Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
claudiu
- utilizator constant

-
Va salut.
Recent (noiembrie 2004) am prins un avat 4.9 kg, a carui poza am postat-o si pe site.
A fost prima oara cand ma duceam sa pescuiesc numai la rapitor, s-a intamplat pe Prut pe la orele 9:00 de dimineatza si a fost singurul prins in ziua respectiva.
Intrebarea mea e simpla: cat de mare creste un Avat ?
Apropos stitzi vreun site unde ash putea gasi lamuriri despre dimensiunile maxime ale pestilor?
Pura curiozitate. De ex. aici pe site scrie la avat ca de regula are 1 Kg. Nu ma satisface deoarece am prins unu mult mai gros.
Am auzit relatari de persoane care au scapat Avat de aprox 7 kg. Insa fara poze mi-e mai greu sa cred.
Voi ce zicetzi, cat de mare creste avatul ?
Claudiu.
[/img]
-
razvan
- junior

-
hmmm.....felicitari Claudiu....frumoasa captura.....
uite cel mai mare avat care l-am vazut eu....in poza bineinteles..
http://members.vip.fi/~jos/juha.jpg
Din cate stiu recordul omologat este de 9kg......dar pot creste si mai mari dupa cum se vede in poza......
-
claudiu
- utilizator constant

-
Hmm... teribil avatul ala.
Razvan, pentru cateva saptamani bune am vrut sa traiesc cu impresia ca n-a mai prins nimeni un avat asha mare ca al meu
Dar dupa ce am vazut poza postata de tine ...
Ash fi curios unde o fost prins. Apropos, recordul omologat de 9 Kg. de care vorbeai tu era valabil pt. Romania ?
Mi-am mai adus aminte ceva. Pe forum am vazut recomandari ca avatul musca la rotative mici sau voblere.
Personal in cercul de prieteni pescari in care sunt stiu ca pescuim totzi cu oscilante mari. Si cand zic mari ... (am sa le masor ca nu sunt profesionist sa le stiu pe de rost ca cei de-aici) ma refer ca odata ma duceam la pescuit si prindeam pestisori mai mici decat oscilantele pe care le folosesc acuma. Si Doamne ce mandru mai eram!
Claudiu.
-
paul
- Moderator

-
Felicitari pentru captura Claudiu si bine ai venit pe forum!
Referitor la avat, am citit ca ar ajunge la greutati de 14Kg, asta in mod exceptional. Nu stiu exact.
Referitor la pescuit... unde pescuiesti pe Prut? Eu merg in zona Bosia - Ungheni si anul acesta am fost de mai multe ori pe Bran
-
razvan
- junior

-
Claudiu recordul este nu este pt Romania....nu cunosc care este recordul la noi in tara(daca exista omologat...)poate stiu altii sa ne spuna...
Avatul a fost prins undeva in Norvegia parca sa zic , dar nu sunt sigur....
Iar in legatura cu rotativele mici si cu mustele....da asa este eu am prins avat mai mare la rotativa nr1 decat la 3.....la musca nu am prins, dar poate si aici ne ajuta prietenii nostrii cu ceva lamuriri....
-
Sorin
- Moderator

Acum am vazut si eu avatul ...superb!! Felicitari!
daca acum ai iesit prima oara exclusiv la rapitor si ai prins asa ceva , parerea mea e ca te-ai ''infestat''definitiv cu spinningita
Ce fel de linguritza ai folosit?
-
claudiu
- utilizator constant

-
Mersi mult pt. mesajul de intampinare Paul.
Undeva la 50-60 km de Iasi, spre Stefanesti.
Mai precis mi-e greu sa zic. Mai era un copac pe-acolo, un bolovan o treaba

Just kidding.
Oricum nu e un loc anume. Tre' sa mergi vreo 5-10 Km tot pescuind, depinde cat te tzine inimioara si cat te tzin picioarele. Si in 5-10 Km gasesti vreo 4, 5 locuri faine de pescuiala la rapitor.
Dar de fapt, cum tzi-o fi norocul.
Pe asta mare al meu l-am scos intr-un loc cu apa adanca si repede, langa ditamai cioata. Aveam de gand sa dau o singura data si apoi sa trec mai departe.
Norocul meu.
Pardon, stiintza mea
Claudiu.
-
Gyorg
- veteran

-
Nu stiu daca este chiar recordul in RO dar in ALP exista un clasament national si se pare ca cel mai mare este apropiat de al tau. Are 4,95 kg. 77 cm si a fost prins pe Siret la vobler in Piatra Neamt.
Am avut intodeauna impresia ca Delta , in privinta dimesiunilor capturilor , ar trebui sa detina suprematia , cel putin ptr. avat care este poate cel mai prezent in Delta.
Din toate capturile de pe ALP numai una nu este in Delta la Maliuc 4,2 kg, in rest: Siret , Olt , Mures,Somes , Timis , etc.
-
claudiu
- utilizator constant

-
Ah!
4.95Kg ai zis ?
Daca il lasam pe al meu sa mai manance ceva de vreo 50 de grame bateam recordul. Asa l-am prins dimineatza.
Apropos de capturi mari la Avat, nu e singular in zona. A mai fost prins de 4.3 Kg de ex. si mai ales scapat unul mult mai mare. Cand zic scapat ma refer uitat la el, facut cu mana, injurat ca statea pe pietris in mijlocul Prutului jumatate afara din apa aia mica... si la revedere.
Dar ma rog, nu punem la socoteala decat pe cei prinsi.
Anyway, pe Siret ma duc la anul sa il caut pe tata lu' ala de 4.95 Kg. Bine ca am descoperit pescuitul la rapitor. Traiesc de 28 de ani incontinuu si nu ma duceam pe Siret decat cu traditzionala rama in carlig cu care prindeam porcusori la lanseta asa de mici incat se tzineau numai de rama. Nu vi s-a intamplat niciodata? Mie da.
Claudiu.
-
razvan m.
- veteran

-
In urma cu ceva timp a aparut in Pescar Modern o poza cu un avat de 9,8 kg prins in Delta, pe Sulina parca.
Caludiu, ai prins un peste frumos. Dar pana la record netional.... mai este.
Si inca o chestiune. Bucatile mari le prinzi de cele mai multe ori pescuind atipic. Spre exemplu, in Aventuri la Pescuit a aparut anul trecut pe vremea asta un pescar din Piatra Neamt cu cateva exemplare de avat de 3/4 kg. prinse la vobler Cozma, 7 cm. De atunci nu am mai auzit de el. O fi fost o onjunctura favorabila ?

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.