Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
CosminD
- utilizator nou

ULK scrie:Cred ca e aceasi specie ..ce are adrian frunza in galerie..parca la- identificat el atunci...nu stiu. Pare un amestec intre smallmouth si umbra krameri
Plus...dupa colorit , mie imi par pesti adulti...adica , asa se explica dece nu sunt prins bass-i mari in canalul ala.
Cam asa ceva... Alarma falsa! E o specie invaziva se pare, guvid de Amur (Perccottus glenii)

-
Fario_nebunu
- veteran

Ma intreb de ce ne agitam astfel? Introducerea accidentala sau voluntara dar ilegala a bassului e o chestiune de timp. Stim ca se va intampla dar poate nu in 2010 ci in 2012! ganditi-va ca unii au bass in acvariu si oricand pot deversa puiet in lacuri sau Dunare. Eu chiar ii indemn sa nu stea pe ganduri, cel putin in lacurile de ses. Nu zic si in Dunare ca e greu de calculat impactul ecologic. In lacuri private e OK. Riscuri mici sa evadeze.
-
draqdevil
- veteran

-
As vrea si eu cativa "puishori" stiu niste lacuri in care s-ar simti f. bine:)
-
ULK
- veteran

Deci s-a elucidat...asta e "bassul mioritic" ...un guvid

Si din pacate, este o specie mult mai invaziva si daunatoare decat bass-ul.
http://www.gote.hu/cikkek/pictures/amur ... glenii.png
S-a facut si un studiu deja , despre el..cine are rabdara, sa citeasca:
http://www.travaux.ro/pdf/121-323-330.pdf
Apropo de impact(vorbesc de largmouth bass(black bass) )..este muuult supra evaluat..in Ungaria a evadat, exista in balti, lacuri salbatice...nu stiu de nici un impact...tot rar a ramas si este destul de greu de prins .Pescarii , care stiu locurile, le tin secret..Oare dece? Ca s-a raspindit asa de tare? NU, deloc.
Nu sunt , de acord nici eu cu introducerea in apele noastre, dar daca o sa apara accidental..sunt sigur ca nu are multe sanse de supravietuire, daramite de invadare in detrimentul altor specii...
-
luci_t
- veteran

-
Pescuiesc bass intr-un lac privat a carui apa e folosita si pt irigatii. In afara de bass in balta nu cred sa existe alta specie de peste. Lacul are o adancime maxima de 10-15. Din spusele unuia care cunoaste apa bass-ul a fost bagat pt a reduce nr de tantari din zona apei
Un mare avantaj ar fi reducerea numarului de broaste. Acolo am vazut singurul loc in care broastele imediat dupa ce sar in apa se intorc cu viteza maxima pe mal

-
Biban
- veteran

E guvid de apa dulce 100%.
O sa scanez pagina dintr-un atlas de studiu cu poza mai exemplificativa.
-
Fario_nebunu
- veteran

luci_t scrie:Pescuiesc bass intr-un lac privat a carui apa e folosita si pt irigatii. In afara de bass in balta nu cred sa existe alta specie de peste. Lacul are o adancime maxima de 10-15. Din spusele unuia care cunoaste apa bass-ul a fost bagat pt a reduce nr de tantari din zona apei
Un mare avantaj ar fi reducerea numarului de broaste. Acolo am vazut singurul loc in care broastele imediat dupa ce sar in apa se intorc cu viteza maxima pe mal

Dar ce ti-au facut bietele broaste sa le doresti rauL?

Prezenta lor indica ape curate, putin poluate.
In plus si stiuca poate si bibanul ataca broaste in scop alimentar. Nu stiu daca le prind la fel de eficient ca bassul.
-
luci_t
- veteran

-
@fario
nu mi-au facut nimic broastele, mai ales ca prin zona unii le apreciaza. Dar pana in acel loc nu am vazut un astfel de comportament la broaste. Si tinand cont de salbaticia locului ar fi putut fi mult mai multe oac-oac pe malul lacului. Si ai dreptate cu puritatea apei. Lacul e situat intr-o caldare, intre dealuri iar de jur imprejur sunt livezi si vii dar apa e curata, cred ca are si sursa proprie de apa nu doar ce se aduna de pe dealuri in urma ploilor
PS Saptamanile trecute a fost sarbatoarea broastelor intr-un orasel din apropiere

-
Fario_nebunu
- veteran

luci_t scrie:@fario
nu mi-au facut nimic broastele, mai ales ca prin zona unii le apreciaza. Dar pana in acel loc nu am vazut un astfel de comportament la broaste. Si tinand cont de salbaticia locului ar fi putut fi mult mai multe oac-oac pe malul lacului. Si ai dreptate cu puritatea apei. Lacul e situat intr-o caldare, intre dealuri iar de jur imprejur sunt livezi si vii dar apa e curata, cred ca are si sursa proprie de apa nu doar ce se aduna de pe dealuri in urma ploilor
PS Saptamanile trecute a fost sarbatoarea broastelor intr-un orasel din apropiere

Am o idee. Sa deschidem o rubrica de pescuit la broaste cu 1. muste artifiiciiale, 2. naluci, 3. momeli naturale. Ma gandeam si la un campionat european eventual pe Snagov. Dar gasim sponsori?

Macar unii din China...