culmea braconajului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MRobert
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MRobert » 02 Sep 2011, 21:34

Ce tristan :lol:

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 02 Sep 2011, 21:41

Doamneeee.... ca mare ti-e gradina :lol1:

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 02 Sep 2011, 22:56

asta i clar la mishto, un om care are cunostiintele de a posta pe forum,nu pune astfel de intrebari,cat despre braconieri,multi dintre ei au impresia ca parasuta este un mod perfect legal si sportiv de a prinde peste,si daca vad pe vecinu ca a scos 2 bibani si un oblete incalciti in dracovenie,a 2 a zi cumpara si ei una... sa dea dislike cei care au prins cel putin o data parashuta la spinning :x

Dani.K
junior
junior

Mesaj de Dani.K » 03 Sep 2011, 00:15

si eu stiu un om ce foloseste curent electric....pentru pastrav si mreana pe apele de munte....

pacat ca nimeni nu se ocupa de acesti braconieri

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 03 Sep 2011, 04:32

ovi_vl scrie:asta i clar la mishto, un om care are cunostiintele de a posta pe forum,nu pune astfel de intrebari,cat despre braconieri,multi dintre ei au impresia ca parasuta este un mod perfect legal si sportiv de a prinde peste,si daca vad pe vecinu ca a scos 2 bibani si un oblete incalciti in dracovenie,a 2 a zi cumpara si ei una... sa dea dislike cei care au prins cel putin o data parashuta la spinning :x
zilele astea am avut o surpriza. pe malul girlei, am dat peste un baiat mai spalatel, care vormea normal, imbracat normal...ce mai, nimic nu dadea de banuit. intram in vorba, il intreb ce-a prins etc etc. la un moment dat se destainuie...eu dau la parasuta. ce am observat la el, ca avea si talent, nu dadea ca toti boschetarii...a incercat tot felul de metode, chiar si sa jiguiasca parasuta :lol: intr-un final i s-a rupt firul si s-a dus parasuta la dracu'. a bagat omul un jig si a recuperat-o de pe fundul apei.
concluzia, chiar si unii cit de cit educati incep sa se strice si s-o ia pe calea rea :wink:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 03 Sep 2011, 08:33

Din perspectiva alora care sustin drepturile animalelor, parasuta e un mod mai "uman" de a pescui. Problema si durerea faunei acvatice e ce faci cu pestele prins... prin orice metoda :lol: .

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 03 Sep 2011, 09:50

mama braconajului e in Delta, si eu ca pescar sportiv ma confrunt cu braconierii aproape la fiecare partida. E imposibil sa nu agat cel putin o setca, un pripon sau sa vad cum trec baietii cu curentul macar odata pe zi. Faza cea mai tare pe care am vazut-o a fost acum cativa ani pe Sf. Gheorghe, putin mai sus de intrarea pe canalul 36. Cand cobori de la tulcea pe brat, undeva aproape de 36 erau trase niste ceamuri pe care lucra un unchi de-al meu si m-a invitat intr-o seara la un pescuit ramanand sa dau pe noapte la jig avand avantaj ca dadeam inspre mal unde era o rampa de piatra si dupa al doi-lea prag. Undeva in jurul orei 1 noaptea trece o barca aproape de malul celalat in paralel cu cineva care mergea pe mal facandu-si semne mereu cu lanternele. Ajunge tipul cu barca langa geamandura, se aude o pocnitura metalica si in 30 de secunde ciuciu, baliza nu se mai aprindea. Dimineata vin niste baieti de la Controlul navigatiei sau de unde doamne iarta-ma erau si ne intreaba daca am auzit sau am vazut ceva deoarece a furat cineva acumulatorul de la geamandura :)). Intrebarea mea e: cat tupeu sa ai sa faci asa ceva sau cat de retardat sa fii cand zona aia e patrulata mereu de Politia de Frontiera? e oarecum retorica intrebarea:))

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 03 Sep 2011, 10:18

>melculbeat< Ce naiba este parasuta ca am tot auzit vorbind-se de ea dar spre rusinea mea nu stiu ce este ?

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 03 Sep 2011, 10:23

exista mai nou si parasute pentru obleti,o sa scoata si pentru alevini si gata o sa se aleaga praful. . . cele mai interesante capturi la spinning au fost: -parasuta cu caras viu,ulterior eliberat,parasuta cu crap mort si imputit (asta a fost cel mai nasol sa desfac vobblerul) si piesa de rezistenta sac cu caine mort ,dar asta mai continea ceva lingurite ruginite pe care le am reconditionat apoi :))) si un amic de al meu a prins tot la spining montura de stationar cu caras iarasi viu , in carlig :)) mentionez ca nu erau stationaristi pe balta atunci ,deci saracu statea acolo de cel putin o zi. Propun sa se faca o rubrica "ce am scos astazi din apa" si sa punem acolo fotografii si impresii gen: cauciucul tau e de dacie, al meu e de tractor,s a zbatut mai mult :roll: :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 03 Sep 2011, 10:44

deltaic scrie:>melculbeat< Ce naiba este parasuta ca am tot auzit vorbind-se de ea dar spre rusinea mea nu stiu ce este ?
...sper ca nu o sa incepeti sa detaliati cum arata o "parasuta"... :oops:

Scrie răspuns