CICADA !?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

CICADA !?

Mesaj de adrian frunza » 12 Sep 2006, 08:40

salut ANDREI-OVIDIU .
am citit articolul tau referitor la cicada si am cateva intrebari .
1.cand recuperezi simti in bat vibratia cicadei ?si in pescuitul amonte si in aval ?
2.ai jiguit cicada cu textil sau cu monofilament ,care e diferenta ?
3.ai pescuit pe apa tulbure cu cicada ?rezultate?
4 .de ce recurgi in ultima instanta la cicada ?ti se pare jiggingul clasic mai eficient?
multumesc pt raspunsuri
walleye

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: CICADA !?

Mesaj de andrei-ovidiu » 12 Sep 2006, 10:31

adrian frunza scrie:salut ANDREI-OVIDIU .
am citit articolul tau referitor la cicada si am cateva intrebari .
1.cand recuperezi simti in bat vibratia cicadei ?si in pescuitul amonte si in aval ?
2.ai jiguit cicada cu textil sau cu monofilament ,care e diferenta ?
3.ai pescuit pe apa tulbure cu cicada ?rezultate?
4 .de ce recurgi in ultima instanta la cicada ?ti se pare jiggingul clasic mai eficient?
multumesc pt raspunsuri

salut adrian! sa-ti raspund deci:

1. simti vibratia im ambele cazuri. depinde cat de tare este curentul!
2. am jiguit cicada si cu mono de 0,20mm si cu textil de 10 lbs, diferenta este ca o simti altfel in bat cu textil, adica mai puternic!
3. primii salai i-am prins pe apa tulbure si mare in luna februarie, pe Olt! deci e buna pt. asa ceva, creeaza altfel de vibratii decat nalucile clasice!
4. am pescuit cu cicada mai mult din curiozitate, si mi-am zis ca este imposibil sa nu prind ceva la ea, in final am aflat raspunsul! :D ! exista momente cand este mai eficient jig-ing-ul clasic! depinde de mai multi factori: tip de apa, pesti, anotimp, etc!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 22 Sep 2006, 12:37

salut ANDREI-OVIDIU .
mi-am facut cicade .am facut lestul sferic ,nu elipsoid .au frecventa destul de buna in teste . tre' sa le bag pe apa .ceea ce e ciudat e pozitia pronuntat oblica in in timpul recuperarii continue .cred ca daca aveam lest elipsoid aveam o pozitie mai ...... desi pestele cand mananca pe fundeni sta oblic .
si zici ca RH a dat cele mai bune rezultate ?pe apa tulbure ?
walleye

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 06 Noi 2006, 19:25

Salut Adriane.Ma bag si eu in seama ,dar vreau sa-ti spun ca indrumat tot de Andrei ,le-am probat si eu ,tot pe Olt,si cred ca sunt CELE MAI versatile naluci.N-a contat prea mult tulbureala apei sau claritatea ci mai degraba cum simti tu ,la momentul respectiv ,ca e mai indicat sa prezinti cicada ",jmecherilor" ce stau la panda.Mie mi-a mers si jiguita (si e normal sa stea un pic oblica,altfel n-ai simti cand atinge solul)dar si recuperata la cat poate da mulineta .Daca n-ai incercat inca,i-ti recomand sa incerci si helicurile .O sa ai surprize!!!!
Vreme buna ,fir intins !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Noi 2006, 20:38

Dom'ne m-ati omorat de tot cu Oltul asta!Azi maine ma mut pe Olt ****...Da' am si eu o intrebare ca poate ma aude cineva:pe Mures a prins cineva cu cicada?Hai spune-ti nu fiti modesti ca am o ceata pe ochii...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Noi 2006, 21:03

zamfi scrie:Da' am si eu o intrebare ca poate ma aude cineva:pe Mures a prins cineva cu cicada?...
Da.

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 07 Noi 2006, 06:35

ptr,zamfi ce sa-i faci tata daca aici s-au construit pe vremea lui ceasca o salba de hidrocentrale si fiecare deverseaza in lacul de acumulare urmator(10-15 km de luciu de apa clasa 1-a)., Cu chestia cu mutatul , oricand, da sa fie vara :P :roll:
Vreme buna ,fir intins !

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 07 Noi 2006, 07:01

am incercat dar nu am luat :cry:
e adevarat ca am incercat la avat la recuperare pe apa destul de limpede.

imi place cum merge si o sa mai incerc si in toamna asta
the angler is catching xxx, not by the lure

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 07 Noi 2006, 07:38

adrian frunza scrie:salut ANDREI-OVIDIU .
mi-am facut cicade .am facut lestul sferic ,nu elipsoid .au frecventa destul de buna in teste . tre' sa le bag pe apa .ceea ce e ciudat e pozitia pronuntat oblica in in timpul recuperarii continue .cred ca daca aveam lest elipsoid aveam o pozitie mai ...... desi pestele cand mananca pe fundeni sta oblic .
si zici ca RH a dat cele mai bune rezultate ?pe apa tulbure ?
la RH am luat cel mai bine! pozitia oblica, cu capul in jos este semantor unui vobler Rattling, reduci agatturile si obtii o vibratie mai buna, stransa si cu frecventa mai mare...f. buna la salau din ce am observat...

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 07 Noi 2006, 09:21

Cati salai ai prins cu cicade RH si cati cu alte cicade? Si in cate partide?

Scrie răspuns