si eu as fi raspuns ca multi la acest subiect chiar acum doua minute am primit raspuns prin mail la sesizarile mele :
MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
GARDA NATIONALA DE MEDIU
Comisariatul Judetean Arges
Pitesti, str. Egalitatii nr.50A Tel/Fax: 0248.213.049; Telverde: 08.01.01.01.01; e-mail:
cjarges@gnm.ro
Nr. 001/20.01.2006
Catre,
“Darkmind�
blackmind@gmail.com
Spre stiinta: Garda Nationala de Mediu- Comisariatul General
Primaria Cosesti
Urmare petitiei dumneavoastra adresata Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul General sub nr.726/RP/23.12.2005 si inaintata spre verificare si solutionare Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Regional Arges (nr.003/03.01.2006) respectiv Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Arges (nr.001/03.01.2006) prin care ne semnalati unele aspecte negative privind depozitarile necontrolate de deseuri pe raza localitatii Cosesti in zona de confluenta a canalului Valea Larga cu raul Doamnei, comisari din partea Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Arges impreuna cu viceprimarul localitatii Cosesti, in baza HG.440/2005, s-au deplasat in data de 17.01.2005 la fata locului constatand urmatoarele:
Pe raza localitatii Cosesti in zona de confluenta a canalului Valea Larga cu raul Doamnei s-au constatat depozitari necontrolate de deseuri nepericuloase, in special rumegus, pe o suprafata de circa 300 mp., provenite de la agentii economici cu profil de activitate “ prelucrarea primara a lemnului�
De asemenea in timpul controlului au fost stabilite masuri obligatorii privind interzicerea posibilelor evacuari de ape uzate impurificate, provenite de la agentii ecnomici si populatia din zona, in canalul Valea Larga.
Fata de cele mentionate se stabilesc urmatoarele masuri:
Salubrizarea zonei punct confluenta canal Valea Larga cu raul Doamnei unde s-au constatat depozitari necontrolate de deseuri.
Termen: 20.02.2006
Raspunde: primar, viceprimar, Primaria Cosesti
Monitorizarea in permanenta a zonei mentionate in sesizare, precum si a tuturor zonelor unde au loc depozitari necontrolate de deseuri pe raza comunei Cosesti.
Identificarea persoanelor ( juridice, fizice) care depoziteaza deseuri in zone nepermise, transmiterea de urgenta a listei cu numele acestora la Garda Nationala de Mediu- Comisariatul Judetean Arges pentru aplicarea masurilor legale ce se impun.
Termen : permanent
Raspunde: primar, viceprimar, Primaria Cosesti.
In timpul controlului s-au aplicat doua amenzi contaventionale in valoare de 30 milioane lei (3000 lei RON) conform Lp.m nr. 137/95-r cu completarile si modificarile ulterioare art.52. lit.d.
Comisar Sef,
Jr. Emilia DUMITRESCU
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
deci se poate in plus cu organizatia PEFA (Pro Eco Fishing Arges) din care fac parte am facut o vizita si in Pitesti la Garda de Mediu si am gasit intelegere la conducere acestia promitandune ca la fiecare sezizare vor trimite inspectori de mediu pentru reglementarea situatiilor