coloritul salaului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
Sa incercam:@ndrey scrie:poate ma ajutati si p mine sa stiu asa pt cultura generala cand depune salaul si dak nu are o perioada macar temperatura la care depune
si dak anul trecut a depus intr-un loc anul asta mai vine tot acolo?
Salaul depune cind temperatura apei ajunge in jur de 11°C. Asta in general se intimpla in aprilie, dar poate diferi de la an la an (anul curent fiind exceptie de la regula!). Migratia de depunere poate incepe cind apa are 8°C, dar nu migreaza pe distante foarte lungi.
Femela depune între 150.000 şi 200.000 icre/kg peşte viu. Icrele au un diametru de 0,8-1,2 mm, de culoare alb-gălbui.
Se reproduce în ape cu substrat compus din pietre şi bolovani, în curent de 1,4 – 1,5 m/s. Femelele sunt afectate de o mortalitate crescută după depunerea icrelor. Masculii pazesc cuibul pina la eclozarea larvelor (5-10 zile).
-
- veteran
salut,
acu doo saptamani pe mures am luat doo femele una de 3 si una de 5 si ceva, astea doo au depus, am luat si un mascul pe la doo kile care avea o kuloare ciudata, maro deschis ku dungi negre, in schimb un amik a luat o femela peste kil plina ku ikre, posibil ka femelele mari sa depuna mai repede??????????, in aceiasi zi un alt amik a luat doo femele in jur de 5 tot fara ikre... (eliberate toate)
sal...[/quote]
acu doo saptamani pe mures am luat doo femele una de 3 si una de 5 si ceva, astea doo au depus, am luat si un mascul pe la doo kile care avea o kuloare ciudata, maro deschis ku dungi negre, in schimb un amik a luat o femela peste kil plina ku ikre, posibil ka femelele mari sa depuna mai repede??????????, in aceiasi zi un alt amik a luat doo femele in jur de 5 tot fara ikre... (eliberate toate)
sal...[/quote]
be smart be silent be deadly.....