atacul avatului cat de puternic ete???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 03 Mai 2007, 13:13

dar unul de 7-35g? :lol:

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 03 Mai 2007, 14:29

NU ! :lol:

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 03 Mai 2007, 18:29

NU ? dc ? :lol:

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 03 Mai 2007, 19:09

Dupa parerea mea avatul nu are un atac asa puternic incat sa rupa o lanseta in momentul inteparii sau imediat dupa , in cazul in care se foloseste un fir monofilament ( folosesc 8lb , aprox 0,23 ) si frana reglata cam la70- 80% din rezistenta firului , pe care o mai ajustez in timpul drilului in functie de talia pestelui.
In cazul folosiri multifilamentului si cu o frana stransa la maxim........ar fi posibil in momentul inteparii in functie de reactia de intepare a pescarului ( asta difera la fiecare ) in cazul unui animal mare >6kg , dar si aici sunt destule in ecuatie : calitate blanc , inele , fir , frana la mulineta , ancore vobler , curent acvatic , mana.....:lol: Consider ca mai repede cedeaza buza avatului, ancora (am avut destule Rapala nr 5 si 6 indreptate de avati , la Yo Zuri nici nu se discuta ) sau cedeaza firul ..............sau nervii cand dau ca disperatii in pestisori si la naluci nu :lol: :lol: :lol:

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 03 Mai 2007, 19:42

Eu sunt de parere ca mai degraba itzi ia batzu din mana decat sa-l rupa
Cu multifilament e posibil dar doar in conditii aparte (defect de fabricatie sau socuri suferite de blanc).
Cu mono ... slabe sanse iar daca distanta e mai mare ai sanse sa-l si ratezi daca nu esti pe faza.
Eu doar pentru atac pescuiesc avatu ... e cel mai brutal peste :D

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 03 Mai 2007, 20:02

Da Doamne sa vina unul sa-mi rupa batul!!!! :shock: :lol: Cum nu da norocul peste mine... :lol:

PS:vreau sa aud si eu pe unul care spune ca i-a rupt AVATUL batul din atac :shock: Repet AVATUL nu alte "elemente"...

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 03 Mai 2007, 20:20

se poate eu sunt convins ca un incepator cu franele stranse si la primul lui peste mare ( avat mare ) . are destule sanse sa si-l rupa !!! :wink:

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 03 Mai 2007, 20:33

pai eu cred ca astea au iz de poveste !asa un farmec aparte ,sadovenian!eu am vazut incepator, cum zici tu ,cu frina strinsa la maximum ,cum i-a atacat un avat de 5 kg in 10 metri si nu s-a intimplat nimic.chiar eu i-am scos pestele!nu se rupe fratilor ce naiba :D

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 03 Mai 2007, 20:36

vro "gioarsa" din piatza io zic 90% sanse, io am rupt una intro iarba pe care am scoso apoi tragand usor cu mana de fir :lol: :lol: :lol: , am dat si cu textil cu frana stransa la max in avat de 3kg fara probleme :wink: trageam de el pe suvoi si mi se parea ca nu il clintesc deloc :oops: in rest....nu faceti ca mine :twisted:

P.S. un singur avat...estimat la mine la peste 5 kg mia clintit frana in atac si atacu a venit la 15 m de mine

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Re: atacul avatului cat de puternic ete???

Mesaj de Bogdan_Alex » 04 Mai 2007, 00:13

Adelin scrie:
HellRAISER scrie:cat de violent este atacul??? poate rupe un batz cu act de 8-25 gr???
Raspuns: DA! :lol: :lol: :lol:
daca este din obor si daca are actiune 25 am mici dubii dar totusi NU cred, dar eu am avut bat din obor de actiune 60 destul de finut la varf totusi (nu cred ca arunca 60) pe care zic eu ca nu-l putea rupe sa zicem...un avat de 6kg. Din frana si fir cred ca rezolv ecuatia si raman si cu batul intreg. Am scos salau de 3kg cu bat Cormoran de obor fara nici o problema, care mi se pare mai bataios decat avatul.E drept la dublu greutate se modifica datele problemei insa....NU CRED CA RUPE BATU.
Personal eu sunt de parere ca tre' sa te chinuie talentu' tare sa rupi un bat.

Scrie răspuns