carnete pt evidenta capturilor?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Jihad
utilizator nou
utilizator nou

carnete pt evidenta capturilor?

Mesaj de Jihad » 12 Mai 2007, 18:44

Astia de la ANPCA sau care organizatie sunt dusi de tot cu pluta?Cine vor nota in acele carnete capturile?Poate ca vor fi cei care, poate, vor nota din cand in cand ceva in acele carnetele dar oare acele persoane se vor bucura si de fondurile obtinute de la UE pana in 2014 pentru popularea unor bazine hidrografice?Sau toate aceste fonduri v-or intra in anumite conturi prv? Multe intrebari si foarte putine rapunsuri.
V=or putea cei de la acvacultura sa isi monitorizeze toate apele care le sunt in administrare sau si aici ca si la guvern toti v-or proceda dupa cum la taie capul :?: Astept parerile DVS :evil: :!:

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 12 Mai 2007, 19:31

Asa se intampla atunci cand niste cretinoizi aud ei ceva, pe undeva, despre ceva. Chestia aceasta se aplica in Europa in special pe apele PRIVATE.Exista o exceptie in cateva tari in care, pe apele de munte, pentru a putea repopula corespunzator si a mentine echilibrul ecosistemului se DECLARA padurarului numarul de capturi si dimensiunile, insa pestele trebuie sa il si arati. Dobitocii nostri aplica chestia asta pentru a putea guita ca se misca ceva in materie de pescuit. Braconajul aproape s-a institutionalizat si s-a banalizat, pescarii sunt obligati sa apartina de o asociatie care nu misca un deget pentru ei, iar pestele este din ce in ce mai putin. Dar ce, acestea sunt probleme?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 12 Mai 2007, 19:47

Nu stiu ce este acolo dar aici pe unele lacuri exista carnete de captura. Functioneaza bine pentru cand este control.
De exemplu pe lacurile Forêt d'Orient si lac du Temple, cunoscute de crapisti, dar bune si pentru rapitor, exista limita anuala pe pescar si capturi aduse acasa. 30 rapitori/pescar/an.Control in fiecare zi cand omul se intoarce de la pescuit. Deci se poate. :lol:

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 12 Mai 2007, 20:54

Carnete ???? la noi ??? hai sa fim seriosi domnilor......poate peste 50 ani , cand vom ajunge la nivelul de constienciozitate ca al lor :lol: :lol: :lol: :lol:

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 12 Mai 2007, 21:20

dupa parerea multora traiti pe afara, toti oamenii sunt la fel.
NU exista o rasa de oameni cu un nivel de constienciozitate mai ridicat decat la altii.
Bunicu Cozma avea o vorba
"Afara legile din pescuit SE APLICA iar pescarii sunt corecti de frica"
Altcineva spunea ca civilizarea omului se face cu parul, nu cu vorba buna.
Noi romanii suntem un popor de oameni buni la suflet, de aia cand prindem braconierul pe apa il lasam in pace, ca are familie.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 12 Mai 2007, 21:23

eu nu am nimic impotriva carnetelului , de fapt am una ce am primit cand am fost in Ungaria , si acolo tot institutul identic CNAFP emite asta .... numai sa avem ce sa trecem in carnetel ! :evil:
aaaaaaaah braconerul !? :roll: "nu spune nimica " ? pai nu-i treaba pescarului sa faca controale , nici nu ai drept la asa ceva ... daca faci controale cand nu esti controlor autorizat si/sau nu sunt politisti sau jandarmi cu tine esti inafara legii poate mai mult ca braconerul ! poti sa faci plangeri la politie dar atat ! sa nu intelegi gresit sunt impotriva braconerilor si eu :evil:

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de @ndrey » 13 Mai 2007, 00:49

dan popa scrie:Carnete ???? la noi ??? hai sa fim seriosi domnilor......poate peste 50 ani , cand vom ajunge la nivelul de constienciozitate ca al lor :lol: :lol: :lol: :lol:
POATE IN 100 DE ANI si atunci o sa treaca in carnete numai oblete si alte specii de peste mic k celelalte specii vor disparea

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 13 Mai 2007, 19:17

o tampenie :evil: cine o sa tina cont de lucrul asta cred ca e nebun ala :shock: cine a propus lucrul asta,poate pe un rau mic si izolat si sa fie al cuiva dar nu mi se pare o idee buna ptr noi romani

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 13 Mai 2007, 20:33

Carnetele astea sunt folosite mai peste tot in europa . Exceptie de la asta cine poate sa o faca ? Romania ! Mentalitatea asta nu poate fi schimbata pentru ca la noi totul se transmite din tata-n fiu . Peste tot se complecteaza carnetele si se face un bilant cu cati pesti a fost "saracita " apa respectiva si in functie de asta se aduce o cantitate de peste cel putin echivalenta cu ceea ce a fost scos . Dar acolo pescarii mai au si frana trasa si stiu cand sa se opreasca . Daca cineva e prins cu peste subdimensionat sau cu o cantitate mai mare decat cea admisa o ia pe cocoasa . Mai sunt si scoli unde se invata copii ce drepturi si indatoriri au la pescuit si sa cunoasca dimensiunea minima la care se poate retine pestele , dupa care au un mic examen si cine trece doatr acela poate fi primit in randurile pescarilor . La noi daca intrebi pe cineva de dimensiunea legala si de unde poana unde se masoara pestele 75 % nu stiu sa raspunda . Asa ca intr-adevar e o prostie mare pentru Romania . Legile la noi sunt facute ca sa fie incalcate si nu respectate . :shock:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 14 Mai 2007, 08:00

Uite asa se mai pune de o birocratie. Vor fi citiva functionari sa centralizeze datele notate de pescari in carnete ... si sa furnizeze ANPA cifrele cu productia de peste.

S-ar putea chiar ca acei functionari care introduc notitele din carnete intr-o baza de date sa fie pe la federatie/asociatie generala si uite asa birocratia existenta isi creaza si obiectul muncii.
Altfel zis sinecuristii pe care-i avem devin indispensabili. ( :evil: :evil: :oops: )

Scrie răspuns