Coltul incepatorului- sfaturi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
weed43
junior
junior

sunt cam tamp...

Mesaj de weed43 » 18 Ian 2009, 20:38

din ciclul intrebari stupide rau... :D am si eu una: cand ai agatat voblerul/jigul/lingura etc. de ceva sub apa care e cea mai buna tactica spre a incerca de a o scoate intreaga fie de a salva cat mai mult din fir? eu as mai tamp si chiar daca raspunsul ar fi la mintea cocosului ma gandesc ca poate exista o solutie mai buna decat ce ma duce pe mine capul :wink:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Ian 2009, 21:17

@ weed43...

Nu te tot "lauda" ca esti mai tanp.Poate esti mai la inceputuri.
O solutie ar fi sa-ti procuri asa ceva
http://www.ropescar.com/?p=productsMore ... 354&sName=
... :!: sorry,dar pe total fishing nu am gasit asa ceva :!:
O alta varianta ar fi sa te bagi in apa sa recuperezi naluca (asta daca te tin "muschii" :lol: )
Alta sansa de recuperare ar fi sa pescuiesti cu fire cat mai rezistente,in general textile bune(asta fara sa supradimensionezi grosimea)
...in rest zi "Doamne ajuta !" si trage de fir... :lol: :lol: :lol:

Fir intins !... tuturor. :wink:

P.S. ...mai multe gasesti aici
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... ezagatator

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 18 Ian 2009, 21:50

multumesc de raspuns :D am citit topicul si am sa fac si eu un dezagatator dinacela :wink: sper sa dea ceva rezultate

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 19 Ian 2009, 10:54

eu mi-am facut din carabina+lanturi si chiar si-a facut uneori treaba, in special la voblere, care au 2 triple.
cum spune si radu, un textil bun isi scoate banii cu nalucile salvate din agataturi.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 20 Ian 2009, 15:31

Scuzati-mi indrazneala de incepator ,dar nu ar trebui ceva care sa-i impiedice pe cei ce arunca carpe, sarme si alte obiecte ce fac sa se aghete carligele noastre.Oare ar putea fi data o lege care sa-i oblige pe toti cei care nu au contracte cu firmele de salubritate sa-si faca unul.Spre exemplu cum sant cei de la sate care nestiind ce sa mai faca cu gunoiul il arunca saracii pe unde apuca la margine de sat sau in albiile apelor.Scuzati-ma ca incepator daca nu am fost la obiect?!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Ian 2009, 16:03

salut lucky_51, exista cadrul legal prin care cei care arunca gunoaie in alte locuri decat cele special amenajate sa fie amendat, dar ea nu prea se aplica.
La ai mei, la tara de cand ma stiu intr-un loc pe malul vaii se arunca gunoaie. De aprox 15 ani s-a rarit considerabil volumul de gunoi aruncat acolo, pt ca oamenii au inteles singuri ca nu fac bine. A si sa nu uit ca pt cateva luni primaria a inceput colectarea gunoiului menajer contra cost. Dar au renuntat la lucrul asta, fara a da o explicatie clara... Din pacatew cat timp oamenii nu o sa aiba o alternativa gunoaie o sa mai gasim pe malul apei

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 20 Ian 2009, 16:09

@lucky_51...

Norocosule(_51)...poti sa pui orice intrebare,fara sa ceri atatea scuze,chiar daca esti incepator.Singura conditie este sa respecti Regulamentul forumului.
Problemele mari sunt reprezentate de alti factori de poluare.Exemple sunt destule:poluarea chimica din partea unor societati comerciale,apoi si persoanele fizice fac destul rau "apelor patriei"(spalatul masinilor si covoarelor.aruncarea gunoaielor si a molozului,rumegusul provenit din prelucrarea lemnului,etc).
Legi sunt in sensul asta + Garda de mediu +O.N.G.-uri ecologiste,dar se pare ca in Romania , acestea (legile) sunt facute doar pentru a fi incalcate.
La urma urmei asta tine si de educatia si cultura fiecaruia dintre noi.

Fir intins !...tuturor. :wink:

rbogdan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rbogdan » 20 Ian 2009, 21:33

vreau sa ma laud:MARTEA VIITOARE PLEC IN DELTA.mi-a trimis un prieten de al meu niste linguri irlandeze direct de la mama lor:a zis ca merg bine:problema este ca inca nu le am; trebuie sa lea iau de la mama lui,unde a trimis paketul:daca imi poate cineva sa imi mai dea niste sfaturi de pescuit la stiuca in perioada asta ,astept cu nerabdare sfaturi. orice!!!!!!!!! :oops:

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 20 Ian 2009, 21:54

Sunt multi care arunca intentionat fiare in apa tocmai pt a agata si a le culege ei la 3-4 saptamani.Si nu strang decat cateva sute de carlige!!!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

rbogdan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rbogdan » 20 Ian 2009, 22:12

Eram in alta parte, departe acum, aveam bani frumosi, dac-aveam noroc in viata, de bani, cum am noroc de prosti."???? nu intelegem ce vrei sa spui......! explica.

Scrie răspuns