ATENTIE! ATENTIE! ATENTIE!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: ATENTIE! ATENTIE! ATENTIE!
Ma e bine ca stii ce poti si ce nu poti. . neste ture pe la bazin s-ar impune.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
mai bine ma duc la peste 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Eu nu cred ca nu sariti in apa dupa partenerul de pescuit (acum ganditi la rece) ... dar daca este asa eu nu as merge cu voi la peste
@SF
In conditiile in care temperatura corpului scade cu cateva grade (nu stiu sigur cate si sa nu vb. prostii) intra in "faza de protectie" cea mai mare parte a sangelui se duce spre creier, din cauza aia iti amortesc mainile si picioarele (extremitatile), senzatia de oboseala din muschii (neoxigenarea acestora) ... Cica nu este bine sa incalzesti prea brusc mainile sau picioarele pentru ca in timp ce se incalzesc sangele este redirectionat in acele zone si lasi creierul neoxigenat.

@SF
In conditiile in care temperatura corpului scade cu cateva grade (nu stiu sigur cate si sa nu vb. prostii) intra in "faza de protectie" cea mai mare parte a sangelui se duce spre creier, din cauza aia iti amortesc mainile si picioarele (extremitatile), senzatia de oboseala din muschii (neoxigenarea acestora) ... Cica nu este bine sa incalzesti prea brusc mainile sau picioarele pentru ca in timp ce se incalzesc sangele este redirectionat in acele zone si lasi creierul neoxigenat.
-
- senior
YoNutzu, cu riscul de a face o gluma deplasata eu cunosc niste "pescari" din aia cu parasute care vin zi de zi la barajul de pa Ialomita (Valea Voevozilor) si ma scot din sarite la greu. Pe astia nu doar ca nu i-as salve dar cred ca i-as imbranci chiar eu in gropanul cel mai adanc. Iar daca as vedea ca sunt gata sa se salveze as da si cu niste pietre.YoNutzu scrie:Eu nu cred ca nu sariti in apa dupa partenerul de pescuit (acum ganditi la rece) ... dar daca este asa eu nu as merge cu voi la peste![]()
![]()

am citit un banc misto la sectiunea de Bancuri a forumului care se potriveste cu subiectul ... 

ravenheart scrie:
Ma relaxam în vacanţă la piscina hotelului, cand deodata vad un tiganus care dadea disperat din maini in mijlocul bazinului si striga dupa ajutor. M-am uitat in jur dupa părinţii lui, dar nu erau nicaieri. I-am cautat prin baruri, la supermarket, pe plaja….
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Daca scade cateva grade ii bai deja , insa multi nu ajung acolo daca au probleme cu ceasu .
Daca esti bine imbracat intr-o zi de iarna , insa fara manusi si nu faci nimic pe deasupra palmele au circulatia redusa de la frig , inca nu esti pe mecanism de protectie pentru ca temperatura in rest la corp ii in regula , poate chiar prea cald , da nu ai forta in palme sa te prinzi , cateodata nici sa legi carlige
Cubu de gheata pe vanataie de aia se pune , nu intri in mecanism da reduce circulatia pe zona afectata .
Alt aspect ii cat timp o trecut de la ultima masa si cat de copioasa o fost , indiferent daca-i cald , dar mai ales pe apa rece .
In rest , la un amic i-am cumparat o veste de salvare care serveste si de tinut naluci , cutiute si de toate , comoda si usoara , la mare sau ocean creste pericolu , insa se poate folosi si pe rau fara probleme
, daca ajungi in apa cel putin plutesti .
Daca esti bine imbracat intr-o zi de iarna , insa fara manusi si nu faci nimic pe deasupra palmele au circulatia redusa de la frig , inca nu esti pe mecanism de protectie pentru ca temperatura in rest la corp ii in regula , poate chiar prea cald , da nu ai forta in palme sa te prinzi , cateodata nici sa legi carlige

Cubu de gheata pe vanataie de aia se pune , nu intri in mecanism da reduce circulatia pe zona afectata .
Alt aspect ii cat timp o trecut de la ultima masa si cat de copioasa o fost , indiferent daca-i cald , dar mai ales pe apa rece .
In rest , la un amic i-am cumparat o veste de salvare care serveste si de tinut naluci , cutiute si de toate , comoda si usoara , la mare sau ocean creste pericolu , insa se poate folosi si pe rau fara probleme

Nu este valabil in caz de soc termic....YoNutzu scrie:Eu nu cred ca nu sariti in apa dupa partenerul de pescuit (acum ganditi la rece) ... dar daca este asa eu nu as merge cu voi la peste![]()
![]()
@SF
Hipotermia creaza starile pe care le-ai descris, dar e o chestie ce dureaza de la cateva minute la cateva zeci de minute....
Socul termic este instant. Daca te lasa inima, pune un peste pe care l-ai prins la copca in apa la temperatura camerei si vezi ce se intampla....
Filip daca ii mai vezi pe aia cu parasute la pod la VV si le faci branci in apa fa-mi un semn cu mana, ca eu sunt in cladirea aia de la prize VV (la ape), si vin sa ma fac ca-i salvez indesand la ei in profunzimea gropanelor 

-
- senior
OK, asa o sa fac mai ales ca ma sprijina si primarul din Razvad (cu conditia sa nu se ajunga la rani, batai, politie etc.) Pe cei de la AJVPS Dambovita nu i-am intrebat daca ma ajuta ca intuiesc ce imi vor zice....se simt oamenii prost, ei nu fac nici un control pe asn si unul se ofera sa le faca "curatenie" in ograda!YoNutzu scrie:Filip daca ii mai vezi pe aia cu parasute la pod la VV si le faci branci in apa fa-mi un semn cu mana, ca eu sunt in cladirea aia de la prize VV (la ape), si vin sa ma fac ca-i salvez indesand la ei in profunzimea gropanelor
- ovi_vl
- utilizator constant
asta e subiectul care ma sperie cel mai mult,desi imi place sa ma intitulez pescar spre rusinea mea sunt un prost spre deloc inotator...mereu imi fac scenarii cu ce s ar intampla daca as cadea in apa, si incerc sa compensez asta prin o atentie dusa spre paranoia mai ales cand pescuiesc in zona barajelor sau de pe dale de ciment ...dupa cum spuneam spre rusinea mea
stie cineva un instructor bun de inot?
intr o zi poate sa fie diferenta intre viata si moarte