Braconajul e in floare la Pascani

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Iun 2010, 11:35

lukul scrie:
zbest87 scrie:m-am uitat de aseara si am vazut in jur de 10, mi-a fost de ajuns. V-am zis si mai sus, privit dintrun anume punct de vedere este foarte bine ce faceti, insa tot odata scoate la iveala neputinta, dezinteresul autoritatilor.
Insa a-ti neglijat componenta sociala, faptul ca majoritatea celor care pescuisc fara permis si retin ce nu trebuie si cat trebuie nu o fac pentru bani ci pentru ca sunt saraci pentru ca nu stiu nimic de reguli de pescuit, iar amenzile nici nu le va imbunatatii situatia si nici nu-i va tine departe de balti.
La marea majoritate a pescarilor prima data cand au fost surprinsi li s-a dat avertisment ,nu amenda ,si am mai distribuit si pliante cu legile pescuitului.Noi ingeneral cautam braconieri cu plase dar nu trebuie neglijati nici cei care pescuiesc fara permis cu buna stiinta,noi din banii care sau strans din cotizatii am populat pe siret .......intra aici pt a vedea http://prietenipescaripascani.ro/forum/ ... c,4.0.html
Este laudabil ceea ce faceti insa trebuie tras o linie si facut o deosebire impotanta intre braconier si braconier !!! ( unii pescuiesc cu nuiele altii vin cu barci si jeepuri de zeci de mii de euro)
Unii o fac ptr. a exista si ptr. ca nu au alta solutie , si altii o fac pentru .....
Eu personal cunosc 2 familii care mananca carne doar cand prind peste , sau primesc cadou de la cineva ... parintii lucreaza cu ziua pe unde apuca ,dar banii tot nu -i ajung ... sunt situatii si situatii ...

zbest87
junior
junior

Mesaj de zbest87 » 11 Iun 2010, 12:14

kzoli scrie:
lukul scrie:
zbest87 scrie:m-am uitat de aseara si am vazut in jur de 10, mi-a fost de ajuns. V-am zis si mai sus, privit dintrun anume punct de vedere este foarte bine ce faceti, insa tot odata scoate la iveala neputinta, dezinteresul autoritatilor.
Insa a-ti neglijat componenta sociala, faptul ca majoritatea celor care pescuisc fara permis si retin ce nu trebuie si cat trebuie nu o fac pentru bani ci pentru ca sunt saraci pentru ca nu stiu nimic de reguli de pescuit, iar amenzile nici nu le va imbunatatii situatia si nici nu-i va tine departe de balti.
La marea majoritate a pescarilor prima data cand au fost surprinsi li s-a dat avertisment ,nu amenda ,si am mai distribuit si pliante cu legile pescuitului.Noi ingeneral cautam braconieri cu plase dar nu trebuie neglijati nici cei care pescuiesc fara permis cu buna stiinta,noi din banii care sau strans din cotizatii am populat pe siret .......intra aici pt a vedea http://prietenipescaripascani.ro/forum/ ... c,4.0.html
Este laudabil ceea ce faceti insa trebuie tras o linie si facut o deosebire impotanta intre braconier si braconier !!! ( unii pescuiesc cu nuiele altii vin cu barci si jeepuri de zeci de mii de euro)
Unii o fac ptr. a exista si ptr. ca nu au alta solutie , si altii o fac pentru .....
Eu personal cunosc 2 familii care mananca carne doar cand prind peste , sau primesc cadou de la cineva ... parintii lucreaza cu ziua pe unde apuca ,dar banii tot nu -i ajung ... sunt situatii si situatii ...
Exact asta spuneam kzoli, ce incerca sa faca este laudabil, dar poate nu acum este momentul cand sunt destui oameni necajiti. Solutia nu este statul pe balta si sunat la 112 nici faptul ca au populat cu un nr de pesti un rau ca Siretul, ce faceti voi se poate compara la scara cu zicala "acul si carul cu fan". Solutia este imbunatatirea nivelului de trai, care nu stiu daca se va intampla vreodata la noi si atunci o sa vedeti cum romanul va prefera sa cumpere peste si carne de la magazin si sa puna pe gratar, sa stea cu burta la soare in loc sa stea pe malul lacului. Iar nivelul de trai automat implica si un nivel de civilizatie ridicat si o constientizare mai buna asupra aspectelor de mediu. Si am si doua intrebari:
1. Daca familia voastra ar avea 5 sau 6 membri, venituri modeste si ai avea un bat, doua, a-ti mai elibera pesti sau v-ati bucura familia cu o masa?
2. Dupa o zi in care a-ti chemat politia si a dat cateva amenzi, avertismente verbale prin zona, ziua urmatoarea nu au mai fost pescari in acea zona?

micutzu*camataru
junior
junior

Mesaj de micutzu*camataru » 11 Iun 2010, 13:17

Asa este , dar oamenii din Pascani sunt parsivi , multi care se imbraca urat si par amarati au bani cat sa le ajunga sa traiasca , chiar eu cunosc asemenea cazuri . Parerea mea este ca intr-adevar , sunt si oameni saraci , dar asta nu inseamna ca pot merge oricand la pescuit .. totusi legea e pentru toata lumea . Sunt cateva filmulete pe site-ul prietenipescaripascani.ro in care sunt lasati cativa braconieri mai saraci sa plece .. dar nu pentru toata lumea se poate face asta . Trebuie sa stie si ei ca este ilegal ceea ce fac . Si dupa ce sunt prinsi prima data , le este dat avertisment si li se comunica faptul ca nu este legal ce fac ei merg inapoi si pescuiesc . Chiar asta este singura solutie de a trai ? Nu cred ..
Oamenii din zona sunt din ce in ce mai educati , nu cred ca ei nu stiu ca nu este voie sa pescuiasca fara permis . Sunt foarte multi oameni care traiesc din agricultura .. si se descurca . Iar politistul ala , sincer , nu are ce cauta in politie ! Iar PP Pascani facand controale au prins foarte multi braconieri care sunt acoperiti de politie si carora nu li se face nimic , politia este mana-in-mana cu ei . Situatia la noi este mai speciala .. de asta si masurile luate sunt altfel . Cu respect !

