Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
S.G. DRILL
- veteran

stiucarcs scrie:...dar la scroafe nu e prohibitie la voi?!?
la scroafe este C&R

-
steff
- veteran

S.G. DRILL scrie:[...]
maine te invit la o plimbare prin padure si daca o vedem cobori tu la 4-5 metri de ea si o filmezi

Eu merg dar, mai sunam pe cineva sa mearga cu noi... sti la cine ma refer

.
Cu mar sau gutuie in gura... nu mai conta fructa, te ajutam si eu sa-l mananci/mancam.

-
Goldelian
- senior

.............intreb si eu...........Daca as folosi un inaintas de cca 80cm de fluorcarbon la textil, m-ar ajuta sa scot o stiuca pe mal? Un fluorcarbon de 0.3omm ar rezista? Stiu ca sunt si strune de fuorcarbon, dar va intreb k sa stiu daca se merita sa cumpar la rola. La pescuitul la T. Vladimirescu, prin pietre, m-ar ajuta? tinand cint ca rezista mai bine la abraziune decat textilul. Anul trecut si acum 2 ani a fost ceva stiuca pe dunare si pe 36 , dar am avut multe rateuri pt ca taia naylonul. Daca puneam struna nu mai venea.Fluorcarbonul m-ar ajuta la ceva?

-
g30rg3
- veteran

nu stiu ce sa iti spun despre leaderul de fluorocarbon, eu am folosit si sincer in afara faptului ca e un pic mai batos decat mono nu am sesizat mari diferente. tot ce pot sa iti spun e ca in momentul de fata am in permanenta o rola de mono transparent la mine de 0.4 pe care o folosesc cand dau pe la TV in piatra. Faza e ca in 5 ore de dat prin piatra de pe acolo schimbi inaintasul de vreo 4 sau 5 ori daca vrei sa pescuiesti in siguranta deplina si nush cat de rentabil ar fi ca in fiecare zi sa arunci 5 m de fluoro vs mono

si daca intra o stiuca taie si mono si fluoro, eu am patit-o de vreo 4 ori cu fluo de 0.35 la dunare.... deci, de aici e decizia ta pe ce vrei sa dai banii

-
Goldelian
- senior

Deci , la piatra e bine sa ai un inaintas de mono? Textilul s-ar uza mai repede cred. Oare ce ar trebui sa folosesc pt doamna stiiuca? in afara de cunoscutele strune de otel sau din ce or fi ele.

-
g30rg3
- veteran

Goldelian scrie:Deci , la piatra e bine sa ai un inaintas de mono? Textilul s-ar uza mai repede cred. Oare ce ar trebui sa folosesc pt doamna stiiuca? in afara de cunoscutele strune de otel sau din ce or fi ele.

La piatra e mai bine sa ai mono ca inaintas. Sincer sa fiu nu stiu ce ai putea folosi pt stiuca dar eu nu pescuiesc niciodata dupa stiuca pe Dunare in schimb stiu pe cineva care e destul de multumit de Pike Mono de la Energo, zice ca isi face treaba binisor impotriva dintilor cumetrei

-
stiucarcs
- utilizator constant

ho!ho!ho!problemaaa...
stiuca poate sa taie si textil, nu numai transparentu`...
Golde`, nu prea cred ca struna ti-a alungat stiucile...
scoica si muchiile pietrelor mi-au taiat pe Sulina, la somn, la stationar, textile de 0,4-0,6!...
(cand ai struna tare sau inaintas fluorocarbon gros-sau chiar mono gros, rigid-si pestele ataca sa inghita pestele cu capul inainte, adica din fata:ai doar bot; ---fir intins---!!!; daca n-ai mai avut atac cu struna la stiuci fa reclamatie la statistica...)
-
g30rg3
- veteran

faza e ca in ultima perioada nu prea mai folosesc inaintas din doua motive
1 pentru mine e suficient un singur nod pe fir si anume cel al nalucii
2 in curent inaintasul fiind mai gros este tarat si face burta, punct slab cand dai dupa salau
-
Goldelian
- senior

ok! Multumesc pt opiniile voastre. Ma gandeam ca fluorcarbonul mi-ar rezolva problema asta cu stiuca. E bine sa intrebi k sa nu dai banii de pomana. Pescuiam la stationar, cu oblet , la salau, si .....de exemplu pe 36.....imi intra de multe ori stiuca. Si uneori intrau stiuci de 3--6 kg aproximativ ,dar ...nu am reusit sa le aduc la mal. Daca bagam struna....pauza. Cum schimbam pe mono....activitate....si dezamagire pt ca le ratam. Mai tarziu am descoperit o thnica--din intamplare--- dar nu am putut s-o testez decat pe stiuci de 1-2 kg. Din intamplare, am uitat frana mai slaba la mulineta....firul nu mai era asa tensionat....si intr-un final scoteam la mal stiuca. Cu tehnica asta nu am mai avut rateuri.

-
stiucarcs
- utilizator constant

pai...vezi?-ai vrut sa ne verifici...
sa nu incurcam mozoleala cu atacul