Cotele apelor Dunarii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
mdah. se leaga acuma. de aia de fiecare data cind ma duceam (chiar in aceleasi locuri) situatia se schimba dramatic (ori pentru mine, ori pentru ei) in locu in care luam la greu de ziceam ca am descoperit raiul pe pamint - nu dormeam acasa noaptea o saptamina, ei dupa saptamina asta plingeam o zi pe mal acolo, cu mina goala, nu-mi venea sa cred.
chestia cu vazutu' fundului e super. intotdeauna imi place sa memorez relieful unei balti cind o vad scazuta, cred ca e mai important ca orice...
chestia cu vazutu' fundului e super. intotdeauna imi place sa memorez relieful unei balti cind o vad scazuta, cred ca e mai important ca orice...
-
- utilizator constant
Asa e. Conteaza si in cazul baltii dar pt rau este determinant.
In balta pestele umbla apropape peste tot dupa mancare. In rau, cauta gropile cu f mici exceptii sta acolo unde curentul ii aduce hrana.
Un sonar este de max utilitate. M-am hotarat pt unul dar nu stiu daca ajunge in timp sa-l folosesc anul asta. Macar sa-l pot proba inainte sa inghete.
In balta pestele umbla apropape peste tot dupa mancare. In rau, cauta gropile cu f mici exceptii sta acolo unde curentul ii aduce hrana.
Un sonar este de max utilitate. M-am hotarat pt unul dar nu stiu daca ajunge in timp sa-l folosesc anul asta. Macar sa-l pot proba inainte sa inghete.
afdj.ro nu mai merge dar s-a reparat hidro.ro, si , cel mai important, le merge si arhiva. De ex iti amintesti ca pe 20 iunie ai fost in locul cutare si ai luat bine intr-o groapa sub primul prag.....te uiti in arhiva si vezi ca era cota 100 in ziua aia, azi e -30 deci clar groapa ta nu mai e in apa ci pe mal ... te duci degeaba 

-
- utilizator constant
cote
orice miscare brusca a apei pune pestele in miscare sau il trimite in gropi si in butuci.o crestere puternica de apa antreneaza o cantitate mai mare de mal si de vegetatie si face ca apa sa fie f tulbure.o scadere puternica face ca,cursul sa scada in viteza si sa apara vegetatia subacvatica in exces.prin modificarea nivelului apei apar anafoare sau dispar.locurile cu curs puternic la o scadere puternica apar ca niste "ape statatoare".de ex acum 2-3 saptamani a fost o crestere puternica de apa de circa 1,5-2m si pestele era "intre ape" si pe rene(plaja).de o spatamana a scazut cursul cu un metru si pestele s-a retras in anafoare si in butuci.pomii cazuti in apa reprezinta"atractii" ptr peste.unii pescari taie cate-o salcie din mal ptr a crea un punct de atractie ptr peste.are o denumire specifica chestia asta dar nu mi-o amintesc.
Toti pescarii ajung in Rai...