probabil ca baetii ii aduceau usurel, si respectau palierele de decompresiune

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Daca , si mistretu ia un glont si fuge inca doi km , si dupa aia isi da duhu intr-o ripa undeva . Anu trecut am avut un peste pe care l-am tinut prea mult , o intrat pe echipament foarte moale , l-am eliberat in conditii , adica o plecat singur de la mina dupa o scurta reanimare , si la doua ore o l-o scos apa la mal . L-am recunoscut dupa marime si dupa urmele de intepatura din bot .L-am tinut cam 15 minute , poate mai mult , insa peste obisnuit sa fuga , mi-o scos fir nu gluma .todi scrie:tocmai de'aia ii aruncau atat de tare la eliberare, din socul puternic resorb instantaneu stomacul si'o intind rapid.
Mie mi-a zis un scafandru ca omul se poate ridica rapid de la adancimi de cca. 7 m fara sa-si bata capul cu decompresia si fara antrenamente. Ceea ce am si facut. E drept ca ti se infunda o tzara urechile, dar trece iute.todi scrie:
toni, depinde de drill, daca scoti brutal strapazanii crapa tot in ei pe ultimii metri, nu trebuie sa fie 40 m adancime, 10 sunt de ajuns.
sunt f sigur de ce am vazut, am cautat si pe net da r nu am gasit filmulete similare sau ceva...treaba vazua pe discovery acu vreo 3 ani...lacuri pe care umblau mineraliere...cu ape salmastre..si se uita omul cu sonarul...nu a dat pe fundul grpoii pe 60m sci pe 40...trageau de ei ca din fantana...si nu le dadeau pauze! si erau pestici seriosi 2-4kg.SF scrie:.todi scrie:tocmai de'aia ii aruncau atat de tare la eliberare, din socul puternic resorb instantaneu stomacul si'o intind rapid.
Daca ii scoti de la mare adincime ( am dubii la faza aia cu Olanda si 40 de m de apa ) fara pauza , nu-i mai recuperezi , drept ca nu toti is la fel de sensibili , si scafandrii care urca prea repede pot sa o buleasca la o ora dupa faza , nu mor pe loc .
Are loc o reactie chimica , stirnita de o faza fizica , daca credeti ca izbiti un peste de apa si dispare din vizor ii rezolvata treaba , bagati mare .
Fir Intins!!!