Cum eliberati pestii ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Cum eliberati pestii ?

Mesaj de Diver » 28 Sep 2008, 21:02

Obisnuiam sa tin pestii in apa, de coada, si sa-i misc inainte si inapoi, pina incepeau sa dea semne ca isi revin, apoi le dadeam drumul.
Un prieten, ce practica C&R de pe cind eu habar nu aveam idee ce-i aia, mi-a recomandat aruncarea pestilor in apa, de la circa 50-70cm, cu capul inainte.
Am incercat, iar la contactul cu apa toti tresareau, de parca s-ar fi trezit din transa si plecau in viteza.
Voi cum procedati ?

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 28 Sep 2008, 21:25

ii arunc in apa :roll: oricum ii eliberezi pt ei e bine k se intorc in mediul lor. cel putin asta e logica mea
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

old_radu
veteran
veteran

Re: Cum eliberati pestii ?

Mesaj de old_radu » 28 Sep 2008, 22:07

Diver scrie:Obisnuiam sa tin pestii in apa, de coada, si sa-i misc inainte si inapoi, pina incepeau sa dea semne ca isi revin, apoi le dadeam drumul.
...asta in cazul in care i-am tinut prea mult afara (in caz ca erau intepati mai rau)...unele exemplare necesita "reanimare" :lol:

...daca reusesc sa-i dezgat repede,le dau drumul,pur si simplu,fara alte "artificii".

Fir intins ! tuturor. :wink:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Sep 2008, 22:09

Normal ca daca drill-ul solicita pestele cred ca nu e cea mai buna solutzie sa-l aruncam in apa de la " 50-70cm, cu capul inainte." :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 28 Sep 2008, 23:30

Cred ca s-a mai discutat de 15 mii de ori faza. Oricum, esentzial e sa nu pui mana uscata pe el, ideal e sa ai pe maini o carpa uda ( eu folosesc minciocul), iar la cei care au sustzinut o batalie onorabila sa le dai un pompaj in apa exact cum ziceai. Nu de alta , dar cu cat acid lactic au in mushchi shi la cat sunt de ametzitzi de la asfixierea pe uscat numai o coborare prin bolovanii repezishului de mai jos le lipseshte...
Iar shocul unei aruncari in apa nu vad cum ar imbunatatzi situatzia.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Sep 2008, 06:52

Ia inchipuiti-va cu MeHigh arunca de la 50-70 cm pestisorul din avatar! :lol: :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 29 Sep 2008, 07:19

Am vazut un film in olanda cu niste pescari care dadeau la salau pe vreo 30-40m adancime iar pestii pe care voiau sa-i elibereze pur si simplu ii aruncau din mana de la 1m fata de apa si pestii (salai in cazul asta) o tundeau ca din pusca!
Asa ca strapii pur si simplu ii zvarl in apa... niciunul nu a ezitat: glontz la fundeni...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 29 Sep 2008, 08:31

cand merg la pescuit si mai si prind peste :twisted: il eliberez cat mai repede posibil. Numai daca e cam ametit atunci il misc prin apa pana da semne de revenire si de abia dupa il eliberez

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Sep 2008, 09:29

ovidiu, da nu ieseau salaii aia cu ochii cat sarmaua, de la diferenta de presiune ? ca 30-40 de metrii mi se pare super mult :shock: :shock: :shock:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 29 Sep 2008, 10:04

tocmai de'aia ii aruncau atat de tare la eliberare, din socul puternic resorb instantaneu stomacul si'o intind rapid.

toni, depinde de drill, daca scoti brutal strapazanii crapa tot in ei pe ultimii metri, nu trebuie sa fie 40 m adancime, 10 sunt de ajuns.

Scrie răspuns