Basic Instinct !!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Basic Instinct !!!!

Mesaj de SF » 19 Mar 2012, 00:22

De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?

In cazu meu , de mic am simtit o atractie puternica , irationala pentru lumea apelor si vietatile de dedesupt , pestii in speta !

Sa fie o chestie de instinct ?, tinand cont ca nimeni nu mi-o bagat microbu , m-am cerut io sa ma duca altii mai mari la pescuit , vedeam oameni pe malu baltii cu trestii la caras si puteam sta langa ei pana venea seara , ca trebuiau ai mei sa ma caute .

Pe la 12 ani deja mergeam singur la rau , pe Tur , la caras , rosioare care aveau un kil pe vremea aia , babusti , bibanoi , obleti gigant , cleni la cosasi , etc.

Va mai aduceti aminte cum de v-ati bagat in pescuit , sau in boala mai bine zis :)

Jedi
veteran
veteran

Re: Basic Instinct !!!!

Mesaj de Jedi » 19 Mar 2012, 01:17

Da...ne-a dus bunicu pe mine si pe varu-miu la ceva balta din apropierea casei...Ne-a confectionat niste trestii cu pluta de cocean si plumbi mesteriti de el dintr-o bucata uriasa ce o avea prin gospodarie.Cirligele erau adevarate cu paleta, luate de el din Timisoara. Rimele...din gunoiul porcilor desigur..Eram atit de mici incit ni s-a parut o adevarata expeditie pina la apa aia. Acum daca o iau la fuga din fata casei , in maxim doua minute sint in apa.. :D . Partea buna e ca pe vremea aia abundau caraseii acolo si am prins pe saturate....varu-miu chiar unu "gigantic"..a prezidat toata saptamina la gradi pe tema asta.. :lol: :lol: :lol: .
Apoi cind am mai crescut, ni s-a permis sa pescuim pe Birzava, care trecea fix prin spatele gradinii lui...Si da-i pe clean cu scorobetii aia din coaja butucilor de lemn. Dupa fapte si rasplata....am primit cadourile mult visate....bambus din ala maro chinezesc in husa verde...nebunie...Am fost dusi si la piata Iosefin sa ne alegem noi cele trebuincioase ca deh...eram deja la un level superior babacilor.. :P ...Nailon ...plumbi alice...plute smechere de la rusi sau artizanale..
Unchiu era rugat mult prea des sa ne duca cu Mobra si Minimobra la diferite balti din jur, de care auzeam in comunitatea pescareasca...apoi brusc ...din diferite motive...ne-am oprit citiva ani...pina cind unchiu a facut doua balti mortale cu crapi... 8) ..
Unde am pescuit destul de bine ....dar nu ma mai satisfaceau metodele.
Apoi am vazut Rex Hunt la televizor... :mrgreen:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Mar 2012, 08:04

S.F.,a scris

De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?

In cazu meu , de mic am simtit o atractie puternica , irationala pentru lumea apelor si vietatile de dedesupt , pestii in speta !

Cind am citit cele scrise mai sus,am avut impresia ca mi-am citit propriile ginduri..
In cazul meu,contactul s-a produs cind aveam 10 ani.Tatal meu,a ales sa ne invete sa pescuim pe mine si pe fratele meu,ducindu-ne pe bicicleta la o balta aflata pe un cimp cultivat linga cartierul meu.Astazi,acolo este construit un intreg cartier,si unde era in trecut balta, acum este construita o clinica moderna de medicina,Billa, si altele.Tatal meu il punea pe un sezut de ala de se fixa de ruda bicicletei in fata,pe fratele meu mai mic,iar eu ,fiind mai mare,urcam pe portbagaj.Undita ,era o creanga ,relativ dreapta de vreo 2m,pe care l-a sfirsitul partidei o ascundeam intr-un grup de boscheti,ca sa nu o mai caram dupa noi ,acasa.Iar linia ,era adunata pe o scarita de plastic,care,era pusa intr-o plasa mica alaturi de o cutie de pateu,plina cu rime rosii..Pestii pe care ii prindeam erau reginute si pietrari,dupa cum le zice pe aici..Aproape de fiecare data,cind ma duc la pescuit,si simt greutatea gentii plina cu de toate,si ma uit la lansetele cu care pescuiesc,ma gindesc cu nostalgie la citi pesti erau atunci,si cum arata natura,nespurcata de mina omului,si cum este acum..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Mar 2012, 11:32

numa eu m-am apucat la 20 si de ani ? :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 19 Mar 2012, 11:49

daca ma iau strict dupa titlul topicului, probabil ca m-am apucat de pescuit dupa ce am vazut-o pe Sharon Stone :D
altfel, totul s-a petrecut din frageda pruncie, cu unele pauze mai lungi sau mai scurte (a se citi ani), fortate de imprejurari.

cristi_vi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi_vi » 19 Mar 2012, 13:09

Cand eram mic si mergeam in vizita la bunicul meu, de fiecare data vroiam sa vad cutia aia ciudata in care erau niste insecte ciudata trase cumva pe carlige. Apai m-a dus tata la pescuit si tot prindeam "fisfalai" si ma uitam cu jind la clenii mari care se plimbau lenesi la suprafata. Ii ura din inima din cauza ca nu puteam sa ii prind. O alta "experienta" decisiva a fost nuvela in doua parti "Marele rau cu doua inimi".

