Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
muscarul
- utilizator constant

Salutare
am auzit un zvon

, cum ca ar incepe sa apara si pe la noi lacomul peste originar de peste ocean... ati auzit ceva? stu ca in Ungaria a aparut deja, dar la noi
ce sanse ar mai avea pestii autohtoni daca bass-ul se raspandeste?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
-
eugen
- veteran

sigur n-ai citit articolul ala dintr-un numar mai vechi de AVP, de anul trecut prin aprilie? nu de alta, da' si eu am muscat tare de tot.
-
muscarul
- utilizator constant

nu... am auzit de la un pescar dn oradea, cum ca ar fi prins pe nu stiu ce lac din zona, am uitat numele lacului
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
-
eugen
- veteran

tot ce e posibil. poate i-o fi plantat cineva, daca e vorba de un lac. cand eram pusti am prins intr-un lac din arges un foarte mare peste de acvariu, xypho, nu stiu cum de reusise sa se adapteze si sa creasca atat de mare cand aia e specie de de amazon.
-
piticu
- veteran

-
eugen scrie:tot ce e posibil. poate i-o fi plantat cineva, daca e vorba de un lac. cand eram pusti am prins intr-un lac din arges un foarte mare peste de acvariu, xypho, nu stiu cum de reusise sa se adapteze si sa creasca atat de mare cand aia e specie de de amazon.
asta e tare de tot.
cam cit era de mare?
rosu?
si la ce l-ai luat?
cum o fi rezistat?
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976
-
todi
- veteran

-
mda, se gasesc tot felul de imbecili care de capul lor introduc tot felul de specii in apele autohtone.
patronul unei balti de langa craiova a populat cu somn pitic - african sau cum i'o spune, ala cu tepi pectorale si mititel, ce traieste si pe uscat

inchipuiti'va sa se raspandeasca pe raurile ce alimenteaza balta, sa ajunga in Jiu, in Dunare, [b]in OLT [/b]
este foarte posibil ca speciile tropicale sa nu reziste la temperaturile scazute ale apei in iarna, dar daca?

daca prolifereaza si bibanii nostri sau salaii se duc pe ****?
probabil ca nici australienii nu se gandeau cu ura la crapul comun.
numai bine!
-
muscarul
- utilizator constant

todi, s-ar putea sa reziste, depinde de specie. multe specii de animale - inclusiv pestii si... omul (daca e ingaduit sa ii zicem animal) - daca dau de conditii mai putin favorabile... se micsoreaza, isi incetnesc sau stopeaza total ritmul de crestere.
oricum, cred ca la cat de rapace si prolific a bass-ul, in cateva zeci de ani nu am mai gasi mare lucru in afara de el la pescuit...
-
Sorin
- Moderator

... omul (daca e ingaduit sa ii zicem animal) - daca dau de conditii mai putin favorabile... se micsoreaza, isi incetnesc sau stopeaza total ritmul de crestere.
Sau vorba lui George Costanza: ''it shrinks...'''

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
eugen
- veteran

@ piticu
era cam cat un oblete mare, un xypho mascul negru cu rosu si l-am prins la rama intr-un lac dintr-un parc unde isi abandonau multi pesti de acvariu ori broaste testoase. pe vremea aia era un lacusor adevarat cu nuferi si tot ce trebuie, dar numai pasnici erau, poate d-aia si scapase.
@todi
am auzit ca somnul ala african papa shaduri, give it a try.

-
todi
- veteran

-
daca mi'i scoti tu din carlig
daca papa shad, papa si musca, si e posibil pe astia sa'i prinzi.
Numai bine!