avat lacustru

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pescarel
senior
senior

avat lacustru

Mesaj de pescarel » 06 Ian 2006, 15:44

Salut si La Multi Ani!
E cineva care a prins avat pe lacuri? Nu ma refer la ghiolurile deltei, ci la orice alt lac, mai mult sau mai putin inchis (in special la cele de acumulare, ii vizez aici pe aceia dintre voi care stiu ca pescuiesc mult la salau pe astfel de lacuri). Sunt interesat de particularitatile comportamentului avatului in astfel de conditii is de rezultatele voastre.
Multumesc!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 06 Ian 2006, 15:54

Primii mei avati i-am prins pe o balta de langa Sibiu(la Scorei).Sunt mult mai greu de prins decat in rau.Pe rau (Olt) daca ii vezi ca ataca 90% ii vezi si pe mal.Anul 2005 a adus si celor mai novici pescari de rapitor avati multi si mari.Pe balta asta unde mergeam eu (am pescuit acolo 3primaveri de la dezghet si pana la sfarsitul prohibitiei numai la vobler)cea mai prolifica zi mi-a adus 3 buc. intre 2 si 2.5kg.Este si clean acolo (am luat in 2004 unul de 1.8kg)dar mai ,,bagaret'' ,am avut partide si de 15kg (19buc).

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Ian 2006, 16:22

am prins avat
pe barajele de pe oltul inferior

in general imediat sub baraj, in curent, sau sus pe baraj tot langa betoane
am prins si "mai pe lac ", dar ii gasesti rar pe acolo

oricum, in general trebuie sa ai rabdare de fier ca sa arunci si sa mulinezi ca boul ore in sir, incercand diverse naluci
si nu prea am randare sa fac asta, cand printre avati sunt obletii si sub obleti sunt salaii :wink:

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 06 Ian 2006, 19:43

Stiu niste balti cu avat in care in timpul inundatiilor sau a viiturilor de primavara Siretul intra in ele...
Asta vara sareau avatii de fierbea apa, nu am reusit sa pacalesc niciunul, nici nu am insistat prea mult
In lacuri sunt mult mai pretentiosi si mai selectivi pentru ca au mai mult timp la dispozitie sa analizeze naluca, rar se intampla sa atace hotarat..
Am avut totusi cateva urmariri la oscilanta cand dadeam dupa stuka
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 06 Ian 2006, 21:50

Acuuuuuu.....................!!! Cativa ani am dat de un lac dinasta unde era clean mult si avati printre cleni. Se vedeau de numa. Nu am reusit sa iau dacat doi avati si nu se uitau decat la voblere mici, cu altceva nu puteai sa-i prea pacalesti. Pa aia parca i-am pacalit cu un dam de 3cm cu patern de pastrav.
Sfatul meu pt astfel de lacuri este sa te trezesti de dimineatza, inainte sa se lumineze(cel mai prolific moment ar fin cand se f..e noaptea cu ziua), cand nu vad nici ei prea bine, si sa stai seara mai mult. Te camuflezi si tu mai bine si voblerul nu se vede intr-u totul cum il vad cand e deja ziua.
A da mai e ceva!
Cam asa se intampla(acu 1-2ani) si pe un canal pe care pescuiesc, cand e apa ff limpede.Era ca un lac, deoarece era oprita apa cu saptamanile. Apa ff limpede. Capturi cu nemiluita seara pe inserate si dupa inserare, si dimineatza devreme, pana nu urca soarele prea sus(VARA), ca se vedea tot in apa. Tin minte ca intr-o seara am avut atacuri unu dupa altu, chiar dac nu luam chiar unu dupa altu am prins o groaza, dar dupa intunecare. Deja nu mai vedeam prea bine in fata ochilor, ca trebuia sa vad cat de cat unde lansez, ca altfel adios vobler.
Atunci i-am pacalit cel mai bine la acest vobler http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=184 .
In principiu cam orice vobler de pana in 5 cm cu profilul cat mai ingust si vibratie marunta(asta avea vibra chiar ff marunta), in functie de conditii mai accentuata sau nu ar trebui sa mearga pe apa limpede. Cel mai important sa fie patern natural, cat se poate de natural.
Sa revi la topic si sa ne spui dac te-au ajutat cu ceva constatarile noastre.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Ian 2006, 22:00

Chiar aseara vorbeam cu un prieten ca facutul asta de voblere are si un dezavantaj: nu nimeresti doua la fel :)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 06 Ian 2006, 22:14

Cu siguranta o sa revin, va multumesc!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 06 Ian 2006, 22:44

Aia era mai la inceput razvane. Acu m-am modernizat. Chiar pot sa fac doua 99% identice. Ma ajut ff mult de PC. Ala cum l-am facut direct pe lemn(free hand cum zic americanii), nu am nici o schitza de la el. Cred ca e al 3-lea vobler pe care l-am facut, si a fo printre altele unul dintre cele mai reusite, da cu stiucile astea imprevizibile.....se intampla multe.
Sorry dac m-am abatut de la topic

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 06 Ian 2006, 23:08

Am dat in multe lacuri - lacuri, si nu am prins niciodata nici un avat. I-am pacalit numai pe curent sau pe marginea curentului, iar asta in special sub baraje. Daca dau vreodata de un avat intr-un lac, anunt.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Ian 2006, 23:17

Andrei scrie: Aia era mai la inceput ......
Sunt curios sa vad ultimile creatii. Poate iesim pe undeva duminica.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns