Balta pecuit - e greu de facut ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Ian 2008, 12:48

crapu.huby scrie: nu comentez nimik cu privire la pretul de amenajare vreau sa zic numai ca adancimea la care ai escavat este cam mare sau poate nivelul apei nu este de 2 metri. adancimea de 2 m nu permite dezvoltarea organismelor pe fundul bazinului deci dispare hrana naturala.
Recunosc ca nu ma pricep, dar am vazut pe la televizor organisme si la adancimi mai mari de 2 m. Hai, fie, recunosc ca am vazut si pe baltile pe care pescuiesc. Care sa fie oare explicatia?

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 20 Ian 2008, 12:52

MihaiV scrie:
crapu.huby scrie: nu comentez nimik cu privire la pretul de amenajare vreau sa zic numai ca adancimea la care ai escavat este cam mare sau poate nivelul apei nu este de 2 metri. adancimea de 2 m nu permite dezvoltarea organismelor pe fundul bazinului deci dispare hrana naturala.
Recunosc ca nu ma pricep, dar am vazut pe la televizor organisme si la adancimi mai mari de 2 m. Hai, fie, recunosc ca am vazut si pe baltile pe care pescuiesc. Care sa fie oare explicatia?
Cum adica adancimea de 2 m nu permite dezvoltarea microorganismelor?ce vreti sa ziceti?

crapu.huby
junior
junior

Mesaj de crapu.huby » 20 Ian 2008, 14:05

Cum adica adancimea de 2 m nu permite dezvoltarea microorganismelor?ce vreti sa ziceti?[/quote]

cand populezi o balta se face un studiu amanuntit cu privire la hrana naturala si pt a o valorifica pe deplin poti sa populezi cu crap care se hraneste in partea de jos a bazinului si cu fitofagi care valorifica hrana din masa apei si cea din partea superioara a acesteia, la care se adauga un procent de rapitor de pana la 20 %. organismele pe care le mananca crapul au nevoie de lumina pt a se dezvolta (1,2-1,4 m adancime se dezvolta asa cum trebuie)

Nestor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nestor » 10 Ian 2009, 14:18

Eu cred ca pentru iernat este mai bine ca adancimea apei sa fie mai mare de 1.4m

Scrie răspuns