ce spune legea?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 03 Apr 2007, 17:25

meas scrie:
dan bobei scrie:
soriniusc scrie:Mai lasati beeeei omu in pace! Ce rai sunteti... Poate le-a eliberat dupa ce le-a pozat. :roll: Cred ca toti am dat in prohibitie dupa altceva, si in subconstient speram sa intre vreo stiuca, macar sa-i vedem culoarea. Hai s-o lasam moarta. pana la urma suntem pescari, nu? :bere: (si nu intotdeauna spunem adevaru)
Nu poti sa-i lasi in pace... daca le-ar fii eliberat era fair-play sa specifice... cu atitudinea asta am ajuns sa avem apele si pestii pa care-i meritam!!! Trist dar adevarat....
Si crezi ca s-au imputinat pestii din cauza ca un amator retine una-doua stiuci in prohibitie :?: :?: :shock: :shock: :shock:
Asta incepe sa semene cu campania de combaterea fumatului care cica ar fi cea mai importanta cauza a imbolnavirii,uitand sa mai spuna cineva ceva de poluarea industriala sau rutiera :wink: :wink:
Normal ca nu e asta cauza principala dar e una din cauze....x tine 2-3 stiuci, y 2-3, z,w,q.....mai tin si ei cate 20-30....fa tu socoteala :shock:
Dupa cum pui problema bag de seama ca nici tu nu esti strain de pescuitu stiucii in prohibitie...ei???

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 03 Apr 2007, 21:38

Pun problema la modul principial, nu-mi apar "turta".Pe de alta parte daca ai fi vazut alte postari de ale mele ai fi vazut ca am tot intrebat ce inseamna prohibitie: pescuit sau retinere :?: :?: :!: :!: Ce daca pescuiesc la stiuca in prohibitie daca nu o retin si nu e in traista :evil:
Cat priveste socoteala cu stiucile:sa zicem ca sunt 10.000 de stiucari(desi cred ca toti membrii cu carnet din toata Romania nu se ridica la cifra asta,aici intrand si muscarii si craparii,etc.) care pescuiesc in prohibitie si toti prind 3 pesti = 30.000 pesti care nu mai ajung sa depuna icre.Am vazut cu ochii mei cum cu o singura setca s-a prins si retinut jumatate de barca de stiuca.Numaratoarea a fost peste 150 de bucati.Iti spun din experienta ca apele noastre sunt pline de astfel de setci si se merge zilnic cu ea la pescuit.
Daca tot vrem sa fie peste in ape, acolo ar trebui sa se intervina.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 03 Apr 2007, 23:31

atunci hai sa facem un nou sit - un nou forum > pt setcari,
ne infiltram printre membri si ii convingem sa elibereze in prohibitie stiucile....!? :?

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Apr 2007, 09:10

meas, corect ar fii ca in prohibitie sa nu pescuiesti deloc la specia respectiva, nu sa n-o retii.
In ordinul de prohibitie se specifica ca '' este interzis PESCUITUL stiucii pt o perioada de 40 zile.....'', deci normal nici de dragul artei nu ai voie...
Iar cu eliberarea .... daca dai intr-o apa unde mai sunt salai, avati, etc, iar stiuca iti intra intamplator...atunci chiar esti obligat sa o eliberezi...

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 04 Apr 2007, 11:33

dan bobei scrie:meas, corect ar fii ca in prohibitie sa nu pescuiesti deloc la specia respectiva, nu sa n-o retii.
In ordinul de prohibitie se specifica ca '' este interzis PESCUITUL stiucii pt o perioada de 40 zile.....'', deci normal nici de dragul artei nu ai voie...
Iar cu eliberarea .... daca dai intr-o apa unde mai sunt salai, avati, etc, iar stiuca iti intra intamplator...atunci chiar esti obligat sa o eliberezi...
In sfarsit un raspuns la obiect :!: desi chestia cu "pescuitul"poate duce la interpretari si abuzuri din partea agentilor.Le da posibilitatea sa se ia de tine daca esti cu lanseta in apa indiferent ca tu spui ca pescuiesti la avat sau salau.O tin pe a lor ca "pescuitul este interzis" si incepe circul pe balta :twisted: ,circ care se termina de obicei cu mituirea lui Tuzgureanu.
Dupa parerea mea este mai corect sa se interzica "retinerea" pestelui prohibit.In felul asta daca esti gasit cu el in traista nu mai este loc de interpretare.Esti bun de plata :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Apr 2007, 16:01

Si asa ar fii corect, dar sa fim seriosi...cati pescari au fost controlati vreodata in geanta?...as fii tare curios ca aflu....uite, asa de curiozitate, am sa deschid subiectu asta pe forum....asta ca sa nu mai vorbim de control in general.... :roll:

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 04 Apr 2007, 17:40

dan bobei scrie:Si asa ar fii corect, dar sa fim seriosi...cati pescari au fost controlati vreodata in geanta?...as fii tare curios ca aflu....uite, asa de curiozitate, am sa deschid subiectu asta pe forum....asta ca sa nu mai vorbim de control in general.... :roll:
Eu unul am fost controlat in bagaj in momentul cand ma dedeam jos de pe vaporashul care ma aducea din Delta.Era prohibitie la crap si n-au gasit deact stiuca :lol: :lol:
Cu alta ocazie am vazut o patrula de agenti impreuna cu politia, care a controlat un grup in bagaje si in portbagajul masinii.Era tot prohibitie la crap si, din nefericire pentru ei, i-au gasit cu crap.Le-au confiscat si masina :wink: N-am mai stat sa vad cum au rezolvat-o.

Scrie răspuns