Balta cu trofee?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Balta cu trofee?
Ce parere aveti de asemenea balti?Sunt pe langa Iasi cateva asemenea balti,cu preturi f mari,de marimea ......unui teren de fotbal.Patronul scoate din cele 2-3 lacuri pe care le mai are tot ce are mai frumos si suprapopuleaza balta.Eu ma refer acum la stiuca,nu se strica oare toata frumusetea pescuitului la rapitor?Dai intr-o baltuta,eventual faci si o captura "de zile mari", te lauzi la toti prietenii,sa fie asta oare un nou tip de "pescar " la spinning?Stiucile alea sunt moarte de foame,caci nu au pestisori,nu au unde sa se ascunda,mai esti oare pescar in conditiile astea?Cred ca ajungi ca un cumparator la Metro care scoate crapul din acvariu cu minciocul.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Asemenea balti isi gasesc si ele locul in "peisajul mioritico-piscicol" romanesc.
Toata lumea e castigata
.
Patronul baltii face bani frumosi: in medie "vinde" kg de peste de 3-4 ori mai scump decat l-ar da la Metro.
Pescarii prind peste (stiuca, somn, crap comun, cteno) la dimensiuni pe care nu le intalnesc in apele publice (din cauza braconajului in primul rand).
Aceste balti sunt pentru oameni cu ceva posibilitati financiare, care doresc rezultate deosebite ("trofee" cu care sa se laude cunoscutilor-normal
) fara mare bataie de cap si care nu prea au timp liber (duminica se calca lumea pe picioare, de ex.).
Asta insemna ca nu sunt pescari?
Dupa cum stii aceste balti sunt deschise pentru pescuitul de agrement (nu neaparat sportiv)
.
Comparatia cu Metro nu e realista, fiindca nu toata lumea prinde. Experienta, micile trucuri, momelile, echipamentul fac oricand diferenta.
In concluzie, eu nu as blama nici existenta acestor balti, nici pe cei care pescuiesc aici.
Toata lumea e castigata

Patronul baltii face bani frumosi: in medie "vinde" kg de peste de 3-4 ori mai scump decat l-ar da la Metro.
Pescarii prind peste (stiuca, somn, crap comun, cteno) la dimensiuni pe care nu le intalnesc in apele publice (din cauza braconajului in primul rand).
Aceste balti sunt pentru oameni cu ceva posibilitati financiare, care doresc rezultate deosebite ("trofee" cu care sa se laude cunoscutilor-normal

Asta insemna ca nu sunt pescari?

Dupa cum stii aceste balti sunt deschise pentru pescuitul de agrement (nu neaparat sportiv)

Comparatia cu Metro nu e realista, fiindca nu toata lumea prinde. Experienta, micile trucuri, momelile, echipamentul fac oricand diferenta.
In concluzie, eu nu as blama nici existenta acestor balti, nici pe cei care pescuiesc aici.
...si pescuitul va va face liberi!
Re: Balta cu trofee?
Nick scrie:Ce parere aveti de asemenea balti?Sunt pe langa Iasi cateva asemenea balti,cu preturi f mari,de marimea ......unui teren de fotbal.Patronul scoate din cele 2-3 lacuri pe care le mai are tot ce are mai frumos si suprapopuleaza balta.Eu ma refer acum la stiuca,nu se strica oare toata frumusetea pescuitului la rapitor?Dai intr-o baltuta,eventual faci si o captura "de zile mari", te lauzi la toti prietenii,sa fie asta oare un nou tip de "pescar " la spinning?Stiucile alea sunt moarte de foame,caci nu au pestisori,nu au unde sa se ascunda,mai esti oare pescar in conditiile astea?Cred ca ajungi ca un cumparator la Metro care scoate crapul din acvariu cu minciocul.
De ce spui ca preturile sunt mari???

