Basic Instinct !!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kleniacul
veteran
veteran

Re: Basic Instinct !!!!

Mesaj de kleniacul » 19 Mar 2012, 22:32

Pe mine m-a initiat un var mai mare,care la 9 ani mi-a facut o undita pe un bat de alun si m-a invatat sa prind pesti pe Rimnicul Sarat.Ce clean ,mreana,porcoi,zvirlugi avea riul ala cind eram mic,ma ia oftatul cind ma gindesc.Cel putin o data pe an deversau chimicale pe riu si murea o gramada de peste ,cleni la kil erau o gramada,chiar si mai mari .Cu tot genocidul asta era peste mult,nu reuseau sa-l ucida ,asa cum se face acum cu navodul,curent ,Tomoxan,si mai ales cu barajele impotriva inundatiilor,care nu mai permit pestelui sa urce din Siret.Din acea vara am invatat sa fac cirlige din bold,plute din spic de porumb si pana de gisca,apoi am rod-bilduit undite de alun din doua bucati,cautam alun drept,lung de 2,5-3 m,le uscam si le imbinam ,iesea o undita usoara de 3,5-4 m,moderat fast si eco.Am invatat tot atunci sa prind peste cu mina,pe sub pietre sau in cotloane din si de sub mal,mai gaseam si cite un sarpe,dar era distractie maxima.Mai venea cite un ciudat cu lansete,rotative si alte ciudatenii,nu stiam atunci ce sint alea,si tare ma bucuram ca eu prindeam cu un bat de alun mai mult decit nea ala cu ciudateniile lui.Tare as mai vrea sa vad riul ala fara pet-uri,ambalaje de tot felul si cu pestii din copilarie.

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 19 Mar 2012, 23:14

eu scrie:
steff scrie:
SF scrie:De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?
Nu stiu :lol:... si nu stiu nici daca ma vindec vreodata. Stie cineva vreun remediu? :roll:
:D
Ai vrea sa te vindeci? :P
Am vreo sansa? :twisted:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Mar 2012, 01:15

La mare, inainte sa incep scoala, asadar aveam maxim cativa ani.
Am vazut pescari pe dig, am vrut si eu.
Mi-a cumparat taica-meo (ne-pescar) o linie, adica fir pluta, plumb si carlig pe un plior, a spart niste scoici si dupa ce s-a plictisit probabil m-a lasat singur pe dig si s-a dus la plaja.
La un moment dat am agatat un guvid...a durat ceva pana i-am scos carligul ca imi era frica de el.
Tot cu frica l-am luat de coada si m-am dus cu el la parinti. Initial nu si-au dat seama ce am in mana, saracul peste fusese scapat in nisip de cateva ori. Ma rog, probabil ca nici nu s-au gandit ca eu voi prinde ceva...
Evident am dorit sa-l mananc, tin minte ca mi l-au fiert in ibricul de cafea cu termoplonjorul, le-o fost rusine sa se duca la bucataria hotelului cu guvidu.
Cam asa s-a declansat. Deci clar basic instinct.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Mar 2012, 08:16

aha deci matale direct la marin .... : :lol: respekt:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 26 Mar 2012, 10:03

Nu stiu cum sa-l fac pe fiul meu sa prinda drag de sportul asta...
L-as invata direct la spin, ...se plictiseste repede... nici eu nu prea am rabdare
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 27 Mar 2012, 19:14

moneytehnik scrie:Nu stiu cum sa-l fac pe fiul meu sa prinda drag de sportul asta...
L-as invata direct la spin, ...se plictiseste repede... nici eu nu prea am rabdare
Nu sunt expert in asta...dar poate ar ajuta un pescuit cu rezultate imediate, adica la biban, caras sau albitura. (e doar o sugestie)
Cred ca l-ar prinde "virusul" mai repede. :)
Multa lume, putini oameni...

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 27 Mar 2012, 20:08

intradevar este foarte important pe un copil de 5-6 anisori sal duci unde sigur ziua este plina,nu conteaza marimea sau specia.eu am un baietel care in vara aceasta implineste 7 ani si daca il duc in vara acesta este deja a 3 vara cand il iau la pescuit.are varaga lui si este tare bestial cand il aud"vezi tati,vezi?pai aia nu prind ptr ca fac galagie :?
ma bucur si imi place cand ies cu amici la o pescuiala dar cand merg cu fiumio sunt super fericit si daca ia mai si placut simi povesteste la intoarcere pe drum spre casa de respectiva partida...apoi chiar sunt fericit
asta este important ,sa danseze pluta lui cat mai des ,dar cand sa trezit in carlig cu crapceni de aprox juma de kil era in extaz si topaia de numa
fac orice ptr el numa sa nu ajunga soarece de bloc,sai nu ii placa in fata scari...prefer o plimbare in natura si sper cai va placea iin continuare natura
cat despre mine...prima pescuiala am facuto pe sevis,un rau care cand eu aveam 7-8 anisori avea clean,grunder,jambla,tipar si pestele tragea in orice bulboana aruncai rama,ca aia era de baza,apoi imi mai aduc aminte cand eram mai mare ca pescuiam pe fundul apei unde era fundul lutos sau cu pietris cu o nuia de alun,lunga si bine intinsa peste vara la caldura in pod,in capat i legam cu sfoara o buca de caramida sa o tina intinsa si gaurile i le umpleam cu putin prenandez...iesea o scula...de numa numa
acuma???placearea de a iesi la apa e la fel de mare ,imi incarca bateriile ptr stresul de la serviciu si pe vara merg si de 3-4 ori pe saptamana....daca mai si reusesc sa prinde ceva :? apoi e si mai bine ,daca nu....asta e

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 27 Mar 2012, 21:11

danstiucaru scrie:intradevar este foarte important pe un copil de 5-6 anisori sal duci unde sigur ziua este plina,nu conteaza marimea sau specia.eu am un baietel care in vara aceasta implineste 7 ani si daca il duc in vara acesta este deja a 3 vara cand il iau la pescuit.are varaga lui si este tare bestial cand il aud"vezi tati,vezi?pai aia nu prind ptr ca fac galagie :?

Mda, cred ca trebuie sa ies macar odata pe saptamana la un pescuit la pluta cu fiu-miu.Poate, poate...
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 27 Mar 2012, 23:14

SF scrie:De ce pescuim ? Care ii motivu , cum ne-am trezit bagati in asta ?
...
Va mai aduceti aminte cum de v-ati bagat in pescuit , sau in boala mai bine zis :)
o fi de la zodie? ca eu sunt nascut in pesti :lol: pe bune!

eu am amintiri cu balta acoperita de ceata dimineata devreme, cu macait de rate in apropiere, cerculete pe apa, pluta batzaind... cate o isterie a broastelor timp de cateva minute... si rabdarea rasplatita cu cate o fatza din cand in cand. exact atat cat trebuie ca sa intretina viciul.

dar dincolo de toate astea, nu am nici cel mai mic habar de ce m-am bagat in pescuit, si de ce continui.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

Scrie răspuns