zbest87
junior
junior

Mesaj de zbest87 » 11 Iun 2010, 15:11

nu mi se pare anormal sa te duci la pescuit imbracat mai saracacios, poate nu vor sa se murdareasca, etc asta nu insemana ca sunt parsivi. Doar eu ma duc cu nike-uri la pescuit in bucuresti :lol:
Daca voi credeti ca veti rezolva ceva cu aceste actiuni, suntei liberi sa continuati, dar dupa un timp o sa vedeti ca nu rezolvati nimic, numarul celor care pescuiesc ilegal fara permis va fi acelasi sau mai mare, al celor cu setci, ca sa nu mai zic ca sunt si cu permis si retin peste fara a tine cont de dimensiune, numar de ace pe linie, cantitate zilnica permisa. Pe mine ma deranjeaza chiar mai mult acei pescari si oameni in general care nu au respect pentru natura si lasa gunoaie la orice pas. Cum e sa te duci la pescuit in zone salbatice pe cursul raurilor, zone cu paduri, la distata de localitati si sa gasesti focuri pe marginea apei, pungi, sticle de bere... Bafta!

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lukul » 12 Iun 2010, 21:07

:wallbash: :wallbash: :wallbash: garcea

micutzu*camataru
junior
junior

Mesaj de micutzu*camataru » 14 Iun 2010, 20:45

Parerea mea este ca nu poti vorbi cu romanul care nu e civilizat , poti sa-l educi cat vrei daca el nu intelege , degeaba . In Romania nu se iau masuri .. legi sunt dar nu sunt aplicate , ia sa plateasca cativa niste amenzi de 500 RON pentru ca au aruncat gunoiul pe jos si sa vezi cum nu se mai arunca chiar asa .. trebuie pus piciorul in prag , cu vorba buna faci ceva doar cu cei care au capul pe umeri , dar cei care nu au treaba cu civilizatia tot asa vor ramane .

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 16 Iun 2010, 18:34

http://www.videonews.ro/action/viewvide ... politist-/
In loc sa se ia masuri impotriva acestui individ din film pt abuz in seviciu,neglijenta in serviciu,favorizarea infractorului,conducerea unui scuter neinmatriculat(posibil furat) Politia prefera sa ne faca dosar noua cica pt ultraj ....
Vedeti cum am ultragiat noi politistul(militianul) din film toata discutia dintre noi fiind filmata?

zbest87
junior
junior

Mesaj de zbest87 » 16 Iun 2010, 20:17

si foarte posibil sa-l faca(dosarul), aveti si voi dreptate, dar dreptate nu trebuia sa o faceti singuri, trebuia sa semnalati organelor competente si sa va vedeti de treaba voastra si daca se ocupa cineva bine daca nu, asta e. Puteati sa sunati la o televiziune daca doreati circ si daca veneau aveau agatat de gat Press.
priviti atent filmuletul gaseti ceva din notiunea de ultraj sau tulburarea linistii publice, eu zic ca DA, daca ei vor sa va faca dosar gasesc:

Ultraj = Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra autoritatii
prevazute in titlul V, art. 239, C. pen., partea speciala, si consta in amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii.

ULTRAJUL CONTRA BUNELOR MORAVURI SI TULBURAREA LINISTII PUBLICE = Este fapta unei persoane care, in public savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura linistea si ordinea publica.

!!! Conform noilor amendamente pe 2010 ultrajul se pedepseste cu inchisoare intre 3 luni si 6 ani.
Asadar multa bafta ca aveti nevoie!!!

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 16 Iun 2010, 20:30

zbest87 scrie:si foarte posibil sa-l faca(dosarul), aveti si voi dreptate, dar dreptate nu trebuia sa o faceti singuri, trebuia sa semnalati organelor competente si sa va vedeti de treaba voastra si daca se ocupa cineva bine daca nu, asta e. Puteati sa sunati la o televiziune daca doreati circ si daca veneau aveau agatat de gat Press.
priviti atent filmuletul gaseti ceva din notiunea de ultraj sau tulburarea linistii publice, eu zic ca DA, daca ei vor sa va faca dosar gasesc:

Ultraj = Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra autoritatii
prevazute in titlul V, art. 239, C. pen., partea speciala, si consta in amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii.

ULTRAJUL CONTRA BUNELOR MORAVURI SI TULBURAREA LINISTII PUBLICE = Este fapta unei persoane care, in public savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura linistea si ordinea publica.

!!! Conform noilor amendamente pe 2010 ultrajul se pedepseste cu inchisoare intre 3 luni si 6 ani.
Asadar multa bafta ca aveti nevoie!!!
esti cumva militian prin zona?
unde vezi tu ultraj in film?

zbest87
junior
junior

Mesaj de zbest87 » 16 Iun 2010, 21:05

nu sunt militian :lol:
am zis ca daca vor sa faca dosar gasesc!

Scrie răspuns