Bass in Romania????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Bass in Romania????

Mesaj de muscarul » 28 Apr 2005, 11:52

Salutare
am auzit un zvon :shock: , cum ca ar incepe sa apara si pe la noi lacomul peste originar de peste ocean... ati auzit ceva? stu ca in Ungaria a aparut deja, dar la noi :?: :?: :!: :?: :idea:
ce sanse ar mai avea pestii autohtoni daca bass-ul se raspandeste?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Apr 2005, 11:58

sigur n-ai citit articolul ala dintr-un numar mai vechi de AVP, de anul trecut prin aprilie? nu de alta, da' si eu am muscat tare de tot.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 28 Apr 2005, 12:00

nu... am auzit de la un pescar dn oradea, cum ca ar fi prins pe nu stiu ce lac din zona, am uitat numele lacului
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Apr 2005, 12:26

tot ce e posibil. poate i-o fi plantat cineva, daca e vorba de un lac. cand eram pusti am prins intr-un lac din arges un foarte mare peste de acvariu, xypho, nu stiu cum de reusise sa se adapteze si sa creasca atat de mare cand aia e specie de de amazon.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 28 Apr 2005, 12:53

eugen scrie:tot ce e posibil. poate i-o fi plantat cineva, daca e vorba de un lac. cand eram pusti am prins intr-un lac din arges un foarte mare peste de acvariu, xypho, nu stiu cum de reusise sa se adapteze si sa creasca atat de mare cand aia e specie de de amazon.
asta e tare de tot.
cam cit era de mare?
rosu?
si la ce l-ai luat?
cum o fi rezistat?
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 28 Apr 2005, 13:08

mda, se gasesc tot felul de imbecili care de capul lor introduc tot felul de specii in apele autohtone.

patronul unei balti de langa craiova a populat cu somn pitic - african sau cum i'o spune, ala cu tepi pectorale si mititel, ce traieste si pe uscat :lol: inchipuiti'va sa se raspandeasca pe raurile ce alimenteaza balta, sa ajunga in Jiu, in Dunare, [b]in OLT [/b] :evil: :evil:

este foarte posibil ca speciile tropicale sa nu reziste la temperaturile scazute ale apei in iarna, dar daca? :?: daca prolifereaza si bibanii nostri sau salaii se duc pe ****?

probabil ca nici australienii nu se gandeau cu ura la crapul comun. :?

numai bine!

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 28 Apr 2005, 13:23

todi, s-ar putea sa reziste, depinde de specie. multe specii de animale - inclusiv pestii si... omul (daca e ingaduit sa ii zicem animal) - daca dau de conditii mai putin favorabile... se micsoreaza, isi incetnesc sau stopeaza total ritmul de crestere.
oricum, cred ca la cat de rapace si prolific a bass-ul, in cateva zeci de ani nu am mai gasi mare lucru in afara de el la pescuit...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Apr 2005, 13:26

... omul (daca e ingaduit sa ii zicem animal) - daca dau de conditii mai putin favorabile... se micsoreaza, isi incetnesc sau stopeaza total ritmul de crestere.

Sau vorba lui George Costanza: ''it shrinks...''' :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Apr 2005, 13:30

@ piticu

era cam cat un oblete mare, un xypho mascul negru cu rosu si l-am prins la rama intr-un lac dintr-un parc unde isi abandonau multi pesti de acvariu ori broaste testoase. pe vremea aia era un lacusor adevarat cu nuferi si tot ce trebuie, dar numai pasnici erau, poate d-aia si scapase.

@todi
am auzit ca somnul ala african papa shaduri, give it a try. :)

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 28 Apr 2005, 13:41

daca mi'i scoti tu din carlig :lol: :lol:

daca papa shad, papa si musca, si e posibil pe astia sa'i prinzi.

Numai bine!

Scrie răspuns