[quote="SF"]De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?
In cazu meu , de mic am simtit o atractie puternica , irationala pentru lumea apelor si vietatile de dedesupt , pestii in speta !
Sa fie o chestie de instinct ?, tinand cont ca nimeni nu mi-o bagat microbu , m-am cerut io sa ma duca altii mai mari la pescuit , vedeam oameni pe malu baltii cu trestii la caras si puteam sta langa ei pana venea seara , ca trebuiau ai mei sa ma caute .
Cand citesc ce ai scris mai sus cu statul langa altii pe malul baltii, imi amintesc o intamplare de acum multi ani cand mama m-a trimis, in ajunul Pastelui, sa-i cumpar de la magazin faina sau antceva (nu-mi mai amintesc exact). Si cum magazinul era foarte aproape de niste locuri bune de pescuit am dat o fuga pana la ele sa vad daca e cineva acolo si sa-l intreb daca a prins ceva (asta era o alta mare pasiune: sa aflu ce a prins, la ce, in ce mod etc.). bineinteles ca era cineva acolo, si, sa te tii frate, prindea numai carasi mari, chiar si peste kg, unul dupa altul. bineinteles ca am uitat si de faina si de toate si am intepenit acolo o jumatate de zi. si as mai fi stat, dar a venit tata care stia unde sa ma gaseasca si m-a adus acasa unde m-a astepta mama cu o falca in cer si una in pamant. noroc cu vecina ca altfel nu mai termina cozonacii
Iar in privinta atractiei, aceasta a fost atat de puternica si atat de irationala ( ca sa te citez inca o data) incat, indiferent, de cate ori era sa o patesc, de cate ori era sa ma inec ( am invatat sa inot abia la 14 ani, dar de atunci o fac cu o pasiune la fel de nebuna), nu m-am putut abtine in a ma duce la peste... pot spune ca a fost mai puternica decat insusi instinctul de conservare...
iar, in ceea ce priveste remediul, nu cred ca acesta exista, in afara de cei 2m de pamant