Cotele apelor Dunarii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 22 Oct 2004, 14:55

mdah. se leaga acuma. de aia de fiecare data cind ma duceam (chiar in aceleasi locuri) situatia se schimba dramatic (ori pentru mine, ori pentru ei) in locu in care luam la greu de ziceam ca am descoperit raiul pe pamint - nu dormeam acasa noaptea o saptamina, ei dupa saptamina asta plingeam o zi pe mal acolo, cu mina goala, nu-mi venea sa cred.

chestia cu vazutu' fundului e super. intotdeauna imi place sa memorez relieful unei balti cind o vad scazuta, cred ca e mai important ca orice...

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 22 Oct 2004, 15:46

Asa e. Conteaza si in cazul baltii dar pt rau este determinant.
In balta pestele umbla apropape peste tot dupa mancare. In rau, cauta gropile cu f mici exceptii sta acolo unde curentul ii aduce hrana.
Un sonar este de max utilitate. M-am hotarat pt unul dar nu stiu daca ajunge in timp sa-l folosesc anul asta. Macar sa-l pot proba inainte sa inghete.

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 09 Sep 2007, 14:38

afdj.ro nu mai merge dar s-a reparat hidro.ro, si , cel mai important, le merge si arhiva. De ex iti amintesti ca pe 20 iunie ai fost in locul cutare si ai luat bine intr-o groapa sub primul prag.....te uiti in arhiva si vezi ca era cota 100 in ziua aia, azi e -30 deci clar groapa ta nu mai e in apa ci pe mal ... te duci degeaba :lol:

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 18 Sep 2007, 12:58

merge bine site-ul administretiei fluviale a dunarii de jos:

http://www.afdj.ro/cote/cote.htm

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

cote

Mesaj de laurentiucat » 12 Oct 2007, 20:31

orice miscare brusca a apei pune pestele in miscare sau il trimite in gropi si in butuci.o crestere puternica de apa antreneaza o cantitate mai mare de mal si de vegetatie si face ca apa sa fie f tulbure.o scadere puternica face ca,cursul sa scada in viteza si sa apara vegetatia subacvatica in exces.prin modificarea nivelului apei apar anafoare sau dispar.locurile cu curs puternic la o scadere puternica apar ca niste "ape statatoare".de ex acum 2-3 saptamani a fost o crestere puternica de apa de circa 1,5-2m si pestele era "intre ape" si pe rene(plaja).de o spatamana a scazut cursul cu un metru si pestele s-a retras in anafoare si in butuci.pomii cazuti in apa reprezinta"atractii" ptr peste.unii pescari taie cate-o salcie din mal ptr a crea un punct de atractie ptr peste.are o denumire specifica chestia asta dar nu mi-o amintesc.
Toti pescarii ajung in Rai...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 12 Oct 2007, 21:07

stie careva daca pot gasi asemenea informatzi pt raul olt... :roll:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 12 Oct 2007, 21:13

http://www.inhga.ro/viewCategory.php?categoryId=10

eu de aici ma informam. poate-ti foloseste.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Oct 2007, 22:03

HellRAISER scrie:stie careva daca pot gasi asemenea informatzi pt raul olt... :roll:
Nu gasesti. Pe Olt, in zona in care pescuiesti tu nivelul apei se regleaza din portile de la barajul de la Avrig. Din pacate pentru pesti si pescari.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Oct 2007, 19:46

dap tavi....ai dreptate pote ma oun bine cu cei de la avrig...si asa am si eu un atuu :wink:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 14 Oct 2007, 11:30

Oricum nu depinde de cei de la centrala cat de tare/incet curge apa, si ei primesc "indicatii" de sus. 8)

Scrie răspuns