ATENTIE! ATENTIE! ATENTIE!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: ATENTIE! ATENTIE! ATENTIE!
Nu stiu daca in momentele alea te mai gandesti la ce este in apa (te orientezi pe moment), ca este rece, calda ... gandind la rece poate spunem ca ne gandim la toate variantele dar atunci intr-o fractiune de secunda nu te mai gandesti la nimic din cele enumerate, te gandesti cum sa ajungi mai repede la persoana aflata la apa, cum sa o abordezi daca se "zbate" prea rau ...
- kingofbeasts
- veteran
corect , atunci nu prea mai poti gandi si actionezi din reflex. Ceea ce poti face inainte insa e sa-ti educi din timp acel reflex . mai exact cand esti pe malul apei la pescuit sa te gandesti cum ai proceda daca in locul in care pescuiesti ar fi cineva pe punctul de a se inneca.Eu procedez asa adeseori , mai cu seama cand pescuiesc in preajma unor locuri de scaldat . Nu strica nici cateva exercitii de innot cu "remorca " facute la bazin sau cand mai iesi la scalda (in care sa exersezi priza asupra innecatului precum si innotul cu o singura mana ajutat sau nu de picioare).YoNutzu scrie:Nu stiu daca in momentele alea te mai gandesti la ce este in apa (te orientezi pe moment), ca este rece, calda ... gandind la rece poate spunem ca ne gandim la toate variantele dar atunci intr-o fractiune de secunda nu te mai gandesti la nimic din cele enumerate, te gandesti cum sa ajungi mai repede la persoana aflata la apa, cum sa o abordezi daca se "zbate" prea rau ...
Pe de alta parte e bine ca in situatii de innec sa incercam sa trecem peste momentul de panica si sa evaluam situatia innainte de a intra in apa pentru ca unui innecat nu-i foloseste la nimic daca mori inainte sa ajungi la el. Mai bine pierzi cateva secunde aruncand o privire pe apa decat cateva minute incercand sa innoti spre cel aflat in pericol contra curentului la fel mai bine pierzi cateva secunde scapand de incaltari si haine decat cateva minute innotand imbracat (asta ca sa nu mai spun ca poti fi atat de extenuat incercand sa innoti cu hainele pe tine -mai ales in apa rece- incat si daca ajungi la cel aflat in pericol nu mai ajungi si cu el la mal).

-
- senior
Ce e intereant e ca daca ai face un sondaj intre pecarii de pe forum cam 90% din ei viseaza sa salveze de la inec o blonda de 1,8, supla, frumoasa, cu par lung si ochi albastri! Pentru o femeie frumoasa rar barbat sa ezite a se arunca. dar pentru o baba, oare cati ar sari? Ori pentru cineva din alta etnie?
pe rau,
niciodata, dar absolut nicodata nu inota contra curentului sau perpendicular pe el, te va invinge in final indiferent cat de slab este.
intodeauna incercati sa traversati sau sa iesiti la mal folosindu-va de curentul apei, lasati-va purtati de acesta si incercati sa traversati in diagonala, sau in lungul malului
niciodata, dar absolut nicodata nu inota contra curentului sau perpendicular pe el, te va invinge in final indiferent cat de slab este.
intodeauna incercati sa traversati sau sa iesiti la mal folosindu-va de curentul apei, lasati-va purtati de acesta si incercati sa traversati in diagonala, sau in lungul malului
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Pacat ...Oricum va recomand sa nu sariti in apa sa salvati pe cineva daca nu stiti exact ce aveti de facut! Nu este tocmai simplu sa scoti din apa ,inot,un om care se zbate sa supravietuiasca... Riscul de a avea doua persoane decedate este foarte mare din pacate.
Chestia cu blonda ...hmmm ,prefer sa o salvez ,totusi, de fioroasa soparla de pe mal!
Chestia cu blonda ...hmmm ,prefer sa o salvez ,totusi, de fioroasa soparla de pe mal!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
mah, tu vrei sa o scapi de "obsesie",
acu recunoaste cinstit
acu recunoaste cinstit

