cum mai merge dunarea pe caniculele astea ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Iul 2007, 15:17

se prinde tare salau si somn mare dar numai pe cateva locuri si numai din barca
yeah right, eventual chiar sub podul prieteniei
vijelie la mine nu tin goange
Ultima oară modificat 25 Iul 2007, 15:20 de către danr, modificat 1 dată în total.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Iul 2007, 15:18

bravos todi, daca nu ziceai tu nici nu ne trecea prin cap sa il cautam la stilul asta. da' tu cam ce crezi ca facem pe aici? nu zic de mine ca nu-s genul care insista, dar intreaba-l pe dan cati km are la bord cu barca si cati salai la activ, poate tragi vreo concluzie. :)

dunarea pe zona asta nu seamana cu ce ai tu acolo. inchipuieste-ti zone d-alea salbatice si nepescuite, cu plopi din aia de o su de ani cu radacina cat casa, cazuti in apa si zero xxx printre craci. literalmente. sau 12m adancime la 2m de mal si nada pe prag.

mda, am vazut doi pui de oblete cat unghia ultima data, dar cam atat. mai iese din craci cate un avat sa-ti dea cat sa nu zici ca n-ai fost la peste dar pe ansamblu nu se intampla nimic.

nici pe ditamai anaforul cu enspe curenti pe toate directiile nu vezi atac de avat nici dimineata nici seara de vreo doua luni incoace. zone cu piatra si apa de 2m aici nu prea se gasesc. abia tii fundul cu un jig de 50 si cand se opreste de obicei e ceva creanga.

am fost si am stat si noaptea, eu unul tare curios sa aud si eu cum ataca somnul in suprafata, ca cica e tipic pt specie. fix pix, normal, o fi dar in alte zone. cand auzi plici de obicei s-a rupt o bucata din mal.

cat despre salai, cu exceptia unor intamplari in general de iarna, cam rar sa auzi de ei aici. sa iei constant mi se pare deja discutie de amorul artei, vorbind de zona asta a noastra.

eu personal am luat cel mai multi vreo 12 buc pana in kil intr-o seara si toti pe streamer in mal, in rest numa' asa subtire si intamplator. si asta oricum nu anul asta. in principiu ma apuca lenea numa' cand ma gandesc sa dau serios la jig fiindca stiu ce iese.

partea proasta este ca anul asta nici avatul nu mai e. anul trecut pe vremea asta ma cam distram, acum dupa fiecare partida numa' ma umplu de nervi si a doua zi ma duc sa ma razbun pe niste amarati de cleni nevinovati. am fost si am dat si la voi si e alta treaba, am dat si mai spre dobrogea si pe borcea. asta este, difera mult intre ele zonele chiar daca e tot dunare.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 25 Iul 2007, 16:57

ultima data eu am fost cu ov14 pe la murighiol si-am facut o partida pe cinste la shalau. Prima zi de pescuit la shalau, cateva ore ,doua locuri , unul al intamplare si unul cunoscut, intre 12 - 14 bucati in 2 - 3 ore , maxim 2 kg.
i-am gasit in special pe apa de 1 - 5 m , dar numai pe pragurile de la marginea gropanelor.
cele mai eficiente twistere, verde aprins si alb sidef 10 cm.

a doua zi , la varsarea bratului Sf.Gheorghe , 2 - 3 ore inainte de inserat , vre-o 14- 15 bucati , la fel de mici dar desi , pe apa de 2-4 m .
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 25 Iul 2007, 18:21

cum naiba prindeti atat salau ca eu pe mures incerc incontinu si mai nimic.no fi salau pe mures?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Iul 2007, 18:54

atunci nu mai insistati atat :arrow: next, sau s'a terminat dunarea la giurgiu? nu mi'as fi batut capul in halul asta puteam sa fi prins anul trecut in zona aia kilometri de salai...

am pescuit si eu pe'acolo in 2004, remember? nici atunci n'a fost mare smecherie la salau.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Iul 2007, 19:19

nu tin minte cand ai fost tu. de insistat, ete motive: este doar la o ora de mers dar nu vin multi fiindca nu se prinde, prin urmare exact acolo e de dorit sa dai de el. unde-i greu, placerea creste, vorba-aia. sincer vorbind, daca as avea timp fii sigur ca am pescui mai des impreuna, da' asa pe fuga si din scurt aici nu-s alte optiuni free style.

