Cea mai tare partida de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

ovidius
veteran
veteran

Cea mai tare partida de pescuit

Mesaj de ovidius » 16 Feb 2005, 09:47

Intrucat nu am inceput cu spinningul voi relata:
- cea mai tare ca si calitate drill cu una buc crap mare
- cea mai tare d.p.d.v. cantitativ 22 buc ciortani+crap
Hai ca vreau sa vad cam la ce ma pot astepta anul acesta :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Feb 2005, 10:33

mai Ovidiu, mai dai in colo de crapi. Zi-ne ceva de-un rapitor... :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2005, 10:39

Ovidiu... cand ai sa prinzi gust de spinning si o sa-ti intre in sange, nu ai sa te mai gandesti tu la alte ciprinide (poate doar la clean :roll: )
Asa am facut si eu cu momelile naturale... am zis ca nu se prinde mai bine clean ca la boaba de porumb sau mormoloci de broasca, dar, dupa vreo 3 partide la vobler si lingurite, la clean si avat, nu cred ca am sa incerc prea curand sa mai dau la pluta :)
Serios vorbesc... nu credeam ca o sa-mi schimb ideile asa de curand, sau, ma rog, unele idei.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 16 Feb 2005, 10:43

NU exista cea mai tare partida de pescuit , nea Ovidius , toate sunt tari sau mai bine zis frumoase , chiar daca dai la crap , chiar daca dai la salau sau chiar daca te duci sa pescuiesti porconi , chiar de prinzi , chiar de nu .
Cred ca e " tare " iesirea in sine , nea Ovidius si mai putin rezultatul .

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2005, 10:43

Acum, referitor la topicul deschis de tine, cel mai tare dril l-am avut cu o mreana, iar cel mai mult peste... 12 cleni in 2 ore (aproximativ) la vobler in decembrie anul trecut.

Aaaa.... am mai prins odata, cand eram mai mic 9 kg de caras din care cel mai mare era cam de 200 grame. De numarat, nu cred ca as fi stat sa-i numar :wink:

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 16 Feb 2005, 16:29

Na si cea mai slaba:
Plecaram la pescuit. Agitatie mare dimineata ca eram in intarziere. Uit betele acas'. Ajung pe balta si :evil: Rad astia de se prapadesc si io ma gandeam oare cine imi da si mie un bat. Apai mi-a disparut cheful si bolboroseam singur. Pana la urma primesc si io un bat si prind cariciu toata ziua. Superba zi de pescuit nu am uitat-o nici amu. :D

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2005, 16:34

Ovidius scrie:Na si cea mai slaba:
Na cea mai slaba si la mine:
Pregatesc totul toata ziua (cam asa fac de obicei) am grija sa nu uit nimic si... noaptea ploua, dimineata, a doua zi ploua....si nu ma mai duc :lol:
Ultima oară modificat 25 Oct 2006, 10:53 de către paul, modificat 1 dată în total.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 16 Feb 2005, 16:44

Ba io pa ploaie ma duc la pescuit. Am fost si pe viscol. Am prins 3 carasi.
Betele nu am putut sa le mai strang. Amicul a avut degeraturi la 3 degete de la mana. :D Stai sa incep spinningul. Atunci sa vezi cum caut pestele ca narodul dar poate n-o sa ma caute el pe mine. :D

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Feb 2005, 21:42

Greu de ales cea mai ...

Intr-o vara, pe Prut ... asteprare ...
Deodata o trasatura. Puternica, atit de puternica incit lanseta a trosnit, virful i-a intrat in apa, suportul s-a indoit. Intep promp, puternic si simt o contra de m-a ridicat in picioare (din pozitia sezut). Tineam lanseta sa n-o pierd, pozitia corecta (cotorul la circa 90 de grade fata de fir), frina reglata strins, lanseta covrig. Inclin lanseta mai mult pe spate pentru a mai incetini din viteza de plecare a pestelui, creste frecarea in inele si se rupe ... (firul subtire al chiostecului taiase firul mai gros al ochetului, era acolo si un mic exp-eriment in montura)
Asta era duminica. Miercuri din nou pe acelasi loc. Linia refacuta, cit mai putine noduri, fara experimente, frina mai slaba. Cam la aceeasi ora, din nou trasatura, puternica (dar nu la fel din cauza frinei reglata mai slaba). Cum pleca periculos de repede, vreau sa string frina nu apuc caci presiunea inceteaza brusc fara vreun soc. Taiase firul (probabil in scoicile de pe vreo cioata.
Duminica urmatoare sunt din nou pe acelasi loc, de data asta cu inaintas textil. Si culmea, cam la aceeasi ora trage din nou. De data asta drilul a durat ceva maimult, atit de mult ca era sa ramin fara fir pe tambur si in final rupe la nodul dintre monofilament si textil.

Cea mai urmat ? A venit Prutul mare .... si tulbure .... si a schimbat locul (chiar daca, dupa revenirea la cota dinainte, din afara, pentru mine, arata la fel)

Scrie răspuns