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Am scos doi pana acuma , unu dintr-un lac in Germania , altu in tara pe rau ,Somes .
Partea proasta ii panica , pur si simplu ii impiedica sa judece , si incearca sa se suie pe tine . Pe ala din tara greu m-am stapanit sa nu-l lovesc , era un pocait care s-o bagat in apa cu habar nu am ce ganduri si o uitat ca nu stie sa inoate .
Am mai cazut si sub gheata de cateva ori .
Is o gramada de factori care te ajuta sa mori in cazuri dinastea .
Cred ca majoritatea care ajung in apa rece si mor au probleme de tensiune si circulatia prin artere cu probleme ! Infarctu vine cand inima ramane fara oxigen ! Frigu creste tensiunea din start , iarna ii mai mare ca vara , insa frigu bine , care ar fi o cadere in apa rece creste pulsatiile inimii bestial , sumat la o tensiune deja ridicata obtinuta prin sedentarism , grasimi , alcool (poate fi temporara daca tipu nu-i alcoolic ) si tigari , tipic romanesc as zice ,factori decisivi in a avea o minima rezistenta cardio , plus efortu brusc si panica care te impiedica sa respiri cum trebuie te "rezolva".
In cazu unei caderi in apa rece , toate problemele legate de circulatie si rezistenta lucreaza la maxim impotriva !
Nu exista zona care sa tina peste , prin urmare sa pescuiesti acolo si sa ajungi in apa intr-o eventuala cadere , unde sa nu poti innota perpendicular (vorba vine , pentru ca te coboara in jos ) , cativa metrii ii faci intr-o clipita , daca esti minim o persoana "normala" in cea ce priveste conditia fizica . In apa rece ii important sa ajungi pe mal , afara , fiecare secunde te sleieste de putere , la frig vasele se contracta si sangele merge la organe , oxigenu transportat de sange , necesar pentru a obtine efort , si a sustine efortu nu ajunge prin vase contractate , in sensu ca nu ajunge necesaru , prin urmare daca ar fi sa ma trezesc in mijlocu raului iarna , as merge perpendicular cu cateva batai puternice is pe mal in cateva secunde , daca stau sa ma duca curentu in fiecare secunda pierd oxigen in muschi si raman fara ei , creste tensiunea si intru-n carti
Din cate stiu is niste parametri in cea ce priveste rezistenta cardiaca, in functie de varsta , greutate si inaltime . Se pot verifica la medic ,daca ajungi la 100% din asteptari ai putine sanse sa dai ortu popii intr-un caz din asta .
Va recomand ca sa stiti cum stati
Din pacate in tara ii la moda malacu lat in umeri , biceps , eventual piept , burtica si gambe inexistenta , capabil sa ridice odata 100 de kile , dar care ii incapabil sa alerge 300 de metri dintr-o bucata , sau gafaie urcand la etaju 4 pe scari . Unu din asta are putine sanse in rau si pe apa rece .
Partea proasta ii panica , pur si simplu ii impiedica sa judece , si incearca sa se suie pe tine . Pe ala din tara greu m-am stapanit sa nu-l lovesc , era un pocait care s-o bagat in apa cu habar nu am ce ganduri si o uitat ca nu stie sa inoate .
Am mai cazut si sub gheata de cateva ori .
Is o gramada de factori care te ajuta sa mori in cazuri dinastea .
Cred ca majoritatea care ajung in apa rece si mor au probleme de tensiune si circulatia prin artere cu probleme ! Infarctu vine cand inima ramane fara oxigen ! Frigu creste tensiunea din start , iarna ii mai mare ca vara , insa frigu bine , care ar fi o cadere in apa rece creste pulsatiile inimii bestial , sumat la o tensiune deja ridicata obtinuta prin sedentarism , grasimi , alcool (poate fi temporara daca tipu nu-i alcoolic ) si tigari , tipic romanesc as zice ,factori decisivi in a avea o minima rezistenta cardio , plus efortu brusc si panica care te impiedica sa respiri cum trebuie te "rezolva".
In cazu unei caderi in apa rece , toate problemele legate de circulatie si rezistenta lucreaza la maxim impotriva !
Nu exista zona care sa tina peste , prin urmare sa pescuiesti acolo si sa ajungi in apa intr-o eventuala cadere , unde sa nu poti innota perpendicular (vorba vine , pentru ca te coboara in jos ) , cativa metrii ii faci intr-o clipita , daca esti minim o persoana "normala" in cea ce priveste conditia fizica . In apa rece ii important sa ajungi pe mal , afara , fiecare secunde te sleieste de putere , la frig vasele se contracta si sangele merge la organe , oxigenu transportat de sange , necesar pentru a obtine efort , si a sustine efortu nu ajunge prin vase contractate , in sensu ca nu ajunge necesaru , prin urmare daca ar fi sa ma trezesc in mijlocu raului iarna , as merge perpendicular cu cateva batai puternice is pe mal in cateva secunde , daca stau sa ma duca curentu in fiecare secunda pierd oxigen in muschi si raman fara ei , creste tensiunea si intru-n carti

Din cate stiu is niste parametri in cea ce priveste rezistenta cardiaca, in functie de varsta , greutate si inaltime . Se pot verifica la medic ,daca ajungi la 100% din asteptari ai putine sanse sa dai ortu popii intr-un caz din asta .
Va recomand ca sa stiti cum stati

Din pacate in tara ii la moda malacu lat in umeri , biceps , eventual piept , burtica si gambe inexistenta , capabil sa ridice odata 100 de kile , dar care ii incapabil sa alerge 300 de metri dintr-o bucata , sau gafaie urcand la etaju 4 pe scari . Unu din asta are putine sanse in rau si pe apa rece .
io acu...ca ala cu 2 aproape de inec in Siret la activ...ce dracu cautati in apa?
Io nu as sari in siret/dunare/olt sa ma scot pe mine...dapoi pe altul
...iar barca si vesta au un rost, la fel cum wadingul nu il prestez decat daca stiu apa bine, sau e suficient de limpede sa ma orientez.....
si toatea asta cu un simplu artificiu de imaginatie : SUNT CONSTIENT CA NU AS REZISTA SA INOT NU STIU CE DISTANTE SI IN CE CURENTI......

Io nu as sari in siret/dunare/olt sa ma scot pe mine...dapoi pe altul

si toatea asta cu un simplu artificiu de imaginatie : SUNT CONSTIENT CA NU AS REZISTA SA INOT NU STIU CE DISTANTE SI IN CE CURENTI......

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Ma... io bag seama ca nu prea ati facut bai in rauri. Si va e cam frica. 

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez