Balta pecuit - e greu de facut ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

zvic
veteran
veteran

Balta pecuit - e greu de facut ?

Mesaj de zvic » 11 Ian 2008, 12:20

Salutari,

Am posibilitatea sa cumpar la un pret convenabil o suprafata de aproximativ 10 hectare de pamant, intr-o zona mai joasa, cu un raulet in apropiere. Din informatii neconfirmate sunt si cateva izvoare pe suprafata asta din care cateva sunt de apa calda. Ma gandesc sa iau pamantul asta si sa incerc sa fac o balta de pescuit in special pentru rapitor.

Cam cat ar trebui sa fie de mare ca suprafata si cat de adanca ca sa tina salau si stiuca ? Ce investigatii/analize ar trebui sa fac ca sa stiu daca terenul se preteaza pentru o balta? Cam ce aprobari trebuie obtinute si ce amenajari speciale trebuie facute ? Este posibil sa obtii fonduri/subventii si de ce as avea nevoie pentru asta ?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 11 Ian 2008, 17:28

SALUT.
Daca vrei sa te apuci sa-ti faci o balta sa uiti de la bun inceput de fonduri nerambursabile.Eu am trecut prin fazele tale si stiu ce inseamna amenajarea unei balti de la zero. Escavarea unei balti de 2.2ha. la 2m. adincime te costa peste 2 miliarde de lei. Pentru asa ceva nu ai nevoie de aprobari. Vei avea nevoie de licenta de acvacultura cind vei da drumul la pescuit :respekt: :bere: :respekt:

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 14 Ian 2008, 10:10

salut,
imi dau si eu cu parerea.
nu mai poti sa scutesti din cheltuieli daca sapi mai putin si dupa aia faci niste diguri?

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 15 Ian 2008, 00:19

2door a spus :
imi dau si eu cu parerea.
nu mai poti sa scutesti din cheltuieli daca sapi mai putin si dupa aia faci niste diguri?
problema e cu cota apelor !!! :D

daca reusesti sa umpli prin absurd balta indiguita ...vezi sa nu pierzi apa care vrea sa se scurga in rau !!! :D

- majoritatea populeaza cu pasnic....fa si tu ca ei ,poate stiu ei de ce ..!!!

Succes !!! :D

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 15 Ian 2008, 08:45

Da, se pare ca nu e asa de usor, mai ales daca nu ai fonduri. Fondurile alea sunt mai greu de obtinut, e multa bataie de cap si cu autoritatile deoarece in zona sunt lucrari de regularizare a apelor si se pare ca autoritatile nu te lasa sa faci ce vrei tu pe pamantul ala, ...

Pana la urma cred ca renunt la ideea asta. E nevoie de bani, timp si pile multe ca sa realizezi asa ceva.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 15 Ian 2008, 10:18

macar cumpara pamantul, daca e rezonabil - il revinzi cand apare omul cu posibilitati de a construi balta - nu descuraja !!!

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 16 Ian 2008, 10:47

incurajare,
joaca fratica la loto ca poate o pui.si cu bani faci balta unde vrea muschiu tau :D

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 16 Ian 2008, 12:16

2door scrie:incurajare,
joaca fratica la loto ca poate o pui.si cu bani faci balta unde vrea muschiu tau :D
Domnu' de cand devenirati asa sarcastic??? :twisted:

Lasa dreaq LOTO si fugi in Spania ca e la moda :twisted: :twisted:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 16 Ian 2008, 12:58

dc e sa iasa la loto, sfatul meu e sa te duci sa investesti in alta tara, aici sa nu cheltui un euro, sa nu ii mai ingrasam pe zabalosii de la putere.
In loc sa aiba grija de srl-urile din tara (pt ca de acolo le vin f multi bani la buget) ei le "reguleaza". Oricum, incep sa se curete (iorgovan, dan iosif etc).
Eu cu un prieten, ne tot gandim de un an de zile la o balta, am vorbit in stanga, in dreapta, am mai citit legislatie etc., ce sa zic, brambureala mare, nu avem nici timp asa ca am ramas la stadiul de "vorbaraie".
Dupa ce am vorbit cu tine, zvac, a doua seara am fost pe la amicul asta si mi-a spus ca a vorbit cu un colaborator de-al lui care voia sa investeasca la voi in judet. Omul avea nevoie de fonduri phare, si-a rezolvat la nivel politic judetean sa fie sigur ca primeste banii (suma din sase cifre) si sa dus la bucuresti. Acolo i sa spus ca tre sa dea 20% din suma, omu` ce sa faca a zis ok, sa primesc banii si va dau (dupa cum ti-am mai zis, tre sa ai 30% din suma ceruta si pe aia sa o investesti, iar dupa ce s-au terminat banii aia ti se dau fondurile), la care i se raspunde ca tre sa dea banii imediat, dc vrea sa mai primeasca fondurile.
Sa lasat pagubas, 30% din suma ceruta + 20% "alte comisioane" tot din suma ceruta, pai cu banii astia se mai scremea un pic si nu mai cerea nici un fond.
Dc mai afli ceva noutati tine-ma si pe mine la curent te rog.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

crapu.huby
junior
junior

Mesaj de crapu.huby » 20 Ian 2008, 12:43

APSHD scrie:SALUT.
Daca vrei sa te apuci sa-ti faci o balta sa uiti de la bun inceput de fonduri nerambursabile.Eu am trecut prin fazele tale si stiu ce inseamna amenajarea unei balti de la zero. Escavarea unei balti de 2.2ha. la 2m. adincime te costa peste 2 miliarde de lei. Pentru asa ceva nu ai nevoie de aprobari. Vei avea nevoie de licenta de acvacultura cind vei da drumul la pescuit :respekt: :bere: :respekt:

nu comentez nimik cu privire la pretul de amenajare vreau sa zic numai ca adancimea la care ai escavat este cam mare sau poate nivelul apei nu este de 2 metri. adancimea de 2 m nu permite dezvoltarea organismelor pe fundul bazinului deci dispare hrana naturala.

Scrie răspuns