Bibanul

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Oct 2004, 12:03

Am prins ieri pe Prut, un biban care avea in el o platica intreaga.....cam de-o palma (mai mult de jumatate din lungimea bibanului). Cum l-am strans nitel in mana, cum i-a sarit platica din el. sincer, nu imi inchipui cum a inghitit-o... Cred ca nu are esofag deloc, cat de mare ii e gura, asa este pana in stomac.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 03 Noi 2004, 09:05

Scuze de intarziere Paul pt raspunsul meu intarziat. Da, i-am vazut efectiv sarind obletii din apa si bancul de bibani fugarindu-i.
Imagineaza-ti ca in momentul acela, am lansat direct streamerele in locul respectiv si nici nu au apucat sa se duca la fund ca firul s-a intins si dou bibani au atacat mustele. O sa apara un articol despre asta in PM cu poze si descriere mai amanuntita, pe luna urmatoare.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Noi 2004, 09:12

In august am fost la Mraconia cu un unchi la pescuit la crap :oops:
Pt. ca nu prea mergea treaba, am luat barca si am mers in coada golfului sa dau la vobler. Efectiv fierbea apa de bibani. Cum lansam, nici nu apucam sa recuperez un metru, doi, ca si atacau. Mentionez ca aveam si struna, de frica stiucii!!! Parca erau nebuni. Asa ceva doar la biban cred ca se mai poate intampla. Nu stiu cum, dar am luat si un clean printre ei.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Noi 2004, 09:22

adilucu scrie: Nu stiu cum, dar am luat si un clean printre ei.
Cand a mai avut timp sa mai traga si ala, saracul... :)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Noi 2004, 09:35

@Paul
exact asta ma mira si pe mine. probabil era obisnuit cu nesimtitii de bibani, fiind vecini....si si-a facut el o strategie sa mai apuce si el ceva.. :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 03 Noi 2004, 09:36

Avea coatele ascutite si si-a facut loc printre bibani! :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 03 Noi 2004, 09:52

Paul, am vazut si eu un spectacol din asta dat de biban, asta vara la Olt. Prietenul nostru forumist Mandy, dupa ce incercasem rotative, voblere, oscilante, shaduri etc. s'a hotarat sa prinda macar unul din pescarusii care atacau la randul lor obletii fugariti de bibani, la un Salmo Pop. Prima lansare a fost soldata cu un atac furibund al bibanului, ridicand popperul din apa :). Vazand faza in toata splendoarea ei, am pus si eu un Rapala Skitter Pop si am avut cele mai reusite doua ore de pescuit de cand ma stiu. Atacuri dupa atacuri, care mai hotarate si mai insistente - ratau foarte mult datorita marimii popperelor, iar drillul cu cocosatii este de'a dreptul fantastic :), luau fir de pe tambur in draci.

Cum am spus, dupa vreo 2 ore s'au potolit si au coborat. 2 chestii de retinut: insistenta si voracitatea bibanului si faptul ca naluca in care eram cel mai putin increzator a avut succes.

Este extraordinar de distractiv, incercati o data popperul cand vaneaza bibanul la suprafata.

Numai bine!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Noi 2004, 09:57

Da, intr-adevar... are momente cand ataca la suprafata, in bancuri, toti odata. E fascinant de-a dreptul. Apoi, pauza. Parerea mea este ca bibanul este in miscare mai tot timpul si nu stiu cand si de unde apare.
Intr-adevar fac spectacol

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 03 Noi 2004, 10:09

Si eu am gasit anul acesta un loc in Delta, langa niste nuferi, unde apa fierbea. Twister, lingura, wobler - o luau imediat! Cel mai frumos a fost la wobler, nu stiai ce o ia: rosioara mare sau bibanoiul. Super pescuit! M-a determinat sa imi iau o varga UL. Cred ca o sa fie spectacol total cu asta...

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 03 Noi 2004, 10:14

Am avut ocazia zilele astea sa vad atacul bibanului intr-o apa ce mi-a permis o vizibilitate buna si am observat cum pur si simplu pandea de sub piatra...era de fapt o placa de beton sub care era ...si daca prima data poate datorita recuperarii mele la mal mai defectuoase doar a urmarit si s-a intors la locul lui a doua oara a atacat din exact acelasi loc ....hotarat...inghitind twisterul pur si simplu ...si pot spune ca era acelasi biban....

Scrie răspuns