CICADA !?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 07 Noi 2006, 09:32

5 salai, din care 4 la RH si unul la cicada alba...in 2 partide...nu este o parere 100% clara, dar asa o idee pt. inceput mi-am format...am mai prins salau la voblere RH, prefera uneori aceasta culoare!

repet, nu este o experienta clara, dar este un inceput!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 07 Noi 2006, 09:53

OK, inteleg.

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 07 Noi 2006, 13:12

Am si eu 2 cicade de la Berti, una redhead si una firetiger. Innoata foarte frumos dar pana acum nici macar o broasca nu a sarit dupa ele :? ...poate nu le-am folosit eu cand si unde trebuie...mai insist :roll:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 07 Noi 2006, 13:36

si eu am doua. una argintie si una aurie. am dat intr-o zi cu ele vreo ora sa vad mai mult cum evolueaza. de prins inca nimic. n-oi fi nimerit locul sau momentul. mai vreau sa insist .
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 07 Noi 2006, 16:47

N-am experienta la pescuitul cu cicade, dar cred ca alegerea ei este asemanatoare cu a voblerului. Deci nu-i chiar asa usor, nici ca dimensiune sau culoare. Sau ma insel?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Noi 2006, 16:48

marcel v scrie:ptr,zamfi ce sa-i faci tata daca aici s-au construit pe vremea lui ceasca o salba de hidrocentrale si fiecare deverseaza in lacul de acumulare urmator(10-15 km de luciu de apa clasa 1-a)., Cu chestia cu mutatul , oricand, da sa fie vara :P :roll:
Suna bine!Dar stii ce mult e pana la vara :( Dom'ne si cu Ceasca asta ,de ce nu l-o fi interesat si Muresul? :twisted:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Noi 2006, 16:50

MihaiV scrie:
zamfi scrie:Da' am si eu o intrebare ca poate ma aude cineva:pe Mures a prins cineva cu cicada?...
Da.
Cam scurt, nu ?Mai ales daca e vorba numai de avat!Daca e vorba de lucioperca devin foarte curios sa stii!!!!!!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 08 Noi 2006, 09:22

salut .am cam inchis sezonul la salau pt ca pur si simplu a disparut din zona si nu ma mai schingiuiesc cu barca pe frigul asta .
voi folosi cicada doar pe apa tulbure sau surie .
refuz sa cred ca pe apa buna ,orice cauciuc din culorile consacrate ale sezonului nu prinde peste .important este sa dai de el .ff important e si densitatea salaului pe locatie .
cicada e buna prin vibratie dar in copaci sau pe prag cu agataturi e problem.
la viteza mare de recuperare frecventa bataii e mai mare ,dar nu prea vad salaul fugarind o tabla.
am avut surpriza sa constat ca un coleg cu 2 naluci (lest +paleta rotativa +grub si civelle (imitatie de anghila cu miscare elicoidala )) a luat 2 salai pe rapide in conditii de pescuit slab productiv .erau naluci in premiera pe apa .crezand ca a gasit naluca minune a insistat inca vreo 2 ore si nimic.astept europa sa faca populari cu salau .............
walleye

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 08 Noi 2006, 09:34

...am cam inchis sezonul la salau pt ca pur si simplu a disparut din zona ... important este sa dai de el .ff important e si densitatea salaului pe locatie ... a insistat inca vreo 2 ore si nimic.astept europa sa faca populari cu salau .............
... in Europa se pescuieste "catch & release" si nu mai este nevoie de repopulari :roll:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Noi 2006, 10:06

zamfi scrie: Dom'ne si cu Ceasca asta ,de ce nu l-o fi interesat si Muresul? :twisted:
Am auzit ca ar fi dorit insa nu permit conditiile. Slava Domnului ca nu au facut baraje si pe Mures, ca mai prindeam o lae. Asa mai urca pesti de pe la unguri. Altfel, acuma pescuiam si noi la clenuti si bibi. :evil:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns