Uita-te ce e descris la Baracuda: poliester (care e textilul) acoperit de-o parte si alta cu cate un strat de PVC, dupa care urmeaza o liniuta si scrie grosimea materialului: 0,9mm. Acest 0,9mm nu inseamna grosimea unui strat ci a intregului sandwich.
Cei 1000 denier se refera la densitatea materialului fibrei textile, adica masa/metru liniar de fibra (microfilament). Cu cat aceasta densitate e mai mare, cu atat greutatea fibrei este mai mare, la fel rezistenta mecanica. Stratul textil e obtinut din teserea acestor fibre. Avand in vedere acestea, tesaturile de aceeasi grosime, dar cu denier diferite vor avea greutati diferite. Cea cu denier mai mare va fi mai grea.
In cazul nostru avem de-a face cu un sandwich de 0,9mm grosime si 1000 denier, in cazul Baracuda si cu un sandwich de 0,7mm si 700 denier in cazul Energo. Ambele marimi (grosime si denier) ale Baracudei ne duc la concluzia ca e un material mai greu (dar si mai rezistent) decat Energo. Fapt confirmat de greutatea superioara declarata a Baracudei, mai mare cu cateva kg decat cea declarata a lui Energo.
Ceea ce trebuia demonstrat.
Intelesasi?

No, offence! Eu sunt un ardelean nascut in Oradea. Da' tata fusa din Craiova !


P.S. In tot rationamentul de mai sus nu sunt incluse variabile de genul caliatate PVC, calitate lipituri. Dat fiind producatorul Chinez ale ambelor, varianta Baracuda, mai ieftina si din material mai gros si mai rezistent e de luat in calcul. Asta pana cand cineva va putea face o comparatie face to face.
P.P.S. Mentionez ca nu sunt actionar Baracuda

Eu am o ruseasca Nyrok (care e din material mai gros si mai greu - sic!- decat Ufimka)
