut de sange(al lui)si dadeam ca dobitocu(si credeti-ma ca nu sunt firav)si ala nu vroia sa moara......m-am razgandit!nu mi se mai pare uman sa omori pestele in felu asta....asa ca il tin viu cat pot!cand sunt in miscare si io il tin in rucsac!si intradevar te cam "incita"cu zbaterile...dar mi se pare mai putin barbar sa mori sufocat decat izbit in cap! :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Aug 2007, 20:58

eu ii omor in mai multe feluri.
o data ar fi cu gafa in cap, i-am frecat una cu dosul gafei din sarma de 5,5mmm inox, cu o viteza de 7,2300045 km/sec. semnul clar ca a murit este atunci cand el isi incordeaza pt ultima oara aripile..
oricum inima ii mai bate o ora..deci sufletul traieste...
alte metode, un cutit in creier...de mare efect...cam cu hemoragie, si binenteles clasicul sac de plastic mare si gros...sa reziste la pestii de peste 20kg (somn,cteno, fito, crap).

oricum...nu prea imi bat cap[ul cu asta..
cred ca nici rechinul n-o sa-si bata capul dupa ce ma va musca, daca mor in 3 min sau intr-o ora...

pe malul oltului curatam carasi la kg si cand ii puneam in tigaie..se incordau de nu stateau la prajit...

dar Tavi, ucigasule tu cum procedezi..? ii citesti din sfintele scripturi si pestele moare de plictis? :lol:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 30 Aug 2007, 21:04

@ ovidiu, pe tavi lam vazut eu cum procedeaza, vine de acasa cu oameni pregatiti cu paturi si perini , si dupa ce prinde aseaza frumos pestii pe perina si ii acopera cu plapuma, apoi aprinde lumanare si incep rugaciunile, da odata nu ia mers ca era singur in barca si avea vro 5 stuci, si cand au inceput sa se zbata o scapat si lumanare si tot din mana :lol: :lol: :lol:

P.S. pe aia mai mici ii sufoc tinandui de coada si cu - capul in apa, dar ai dreq daca am apucat sa vaz unu murind cami tot scapa printre deshte pana sa se sufoce :lol:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 30 Aug 2007, 22:27

Interesant,discutia devine din ce in ce mai macabra! Intrebare:de ce trebuie sa ii mai omoram noi cand oricum pe drumu spre casa i-si cam dau duhu toti(vorbim de rapitori cu exceptia celor de balta-stiuca care din experienta rezista pana la 2 ore fara apa si pasnicul caras care nu poti sa il cureti nici la 4 ore de la prindere) Ii las saraci sa i-si dea duhu in chiuveta si dupa aia la tigaie.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Aug 2007, 00:25

in drum spre casa dai drumu la manele pe maxim

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 31 Aug 2007, 00:48

La manele poate dai tu io ascult mai mult Parazitii!!!
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 31 Aug 2007, 10:04

BygDaddy scrie:Interesant,discutia devine din ce in ce mai macabra! Intrebare:de ce trebuie sa ii mai omoram noi cand oricum pe drumu spre casa i-si cam dau duhu toti(vorbim de rapitori cu exceptia celor de balta-stiuca care din experienta rezista pana la 2 ore fara apa si pasnicul caras care nu poti sa il cureti nici la 4 ore de la prindere) Ii las saraci sa i-si dea duhu in chiuveta si dupa aia la tigaie.
De acord cu Bygdaddy.Trebuie sa avem totusi respect fata de pestele pe care il prindem,nu sa il omoram in cele mai tampite moduri :? Il lasam sa moara incet chiar daca se chinuie putin,dar decat sa il "lovim cu o piatra in cap" cum a zis cineva :evil: ... asta ii dovada de sadism.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 31 Aug 2007, 10:34

de la discutii interesante despre cum sa prindem pestele am ajuns la discutii de genul asta.

daca in primele nu intalneam calificative de genul: tampit, sadic, etc. se pare ca topicurile usoare abunda de cuvinte grele.

@rambo aka chuck norris / jackie chan: incearca un stimulator al gandirii inainte sa postezi, o amfetamina sau macar adu'ti aminte de cei 7 ani de'acasa.

hai sa'ti explic poate se lipeste ceva de tine:

1. din ratiuni tehnice: un salau prins noaptea poate sa stea pana la o ora pe uscat fara sa moara, mai ales daca e cat de cat racoare. in tot timpul ala se zbate, eventual aterizeaza pe scule, calci pe el, iti inteapa barca etc. il bagi in sac? personal inca n'am vazut sac de rafie sau de pvc care sa reziste la dorsala salaului. :lol:

2. din ratiuni etice (care ma fac sa zambesc): prietene, orice moarte rapida este de preferat uneia lente, chinuitoare. asta din respect "pentru pestele pe care il prindem".

stii cum omor eu un peste prins din barca daca n'am cutit la indemana? ii dau capul pe spate pana ii plezneste osul, si moare instantaneu. dintr'o miscare, rapid si eficient :lol:

nu mai continua discutia ca n'are rost. mai bine du'te la pescuit si lasa pestii pe care ii prinzi sau nu'i prinzi pe mal la soare.

muscaru
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de muscaru » 31 Aug 2007, 10:38

In alte parti, de ex Germania, chiar exista obligatia de a avea un ciocanel cu care sa se curme rapid suferinta pestelui prins. Nu stiu care mod e mai sadic, lovitura in cap sau sufocarea in aer, cred ca a doua totusi. Cam greu de aflat!
Iar in unele cazuri, de ex la musca, nu pot fi tinuti pestii vii. Atunci, dupa eviscerare mai pun peste ei niste urzici si rezista o vreme. Mai ales in zilele calde. Sigur, nu tinuti in pungi de nailon, ci in cosulete sau tesatura naturala (bumbac).

Scrie răspuns