Bass in Romania????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Apr 2005, 14:28

se pare ca uneori vor musai shad si ceilalti. tocmai ce-am mai avut parte de inca una pe stilul expeditiei niagara. :)

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 28 Apr 2005, 16:54

sal,sa stiti ca e f grava problema daca s-ar adapta somnul african,pt ca e un peste ce se dezvolta f rapid,intr-un bazin cu o raza d 9m si o adancime d 1.80 m se obtine o productie d cateva tone,pestele nefiind pretentios nici la cantitatea d oxigen 3mg fiindu-i deajuns,cantitate la care multi ar crapa.sunt student la piscicultura si un inrait pescar(sau invers)mi-ar placea sa prind bass,dar daca nu-si are locul aci asta e.si inca o chestie somnul african nu e aceeasi chestie cu somnul pitic,diferente mari fiind si la ritmul d crestere.daca am fi si noi un pic mai ingaduitori eliberand exemplarele sub dimensiune(macar) nu ne-am mai dori bass,somn nu stiu d care su cine stie ce alte specimene.salut initiativelele si actiunile d curatare a apelor macar d chistoacele noastre pt. ca in fond,asta e ce avem si ar trebui sa n pese un pic mai mult de soarta apelor si pestilor nostri

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 29 Apr 2005, 10:53

eugen scrie:
era cam cat un oblete mare, un xypho mascul negru cu rosu si l-am prins la rama intr-un lac dintr-un parc unde isi abandonau multi pesti de acvariu ori broaste testoase. pe vremea aia era un lacusor adevarat cu nuferi si tot ce trebuie, dar numai pasnici erau, poate d-aia si scapase.
Eugen:ma mir ca a rezistat,oricum nu era de multa vreme acolo,deoarece au nevoie de o anumita temperatura a apei,cu prima iarna s-a fi dus dreaq.
Ce ne facem daca intr-o zi rapeste la naluca un Gupi? :lol: :lol: :lol:
On topic:pe mine tare m-ar bucura daca ar apare la noi American(Black) Bass,deoarece este un rapitor vorace,exact ceea ce ne trebuie noua-pescarilor sportivi,pentru a salva o zi de pescuit,pentru a simti intradevar ca ai fost in acea zi la pescuit :!:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 29 Apr 2005, 11:07

stoica stefan scrie:sal,sa stiti ca e f grava problema daca s-ar adapta somnul african,pt ca e un peste ce se dezvolta f rapid...
Nu e chiar asa simplu cu adaptarea, insa si cu speciile fitoplanctonofage de origine chineza s-a zis ca nu e nici o problema daca scapa din crescatorii, ca oricum nu se pot reproduce. Problema e ca de scapat au scapat, iar de reprodus, chiar daca la randament f. mic, se reproduc.
In privinta somnului african (Clarias gariepinus) exista totusi atu-ul ca sub 17 grade i se prabuseste sistemul imunitar si moare. Ritmul de crestere pe care l-ai mentionat (si rata de conversie a hranei subunitara!) se obtin la temperaturi constante ale apei de 25-28 grade.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 30 Apr 2005, 18:36

Michael scrie:pe mine tare m-ar bucura daca ar apare la noi American(Black) Bass,deoarece este un rapitor vorace,exact ceea ce ne trebuie noua-pescarilor sportivi,pentru a salva o zi de pescuit,pentru a simti intradevar ca ai fost in acea zi la pescuit :!:
michael, pe de o parte ar fi super,dar pe de alta parte... ar elimina o gramada de specii autohtone. Oricum, daca e sao luam pe latura pescuitului sportiv, ar fi ok. dar daca scapa cateva exemplarein crescatorii... ar fi o adevarata bomba. cel putin asa cred eu...
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Apr 2005, 19:45

S-ar adapta speciile intre ele,natura le impaca pe toate.Faza buna ar fi ca am avea mai multa activitate la pescuit.Eu de exemplu,taaaaaaare mult mi-as dori daca ar apare TARPON-ul pe la noi,il iubesc de-a dreptul,e un rapitor adevarat. :!:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 04 Mai 2005, 07:47

S-ar adapta?Natura isi are limitele ei,uita-te in jurul tau ti se pare ca s-a adaptat asa de bine la toate schimbarile pe care i le-am impus?Un exemplu banal de animale introduse intr-un mediu nou,este cel cu europenii care au adus iepurii si oile in Australia,si ei se gandeau ca nu au ce strica.Toate aceste schimbari se pot face doar in urma unor studii amanuntite cu privire la impactul pe care specia respectiva o sa o aiba asupra mediului respectiv.Dar iti dai seama ca si mie mi-ar place sa prind bass,tarpon,etc.Fiecare din noi a salivat cand l-a vazut pe Rex Hunt cum prinde stiuci de mangrove,bibani de recif si alte minunatii,bine ar fi sa se introduca si la noi asemenea specii,dar cine sa se ocupe de asta?AJVPS? :?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Mai 2005, 18:20

Vise...vise...de s-ar ocupa de chestia asta un privat,bineinteles dupa o documentare aprofundata,cred ca ar da lovitura,daca ar reusi... :roll: Ar intra in istorie :!:

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 05 Mai 2005, 21:00

cel mai bine ar fi sa faceti voi niste excursii si sa prindeti toti pestii visati,
in ungaria exista un lac si niste canale, in sudul tarii, unde s-a introdus bassul cu buna stiinta, ceva legat de niste cercetari, se prinde bine la poppere, am fost si eu o data dar ghinionist cum sunt a plouat 2 zile si nu am prins nimic.

nu crec ca in romania bassul ar avea mari sanse de adaptare, mai ales in nordul tarii.

Thor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Thor » 10 Mai 2005, 19:36

Chestia cu xipho e tare! Atit ca saracu peste nu traieste decit in Mexic si moare sub 15 C. Oricum exemplarul prins era steril, finnd o incrucisare cu Platy. Xiphophorus helleri creste maxim 8 cm...

Scrie răspuns