Cat de importanta e discretia la pescuit!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Ian 2005, 08:45

adilucu scrie: Acum cativa ani, pe Crisul Negru, eram la scaldat cu cativa prieteni. Langa noi, cam la 7-8m, un tip prindea clean in prostie, la pluta, cu boaba de porumb. Ce ziceti de asta?
Eu cred ca foarte mult conteaza zona, adica felul cum e obisnuit pestele. Acolo unde ne scaldam noi era un loc "special" de scaldat. Deci cred ca era obisnuit cu zgomotele care le faceam. Dar parca imi vine sa zic: "nici chiar asa!"
Salut!
Nu odata mi s-a intamplat sa prind clean la boaba sau mormoloc in aval de locurile de baie si, chiar in momentul in care copiii se scaldau. Si chiar destul de aproape (sa zic pana in 10 m)
Deasemenea am mai prins clean in coada cardului de gaste care era pe apa. Tot la boaba de porumb.
In anumite locuri, cleanul este obisnuit cu zgomotul din apa sau cu agitatia acesteia.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 03 Ian 2005, 10:00

@Adelin: Felicitari pentru dezvoltarea limbajului si incadrarea la subiect. :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Ian 2005, 12:15

In general si eu umblu pe mal ca indianul,ma apropii de apa pe varfuri,dara asa cum spunea Adelin,cunosc si eu un loc pe Timis,unde este numai clean si prind vara,numai la rotativa,in timp ce localnicii fac baie,nu departe.Trebuie sa specific ca deasupra acelui loc(baraj din pietre/mica cascada) este un pod metalic de cale ferata,deci clenii sunt obisnuiti cu zgomotul,chiar am studiat problema,cand se apropie un tren,desi face o galagie infernala,nici nu se sinchisesc...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 03 Ian 2005, 12:32

Ziua, cu jig, pe malul Dunarii, cu camioane de 24t trecind din 5 in 5 minute, nu am observat ca salaii sa fie influentati de galagie. Se schimba radical situatia pe-nserate, cu vobler, in suprafata. Daca apa e limpede, situatia se agraveaza. Stind in apa pina la genunchi, in liniste, nu odata a atacat salaul la 1 m de picior. Chiar si vijiitul batului ii sperie. Cu avatii, la fel. Desi am vazut rapituri de avat in mijlocul trupei care facea baie, am reusit sa prind numai cu discretie maxima, la ore dupa ce au plecat fripturistii.

Scrie răspuns