Bibanul

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Bibanul

Mesaj de paul » 11 Oct 2004, 13:03

Cine a vazut atacurile acestui peste asupra bancurilor de obleti cred ca a ramas impresionat. Cel putin mie asa mi s-a intamplat sambata. Bibanii, destul de mari, apareau de niciunde in grupuri de 5-6 indivizi si atacau bancurile de obleti de la suprafata apei. Nu am vazut pana acum asemenea spectacol si atat de aproape de mal incat, am putut vedea creasta tepoasa a bibanului si, cum, in momentul in care a prins un oblete s-a oprit pentru o clipa. Lucru care se intampla la o distanta de 2-2,5 m de mal
Desi am incercat cam tot ce am avut, nu am reusit sa prind vreun "monstru" din cei vazuti. Frumos spectacol.... Cand "dadeau" in bancul de obleti, fiecare biban urmarea o parte din ei, astfel incat bancul se dispersa in forma radiala si sareau bietii obleti mai ceva ca delfinii.
Am incercat sa-i tai calea cu rotative si cu twistere, dar totul a fost in zadar... Oricum, mai e timp.. toamna inca nu s-a terminat

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Oct 2004, 13:14

Acum doua saptamani am vazut atacul bibanului dar nu la obleti ci...la voblerul meu :lol:
Dadeam de pe mal de pe niste bolovani. La prima recuperare a voblerului pe langa mal, vad un nebun de biban trecand glont prin spatele voblerului si ascunzandu-se dupa un bolovan(venea dinspre mijlocul apei spre mal). A doau oara am trecut voblerul exact pe langa bolovanul cu pricina si exact acelasi biban, stand la panda de data aceasta, s-a aruncat ca nebunul pe vobler, a ratat prima data(sau am ratat eu inteparea :D ) s-a intors si l-a luat (si l-am luat si eu :D ). Totul s-a petrecut foarte fulgerator si foarte aproape de mal (30-40 cm).
Tot la acest biban am vazut pe partea laterala inspre coada o rana destul de urata, nu foarte veche. Pielea incepea sa se lipeasca la loc, sa se vindece. Nu stiu ce sa-i fi provocat rana. Probabil vre-o stiuca.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Oct 2004, 13:26

Asemenator cu ce spui tu, mi s-a intamplat si mie sambata.... Numai ca la mine a fost vorba de o stiuca. Tot foarte aproape de mal (pana intr-un metru) s-a repezit la rotativa, a ratat-o, s-a intors si a apucat-o. In tot timpul acesta nu am oprit recuperarea nalucii
Am observat ca recuperarea la stiuca trebuie sa fie foarte incet facut, cel putin asa am facut eu.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Oct 2004, 13:31

Nici eu nu am oprit recuperarea. Oricum, la cat de repede s-a intors a doua oara, nici n-am avut timp sa ma opresc din recuperat. E ceva super sa ai ocazia sa vezi chestii de-astea.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Oct 2004, 13:41

Da, intr-adevar, foarte repede s-a intamplat si la mine. Desi mulinam, am avut tendinta de a apleca usor varful unditei, ca si cand i-as fi spus stiucii.. "Hai, ia-o" ... Si a luat-o :D
De emotie am pus mana pe fir si am tras-o pe mal. A facut ea o tumba, dar era agatata prea bine ca sa isi dea drumul

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 11 Oct 2004, 13:52

Unde s-au intamplat toate astea?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Oct 2004, 13:53

Pe Prut, mai exact, pe un brat mort al Prutului...

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 15 Oct 2004, 15:06

Si eu am asistat la atacuri ale bibanilor asupra cardurilor de obleti . S-a intamplat asta la Alesd, pe Crisul Repede in Oradea. Eu am dat cu MA, mai precis cu doua streamere de marimi #8/#12. A mers de fiecare data foarte bine avand chiar si dubleuri. Unde vedeam sarind bibanii, dadeam cu streamerele si atacau imediat. Eventaul, incearca sa postezi la o distanta de aprox 50cm un streamer sau chiar doi in fata voblerului. Daca mai asisti la un asftel de atac si incerci si cu streamer, da un mesaj, sunt curios cum ti-a mers:)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Oct 2004, 16:47

Luci scrie:Si eu am asistat la atacuri ale bibanilor asupra cardurilor de obleti .
I-ai vazut efectiv? La bibani ma refer... Sincer, pana acum, cand am vazut clar ca era biban si nu altceva, puneam toate atacurile asupra obletilor si nu numai pe seama avatului si stiucii... Acum m-am convins cat de vorace poate fi bibanul

razvan
junior
junior

Mesaj de razvan » 15 Oct 2004, 18:24

cred ca cel mai funny mod de a prinde bibanu este la popper...nu stiu deca ati avut ocazia dar eu am ramas impresionat....a fost de-a dreptul spectaculos :shock: :shock:

Scrie răspuns