chiar daca nu merge, tot se merita din alte puncte de vedere cum ar fi relaxu'. vineri seara eu imi fac oricum datoria, la 30 de grade poate incepe sa miste. daca nu, nu e bai ca m-am antrenat. plus ca deja m-am gandit eu, daca o mai tine mult asa imi cumpar binoclu si ma apuc de bird watching.

mai vb

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Iul 2007, 22:10

sunt pe acolo dar doar ca n-am dat de ei, iar pe zona se prinde foarte prost acum, la orice specie
pana la salai mai sunt avati, somni, crapi etc
doar ca atunci cand dau de ei vai de mama lor pe chestia asta

Mihai Straulescu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mihai Straulescu » 26 Iul 2007, 13:52

In primul rand, bine v-am gasit!
Sunt Mihai, si e prima postare pe acest forum.
Dunarea merge foarte bine, conditia este sa cauti ceea ce vrei sa prinzi, si sa perseverezi.
Zona Giurgiu este o zona extrem de productiva, dar sunt doar cateva locuri bune.Merge bine somnul, dar cu conditia sa pescuiti la clonc.
In zona Oltenita, somnul face legea.Am fost de 2 ori la pescuit si am avut 2 ratari de am crezut ca ma rastoarna cu barca. In aval, la 2 km de port, e o zona cu apa foarte adanca unde se prinde salau, crap, ciortan, mai rar avat. Avatul ataca dimineata, chiar langa portul turistic, si sunt exemplare de cateva kg.
Atentie daca dati la somn, sa aveti sculele potrivite.
La Cernavoda sunt mai multe locuri de pescuit pe un areal relativ scurt.Pe partea din stanga, sub pod, se prinde caras mare si crap, pe dreapta, salau si stiuca.
6 km in amonte sunt cateva canale pline de caras, unde faci genocid cu o undita, depinde daca vrei sa umpli masina sau sa eliberezi.
Tot acolo sunt atacuri permanente de avat si somn, dar nu am vazut inca stiuca.
Iar daca nimic nu va convine, de la debarcaderul de pe Canal, primul pe stanga, aveti o zona plina de carne de mici si carnati...o bunatate!!!E adevarat ca dai momeala dupa, dar in combinatie cu 2 beri reci fara alcool, e nebunie...
Fir intins!
PS Incercati sa faceti rost de o barca.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iul 2007, 16:32

salut,

in ultimele doua luni am fost de opt ori si nu am vazut decat un atac de avat sau doua, fiind acolo dimineata la prima ora. ultima data atat seara cat si dimineata.

nu am fost deloc anul asta la oltenita, inainte mergeam doar acolo, insa au fost prieteni care au mers si pe zona aia si au patit la fel, e drept pescuind de pe mal ca si mine cel mai des.

acum 3-4 ani la oltenita in port unde spui tu intr-adevar era plin de avat, insa tot atunci era plin de sabita la 25cm si luau aia cu sacul, acum am inteles ca-i usor pustiu pe maluri si nu se inghesuie pescarii nici acolo.

anul asta eu nu am vazut baboi pe zonele unde merg constant, nu mai vb de sabita care inainte era ceva normal cam peste tot. nu mai sunt nici tantari, probabil din acelasi motiv pentru care nu mai sunt baboi, fiindca n-a mai fost apa pana in dig in primavara.

de asemenea, nu mai sunt nici taranii cu prostovol si halau, iar anaforul de la gostinu unde se lasa locul de la pescar la pescar de pe o zi pe alta cand se luau moace si mrene este pustiu de fiecare data cand merg.

cred ca tu nu vb neaparat de pescuitul de anul asta ci mai mult asa in general. eu merg din nou maine seara, va voi scrie daca s-a schimbat ceva.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 26 Iul 2007, 20:52

danr scrie:sunt pe acolo dar doar ca n-am dat de ei, iar pe zona se prinde foarte prost acum, la orice specie
pana la salai mai sunt avati, somni, crapi etc
doar ca atunci cand dau de ei vai de mama lor pe chestia asta
Salutare tuturor, e primul post pe forum.

E clar problema de localizare, am fost acum cateva zile la Cernavoda de la 3 AM a fost nebunie, lansam paralel cu malul (vobler Husky Jerk) si o lua aproape la fiecare prezentare, cel mai mare la 2 kile singurul care l-am oprit. Cum a dat prima geana de lumina au disparut (parca stiau ca vine caldura), am reusit sa mai pacalesc vreo` 2 la jelibon, jig 14g pe anafor. Cand sa puse soarele la 2 stanjeni pe cer, canci!!!

Scrie răspuns