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 19 Mar 2012, 13:14

SF scrie:De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?
Nu stiu :lol:... si nu stiu nici daca ma vindec vreodata. Stie cineva vreun remediu? :roll:
:D

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 19 Mar 2012, 14:25

[quote="SF"]De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?

Sa fie o chestie de instinct ?, tinand cont ca nimeni nu mi-o bagat microbu , m-am cerut io sa ma duca altii mai mari la pescuit , vedeam oameni pe malu baltii cu trestii la caras si puteam sta langa ei pana venea seara , ca trebuiau ai mei sa ma caute .

Cand citesc ce ai scris mai sus cu statul langa altii pe malul baltii, imi amintesc o intamplare de acum multi ani cand mama m-a trimis, in ajunul Pastelui, sa-i cumpar de la magazin faina sau antceva (nu-mi mai amintesc exact). Si cum magazinul era foarte aproape de niste locuri bune de pescuit am dat o fuga pana la ele sa vad daca e cineva acolo si sa-l intreb daca a prins ceva (asta era o alta mare pasiune: sa aflu ce a prins, la ce, in ce mod etc.). bineinteles ca era cineva acolo, si, sa te tii frate, prindea numai carasi mari, chiar si peste kg, unul dupa altul. bineinteles ca am uitat si de faina si de toate si am intepenit acolo o jumatate de zi. si as mai fi stat, dar a venit tata care stia unde sa ma gaseasca si m-a adus acasa unde m-a astepta mama cu o falca in cer si una in pamant. noroc cu vecina ca altfel nu mai termina cozonacii :D :D :D

Iar in privinta atractiei, aceasta a fost atat de puternica si atat de irationala ( ca sa te citez inca o data) incat, indiferent, de cate ori era sa o patesc, de cate ori era sa ma inec ( am invatat sa inot abia la 14 ani, dar de atunci o fac cu o pasiune la fel de nebuna), nu m-am putut abtine in a ma duce la peste... pot spune ca a fost mai puternica decat insusi instinctul de conservare...
iar, in ceea ce priveste remediul, nu cred ca acesta exista, in afara de cei 2m de pamant :twisted: :twisted: :twisted:
Nihil Sine Deo

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 19 Mar 2012, 20:03

steff scrie:
SF scrie:De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?
Nu stiu :lol:... si nu stiu nici daca ma vindec vreodata. Stie cineva vreun remediu? :roll:
:D
Ai vrea sa te vindeci? :P
Multa lume, putini oameni...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 19 Mar 2012, 22:14

:twisted: Direct la ficat cu topicul asta!! :D

Am inceput pe la varsta de 4 ani, mergeam cu tata si prindeam grundai la pluta pe un rau apropiat de localitatea mea.
Apoi am inceput sa invat sa dau la jamble :D Mooooama ce stil aveau astea de tras :shock:
Dupa aia am inceput pe barajele de Olt...la caras.
Asta s-a intamplat pe la 17 ani.
Intr-o zi cand eram cu tata pe baraj pe la Arpas, vedeam pestisorii cum fug speriati :shock:
Mi-a zis ca bibanul ii ataca si mi-a agatzat o rotativa in capatul firului...primu lanseu, un amarat de bibi!
Dar inca il tin minte .....era cel mai frumos peste pe care l-am vazut.
De acolo m-am spurcat cu spinu'
A urmat ciopleli de voblere si linguri de mancare stricate :lol:
Boala ce avea sa se tina de mine vreo 6 ani....
In ultimi 3 ani doar pescuit la musca....de la legat de goange...pana la legat de inele de musca pe blancuri de spin :lol:
Mai am si acum batul de spin, dar ala este rezervat pt fratelo...vara tarziu mai iesim impreuna ...el la spin si eu la musca.
I-am pastrat o cutie de linguri si ceva boblere.

Daca vreu sa ma vindec de boala asta??
Never ever!!!!! :headbash:

Prin ce locuri am ajuns sa pescuiesc ......doar un rau cu Somon sau unul cu pastravi din NZ poate sa fie mai interesante si mai captivante

Scrie răspuns