carnete pt evidenta capturilor?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- al. trentea
- utilizator constant
Chestia cu carnetele de evidenta a fost prezentata pe ProTv in weekend. Reprezentantul ministerului a aratat modelul, in care era specificata fiecare specie de pesti, si cele trei tipuri de carnete: pentru ape de ses, de munte, si la mare.
Vor sa trimita statistica la nu stiu ce comisie europeana pentru a beneficia de fonduri (multe milioane de euro). Ce vor face cu aceste fonduri? Pai daca in ordinul nou "ouat" scrie ca banii obtinuti din vanzarea de permise se vireaza la stat, si nu pentru paza si populari, banuiesc ca tot statul va papa fondurile, ca si pana acum.
Acum ma intreb cine va avea timp si chef sa numere capturile si sa le treaca constiincios in carnet, si cat de "sincere" vor fi aceste insemnari. Si cum le poti verifica veridicitatea?
Cred ca pescuitul de control, facut pe anumite zone, si riguros centralizat ar fi mult mai eficient in a evalua populatia de pesti ce mai traieste (inca) prin apele naturale din Ro.
Vor sa trimita statistica la nu stiu ce comisie europeana pentru a beneficia de fonduri (multe milioane de euro). Ce vor face cu aceste fonduri? Pai daca in ordinul nou "ouat" scrie ca banii obtinuti din vanzarea de permise se vireaza la stat, si nu pentru paza si populari, banuiesc ca tot statul va papa fondurile, ca si pana acum.
Acum ma intreb cine va avea timp si chef sa numere capturile si sa le treaca constiincios in carnet, si cat de "sincere" vor fi aceste insemnari. Si cum le poti verifica veridicitatea?
Cred ca pescuitul de control, facut pe anumite zone, si riguros centralizat ar fi mult mai eficient in a evalua populatia de pesti ce mai traieste (inca) prin apele naturale din Ro.
nimeni n-o sa noteze nimic
au facut acest ordin aberant probabil pt a mai bifa o conditie ( de existenta unei evidente probabil ) pt a putea primi niste bani europeni
jalnic..........
au facut acest ordin aberant probabil pt a mai bifa o conditie ( de existenta unei evidente probabil ) pt a putea primi niste bani europeni
jalnic..........
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
In tot raul si-un bine, e inca un motiv sa eliberezi tot ceea ce prinzi, altfel te apuci de caligrafie la sfarsitul fiecarei partide de pescuit
4) Pescarul are obligaţia să returneze carnetul de evidenţă a pescuitului, completat până la sfârşitul anului către asociaţia de pescuit recreativ/sportiv, respectiv Agenţia Naţională pentru Pescuit si Acvacultura, de unde l-a primit (citat din proiectul de lege)
Sa vezi aici faze nasoale, cred ca se vor gasi destui care sa bage din burta, numai sa dea bine in ochii urbei

4) Pescarul are obligaţia să returneze carnetul de evidenţă a pescuitului, completat până la sfârşitul anului către asociaţia de pescuit recreativ/sportiv, respectiv Agenţia Naţională pentru Pescuit si Acvacultura, de unde l-a primit (citat din proiectul de lege)
Sa vezi aici faze nasoale, cred ca se vor gasi destui care sa bage din burta, numai sa dea bine in ochii urbei

pai ar fi necesare sanctiuni si pentru netrecerea pestilor in carnet ... si pentru trecerea in plus ...Sa vezi aici faze nasoale, cred ca se vor gasi destui care sa bage din burta, numai sa dea bine in ochii urbei
Si acum la modul serios ... carnetul pentru notarea capturilor isi are rostul lui ... cu conditia sa fi controlat de cel putin trei ori pe zi ... ca altfel e o frectie la un picior de lemn.
Si cum in ultimii trei ani am fost intrebat doar odata de permis ...
traim in romania ... si asta ne dispera tot timpul

S'altare și bunăstare !
- vanatoruldepesti
- veteran
Vad ca problema carnetelor pentru evidenta capturilor este din ce in ce mai reala. Daca cineva, vreodata, va actiona asupra populatiei piscicole tinand cont de aceste carnete, vom avea ocazia, gratis, sa vedem cum arata un idiot in carne so oase. Propun ca pe coperta lor sa fie scris AGENDA MINCINOSULUI, sa stie lumea cum stau lucrurile.
Eu abia astept sa vad, la sfarsitul sezonului, carnetele unora...
Eu abia astept sa vad, la sfarsitul sezonului, carnetele unora...

Pt ca Bunicul Cozma a afirmat asta "corecti de frica", nu inseamna ca trebuie luata ca axioma.Gabi Dan scrie:dupa parerea multora traiti pe afara, toti oamenii sunt la fel.
NU exista o rasa de oameni cu un nivel de constienciozitate mai ridicat decat la altii.
Bunicu Cozma avea o vorba
"Afara legile din pescuit SE APLICA iar pescarii sunt corecti de frica"
Altcineva spunea ca civilizarea omului se face cu parul, nu cu vorba buna.
Noi romanii suntem un popor de oameni buni la suflet, de aia cand prindem braconierul pe apa il lasam in pace, ca are familie.
....Iar altcineva ar spune ca civilizarea unor oameni se face cu parul, nu cu vorba buna. Nu de alta dar nu vreau sa cred ca vina de-a-mi aseza furculitza-n dreapta farfuriei (sau vice-versa) se datoreaza "pacifismului" tatalui meu.
Referitor la problema cu bunatatea sufleteasca a romanilor......
Chiar daca pare perimat, exista inca asa numitul "spirit civic". Nu spui unde.