Daca nu stii "Placerea costa"
Si apropo nu prea ai dreptate in ceea ce spui.
Viata-i parsiva
daca e peste putin, ne suparam ca n-avem ce prinde
daca e peste mult, ne suparam ca-l prindem prea usor
optica mea este urmatoarea:
eu as pescui si pe balta poplata klumea: te simti bine, ai drilluri, si ce este mai important - poti testa echipamentul, nalucile, tehnicile, etc
care-i balta aia suprapopulata cu stiuci mari, langa buc., ca o mananc
imi place foarte mult sa pescuiesc si in zone salbatice - capturi mai rare, poti avea surprize placute sau neplacute, ma simt bine cand vad intindere mare de apa, salbatica....
daca e peste mult, ne suparam ca-l prindem prea usor
optica mea este urmatoarea:
eu as pescui si pe balta poplata klumea: te simti bine, ai drilluri, si ce este mai important - poti testa echipamentul, nalucile, tehnicile, etc
care-i balta aia suprapopulata cu stiuci mari, langa buc., ca o mananc

imi place foarte mult sa pescuiesc si in zone salbatice - capturi mai rare, poti avea surprize placute sau neplacute, ma simt bine cand vad intindere mare de apa, salbatica....
Eu ma refeream la faptul ca ptr mine untrofeu este o incununare de cautari,incercari cu diferite momeli etc,evident intr-un spatiu adecvat.Cei care se duc cu 10 lansete cu pestisor intr-o balta cu trofee si au sa zicem o captura de zile mari nu cred ca se compara senzatia.sa nu fiu inteles gresit,eu ma refer aici la o balta de dimensiuni reduse50/100m.In acest caz vi se pare f sportiv? 

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
E ca la bordel! Dai lozul, primesti marfa. Esti mai pampalau, vine matroana si-ti taie macaroana ianintea termenului= iei tzeapa! pescuit de bordel cam asa sunt genul asta de balti. SI eu prefer sa-mi irit ceafa de la umblat prin stufuri si boscheti in cautarea locului potrivit dar de multe ori, satul de intalniri ratate ma trezesc pe malul "bordelului" si ma bucur cu aviditate de cohorta de carasei usor de prostit cu o felie de salam si 3 tigari... Mai merge sin cand in cand si cate o urgie, dupa atata "romantism de unul singur" , in speranta carnassierului absolut...
Traiasca societatea de consum!

Traiasca societatea de consum!

Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Nick-ule, ceea ce pot sa-ti spun e ca AMR-ul e de 7 zile (pina se termina prohibitia) ... ai rabdare sa "descoperi" Prutul ... si apoi ultima ta grija va fi cu ce trofee se mindreste fiecare.
Vezi si tu ca cerintele pescarilor sunt diverse, e normal ca si oferta sa fie diversificata. Bine ca fiecare are de unde "cumpara" ceva ce se apropie cit mai mult de dorintele sale.
Eu m-as bucura sa fie mai multe balti de acest fel ... sa mai scada putin "presiunea" asupra apelor naturale. (Fie si numai din acest motiv ma abtin sa-i comentez pe cei care pescuiesc in astfel de locuri.)
Si trebuie sa-i dam dreptate lui Dan ca sunt pescari care nici in asemenea conditii nu prind peste. Dupa cum sunt si pescari care prind mult peste media zilna a baltii. "Meseriasul" se cunoaste oriunde ar pescui el.
Vezi si tu ca cerintele pescarilor sunt diverse, e normal ca si oferta sa fie diversificata. Bine ca fiecare are de unde "cumpara" ceva ce se apropie cit mai mult de dorintele sale.
Eu m-as bucura sa fie mai multe balti de acest fel ... sa mai scada putin "presiunea" asupra apelor naturale. (Fie si numai din acest motiv ma abtin sa-i comentez pe cei care pescuiesc in astfel de locuri.)
Si trebuie sa-i dam dreptate lui Dan ca sunt pescari care nici in asemenea conditii nu prind peste. Dupa cum sunt si pescari care prind mult peste media zilna a baltii. "Meseriasul" se cunoaste oriunde ar pescui el.