Cum eliberati pestii ?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Cum eliberati pestii ?
Obisnuiam sa tin pestii in apa, de coada, si sa-i misc inainte si inapoi, pina incepeau sa dea semne ca isi revin, apoi le dadeam drumul.
Un prieten, ce practica C&R de pe cind eu habar nu aveam idee ce-i aia, mi-a recomandat aruncarea pestilor in apa, de la circa 50-70cm, cu capul inainte.
Am incercat, iar la contactul cu apa toti tresareau, de parca s-ar fi trezit din transa si plecau in viteza.
Voi cum procedati ?
Un prieten, ce practica C&R de pe cind eu habar nu aveam idee ce-i aia, mi-a recomandat aruncarea pestilor in apa, de la circa 50-70cm, cu capul inainte.
Am incercat, iar la contactul cu apa toti tresareau, de parca s-ar fi trezit din transa si plecau in viteza.
Voi cum procedati ?
Re: Cum eliberati pestii ?
...asta in cazul in care i-am tinut prea mult afara (in caz ca erau intepati mai rau)...unele exemplare necesita "reanimare"Diver scrie:Obisnuiam sa tin pestii in apa, de coada, si sa-i misc inainte si inapoi, pina incepeau sa dea semne ca isi revin, apoi le dadeam drumul.

...daca reusesc sa-i dezgat repede,le dau drumul,pur si simplu,fara alte "artificii".
Fir intins ! tuturor.

Cred ca s-a mai discutat de 15 mii de ori faza. Oricum, esentzial e sa nu pui mana uscata pe el, ideal e sa ai pe maini o carpa uda ( eu folosesc minciocul), iar la cei care au sustzinut o batalie onorabila sa le dai un pompaj in apa exact cum ziceai. Nu de alta , dar cu cat acid lactic au in mushchi shi la cat sunt de ametzitzi de la asfixierea pe uscat numai o coborare prin bolovanii repezishului de mai jos le lipseshte...
Iar shocul unei aruncari in apa nu vad cum ar imbunatatzi situatzia.
Iar shocul unei aruncari in apa nu vad cum ar imbunatatzi situatzia.
Am vazut un film in olanda cu niste pescari care dadeau la salau pe vreo 30-40m adancime iar pestii pe care voiau sa-i elibereze pur si simplu ii aruncau din mana de la 1m fata de apa si pestii (salai in cazul asta) o tundeau ca din pusca!
Asa ca strapii pur si simplu ii zvarl in apa... niciunul nu a ezitat: glontz la fundeni...
Asa ca strapii pur si simplu ii zvarl in apa... niciunul nu a ezitat: glontz la fundeni...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...