CE VRAJI A MAI FACUT AGENTIA MEA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ajvps_vl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ajvps_vl » 02 Feb 2007, 15:20

Este cazul sa ne intrebam daca avem interlocutori viabili s-au numai urechisti. PESCUIT INDUSTRIAL? Mai cititi legea sa observati ca asa ceva nu mai exista in lege. De ce va este frica de introducerea sau cersterea si dezvoltarea altor specii de pesti?
Cresterea in sistem superintensiv a sturionilor in viviere in acumularile hidroenergetice din Valcea prin acvacultura va deranjeaza? Ne aflam acolo unde meritam daca toti gindim in acest fel. Ceea ce incercam noi sa facem pentru sectorul pescuit facem numai in interesul pescarilor. Cine ne cunoaste realizeaza ca acesta este adevarul. Spre deosebire de alte AJVPS-uri PESCARI VALCENI CHIAR SUNT sunt reprezentati si nu oricum. Mai dati un exemplu in care o organizatie de pescari sportivi dupa 1989 a amenajat pazit si populat amplasamente piscicole in interesul pescarilor si nu in interes comercial. Stiti cite cazuri de braconaj au fost descoperite de salariatii AJVPS? Daca vom sesiza ca ura si suspiciunea va continua vom fi rezervati ca si pina acum iar faptele vor aseza pe fiecare la locul lui.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Feb 2007, 15:24

Iti mai dau un text de lege din 192/2001:

ART. 26*1
Acvacultura, astfel cum este definita la art. 4 lit. a), se poate practica in amenajari sau instalatii special destinate cresterii pestilor sau altor vietuitoare acvatice, precum si in lacurile de acumulare nominalizate de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura, in baza studiilor efectuate de institutiile de cercetare de profil.

In studiile respective lacurile de pe Olt nu se afla. Ba mai mult, judetul VAlcea nu are niciun lac trecut in protocol. Protocolul are numarul 8838/4.09.2006, inregistrat la CNAR si nr 7139/5.09.2006 inregistrat la ANPA si cuprinde un nr. de 130 de acumulari admise pentru acvacultura. De mentionat ca nu exista niciun baraj hidroenergetic cuprins in lista. Lacurile cu destinatie speciala se afla in anexa la protocolul facut cu CN apele romane. Vazand gafa, baietii care au comis-o au datin bataiala, fiinca joi, pe masa ministrului trebuie puse explicatiile.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 02 Feb 2007, 16:34

@ apsalba

Vazusem si eu respectivul text din legea 192R. Nu stiam nimic de faptul ca au fost facute studii, dar care nu au avut ca obiect lacurile hidro de pe valea Oltului. In acest caz iti dau dreptate . Baietii veseli sunt complet pe dinafara.

In alta ordine de idei nu cred nimic din abureala reprezentantului AJVPS Valcea. Chestia asta cu acvacultura facuta pentru pescarii sportivi este o treaba de adormit copiii . Pescuitul sportiv pe un astfel de lac unde se va practica acvacultura va fi o chestiune marginala aflata la latutudinea administratorului . Este clar. Baietii veseli vor sa puna mana pe fondurile europene( lucru care nu este de condamnat) si nu stiu cumsa faca.
Puneti mana fratilor si cumparati terenuri, sapati gropi si populatile cu peste pe care sa-l recoltati dupa aceea! Lasati in pace habitatele naturale! Sper ca Uniunea Europeana sa nu sprijine astfel de actiuni in partea de est a Europei din moment ce in partea de vest nu s-a pomenit asa ceva.

P.S. In lista cu lacurile admise pentru acvacultura sunt trecute si lacuri de munte?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Feb 2007, 17:20

pai nu era clar din start ca e vrajeala. azi a fost vreme buna. in timp ce aici se purtau discutii despre acquacultura spre binele pescarului sportiv din zona rm valcea, niste baieti trageau tare la japca sub barajul din oras. iar sus pe baraj o gramada de peturi si gunoaie dantuiau elegant in bataia vantului pe langa placi. tot asta se intampla se in fiecare zi. sigur, dupa ce le decontam si pentru vinieta se vor mai faca niste sedinte sa redistribuie bugetu' si poate ajunge si de chestii mai concrete. eu avand incredere in sistem pot sa bag mana in foc, nu alta! mi-s asa de dragi toti astia, zau daca nu i-as lua acasa, sa-i tin legati de calorifer. :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Feb 2007, 17:22

ajvps_vl scrie:“ Si in acest moment se pescuieste in scop comercial iar capturile cu greutatea de peste 30-35 kg -crap chinezesc ...
Odata e pescuit comercial, odata e acvacultura! :shock: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Feb 2007, 17:34

ajvps_vl scrie: De ce va este frica de introducerea sau cersterea si dezvoltarea altor specii de pesti?
Ia ghici! :lol: Pentru ca este ilegal!!!!!! Se face doar cu autorizare, pe baza unor studii, etc, etc.
Tie de ce nu iti este frica de activitatile ilegale?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Feb 2007, 17:36

:))

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Feb 2007, 17:39

ajvps_vl scrie: Cresterea in sistem superintensiv a sturionilor in viviere in acumularile hidroenergetice din Valcea prin acvacultura va deranjeaza?
Conform normelor UE (spatiu in care am avut noroc sa intram inainte sa faceti praf apele) vivierele sunt interzise pe acumulari hidroenergetice! Asa ca iar ne deranjeaza. Si ca sa nu mai intrebi de ce iti raspund: fiindca e ilegal! :evil:
Alte ilegalitati mai aveti in plan pe anul asta?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Feb 2007, 17:43

ajvps_vl scrie:Stiti cite cazuri de braconaj au fost descoperite de salariatii AJVPS?
Zero!
Am ghicit?
Eu asa ma gandesc, si nici nu ma mir, dupa ce am fost de fata la controalele efectuate de angajatii AJVPS Valcea. Sute de pescari fara permis prindeau kilograme de carasi, cel mai mare pe la 6-7 cm. Totul se baga in pungi de nylon. Au venit vajnicii angajati, care cica-s platiti pentru asta, au baut de la fiecare pescar cate putin, au mai mancat pe ici pe colo, si s-au dus cum au venit. Pardon, cu burtile mai pline. :evil:
Alte intrebari incuietoare mai aveti?

ajvps_vl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ajvps_vl » 02 Feb 2007, 17:50

Regret ca am intrat in dialog cu cine nu trebuia. Noi vom proceda cum am hotarit cu atit mai mult cu cit nu avem nevoe de aprobarea voastra si nici nu mai trebue sa vorbim cu cei ce aud joia si pricep duminica in biserica. AMIN

Scrie răspuns