No comment ! Ai perfecta dreptate, eu insa-mi avand experiente placute prin practicarea acestui stil... pe care de fapt il mai practic !
Sezonul la salmo. e mult mai scurt decat la celelalte specii, care chiar daca se prind si la stilul 'fly', capturi deosebite si frecvente de stiuca, salau, clean etc. tot la spinning o sa avem, chiar daca unii incearca sa dovedeasca contrariul.
In ceea ce priveste pledoaria mea pro fly-fishinng, tine de cu totul altceva... in ceea ce ma priveste, pescuitul nu inseamna doar datul cu batul... ci si ambianta, decorul in care se infaptuieste acest act... si nu in ultimul rand, calitatea, nobletea si fragilitatea pastravului ( de ce sa nu recunoastem, pentru el s-a inventat fly-fishinng-ul ! ) oricare ar fi el, indigen, curcubeu etc.
... e drept ca celui caruia i-i curge Oltul sau Dunarea in fundul ograzii nu poti sa-i ceri sa arda gazul o suta-doua de km, pentru a se... initia macar in stilul fly, care chiar daca da rezultate si la ses, nu-i este caracteristic...
... si lui Ionutz personal, cand intrii intr-o biblioteca care inmagazineaza si gestioneaza mii de volume, nu esti obligat sa le citesti pe toate, triezi, alegi si citesti doar ce i-ti comvine; apropo...
... cred ca nu numarul prea mare de postari al adeptilor fly. te deranjeaza pe tine ci numarul prea mic al postarilor adeptilor spinning-ului comparativ cu ei !
... in realitate, numarul adeptilor stilului care te-a prins e mult mai mare, decat al impatimitilor fly...
... atat de mare incat nu e nevoie sa se caute pe net ( iar unii, nici nu pot), chiar daca ca pescari la stilul spinning sunt asi (! personal cunosc pe unul care a decimat buna parte din rezerva de stiuca a deltei, pe care le numara in butoaie, unul al carui sezon incepe in 15 sept. (!) si se incheie prin martie, dar care nici nu stie exact ce reprezinta, cu ce se ocupa si ce rost are .net-ul !), ei se gasesc unii cu altii pe balti, pe rauri, garle si baraje, si i-si impartasesc direct unii altora experientele...
... adeptii fly. se gasesc unii cu altii mult mai greu, astfel au gasit de cuviinta sa se caute si sa-si impartaseasca unii altora cunostintele pe net...
... si noi profitam, i-i urmarim, si ne imbogatim propriile cunostinte despre acest stil din discutiile-povestile lor...
Apropo de ... Kiss-FM... " Sadoveanu de traia / Com...q el isi cumpara" / Sa se poata conecta ... sa ne poata impartasii din propriile experinte de pe Valea Frumoasei, care fie vorba intre noi, e mult mai frumoasa decat condeiul o poate descrie, fie el si al lui Sadoveanu !
Weekend bogat in experiente, fie ele fly. sau spinning tuturor celor care au dat sau nu cu ochii de aceste randuri !
In special lui Eugen care a catadicsit sa i-mi raspunda,chiar daca nu este intr-u totul de acord cu mine, fapt pentru care i-i multumesc si i-i urez traditionala noastra urare...
... shtim noi care !!!