costica si delta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 06 Sep 2004, 18:01

La stiuca folosesc doua lansete: una pentru voblere si una pentru oscilante, ambele "Moderate Fast". Ce "pierd" din cauza lipsei de elasticitate a firului, compensez prin elasticitatea batului. E de preferat (sau eu prefer) sa pot "trage" de un fir mai "teapan", mai ales in cazul in care am stiuca mare care s-a refugiat in bradis si trebuie s-o scot cu "tufa-n cap". Am dat ani de zile cu Tectan de la D.A.M. (un mono excelent, cu elasticitate limitata), dar pe vremea aia foloseam lansete "Fast" si am pierdut citeva stiuci frumoase.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Sep 2004, 19:58

parerea mea: la stiuca iti trebuie ata pentru a rupe bradisul si pentru a da tepe violente
eu merg pe principiul : a tras ea, am dat si eu teapa cat ma tin puterile, de preferinta in sensul opus in care a luat stiuca lingura ( daca e la vedere )
o teapa temeinica ( sa nu uitam ca e vorba despre ancora si nu despre carlig ) si nu-i mai iese ancora nici cu un candelabru de lumanari
si am mai observat o chestie: ancorele gamakatsu sunt de baza
in general stau cu frana stransa, dau teapa si apoi slabesc frana cat este necesar
slabesc frana progresiv pe parcursul drill-ului, pe masura ce aduc stiuca langa mine
o fi bine, o fi rau, nu stiu, in afara de cateva partide foarte reusite in delta si alte cateva stiuci prinse pe balti nu am prins foarte multa stiuca

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Sep 2004, 22:27

Dane, dpdv al meu, daca a tras, e ca si intepata, daca face mendre in dril, cu ata mai rau pt ea. Nu stiu ce se intampla cand face balet artistic, dar cred ca se rupe ceva la ea.

Stiuca am scapat-o cand sarea, numai in conditiile in care avea la dispozitie mai putin de 3m de nailon. De aia, atunci cand vreau sa o scot, las cel putin 2 m de nailon, pt ca sa amortizez socul (o scot cu batul vertical, de fapt asa o aduc). daca e adusa in scurt, am vazut o data stiuca scapata cu pretul unei bucati din gura (care a ramas in ancora).

Inca nu am ajuns sa am atatea lansete de spin, cate aplicatii.

Daca mai investesc, va fi intr-un XML (Pro-guid-ul ala nu m-a dezamagit) si inca una de casting, sa vad cum sta treaba. Intr-adevat americanii stiu ce fac...

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 08 Sep 2004, 08:18

In urma articolului de pe rapitori.ro am folosit pentru prima data poppere iar concluzia este una singura : FANTASTIC
prin faptul ca atacurile stiucii sunt la suprafata si sunt spectaculoase prin sarituri stil delfin sau atacuri de suprafata apei urmate de insistenta in locul respectiv si atacuri repetate ale aceleiasi stiuci.
Cel mai productiv sa dovedit Salmo 5 imitatie de stiuca cu pompare in 3 smucituri scurte si pauza o sec. cand atunci vedeai atacul.
Alegerea cred ca a fost perfecta datorita vegetatiei ridicate la suprafata apei si deasemenea posibilitate explorarii ochiurilor izolate de apa fara vegetatie unde se camufleaza stiuca.
Un aspect importat cred ca este folosirea multifilamentului deoarece smuciturile popperului sunt scurte si rapide.
Dezavantajul este ca de multe ori atacul survine dupa perioada de pauza scurta iar stiuca rateaza popperul. Dar cred ca este si farmecul si emotia repetarii lansarii in acel loc.
Urmatoarea iesire am programat-o in octombrie : ABIA ASTEPT

Distractie maxima baieti
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Scrie răspuns