Adevarat si treaba cu muscarii, ca-s sportivi, dar ce mi-a placut mie a fost poza cu curcubeul, care are in gura o rotativa, nu o musca
Articol - "S.O.S. - Pescuitul in apele de munte"
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Articol - "S.O.S. - Pescuitul in apele de munte"
Frumos articol, pacat ca e adevarat ce s-a scris in el.
Adevarat si treaba cu muscarii, ca-s sportivi, dar ce mi-a placut mie a fost poza cu curcubeul, care are in gura o rotativa, nu o musca

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Am si eu 2 remarci.Din articol s-ar putea trage concluzia ca muscarii sint, prin definitie, cei mai sportivi pescari si de aici o usoara superioritate, pe care eu, ca spinner, n-o inteleg.
Si 2 la mina, a numi cleanul "porc"
si un peste care se arunca si la cirligul gol, mi se pare iar o exagerare in sensul rau.Sa nu uitam ca pe aici sint pescari pt. care cleanul e pestele tinta(printre care si eu
).Problema poate fi privita si altfel, cleanul e un supravietuitor adaptabil, pastravul se dovedeste, din pacate, prea putin adaptabil "civilizatiei" sec XXI.
In rest, articolul e OK.
Si 2 la mina, a numi cleanul "porc"
In rest, articolul e OK.
de multe ori unde invadeaza cleanul un lac montan , adio pastrav .
nu ca nu ar mai ramane deloc dar populatia de pastrav se reduce considerabil . Iar daca mai vin si desteptii de la ajvps si populeaza cu caras , atunci e si mai bine .
toate popularile de anul asta in cs facute de ajvps au foat numai cu caras si mici urme de crap ! asa ca la un lac cum e trei ape unde pastravul imparte habitatul cu cleanul , carasul si mai nou salaul ce sanse ii mai raman de supravietuire ?
mai si cand mi aduc aminte ce pastrav era inainte acolo
nu ca nu ar mai ramane deloc dar populatia de pastrav se reduce considerabil . Iar daca mai vin si desteptii de la ajvps si populeaza cu caras , atunci e si mai bine .
toate popularile de anul asta in cs facute de ajvps au foat numai cu caras si mici urme de crap ! asa ca la un lac cum e trei ape unde pastravul imparte habitatul cu cleanul , carasul si mai nou salaul ce sanse ii mai raman de supravietuire ?
mai si cand mi aduc aminte ce pastrav era inainte acolo
intrebare : de ce crezi sau de ce considerati ca vecinatatea cu cleanul face rau pastravului??
impart acelasi habitat si ca atare consuma aceeasi hrana? . io nu-mi dau seama .
in rau , unde se termina zona pastravului incepe cea a cleanului deci nu se calca pe bataturi....in lac ...nu stiu .
e cineva care ma poate lumina?
impart acelasi habitat si ca atare consuma aceeasi hrana? . io nu-mi dau seama .
in rau , unde se termina zona pastravului incepe cea a cleanului deci nu se calca pe bataturi....in lac ...nu stiu .
e cineva care ma poate lumina?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
hai sa ti spun parerea mea . E posibil sa ii consume urmasii , avand in vedere perioda de reproductie a pastravului , perioda in care cleanul se hraneste destul de intens . Dar poate e o nebunie de a mea .
Cred ca si concurenta pentru a imparti locurile de vanatoare e de vina .
Dar si pe rauri cleanul mai nou urca destul de sus , iar acolo unde sant cleni , nu prea mai sunt pastravi , sau daca sunt , sunt numai exemplare colosale . Asta face parte doar din ce am observat eu .
Mai e si varianta cealalta : pasttravul a disparut datorita prinderii lui excesive astfel inmultinduse cleanul necontrolat .
Cine stie ????
Hai sa te intreb si eu ceva :
ti se pare normal as populezi un lac la altitudine de 800 m . cu caras ????
Cred ca si concurenta pentru a imparti locurile de vanatoare e de vina .
Dar si pe rauri cleanul mai nou urca destul de sus , iar acolo unde sant cleni , nu prea mai sunt pastravi , sau daca sunt , sunt numai exemplare colosale . Asta face parte doar din ce am observat eu .
Mai e si varianta cealalta : pasttravul a disparut datorita prinderii lui excesive astfel inmultinduse cleanul necontrolat .
Cine stie ????
Hai sa te intreb si eu ceva :
ti se pare normal as populezi un lac la altitudine de 800 m . cu caras ????
uite astora de la filiala li se pare normal si nu numai atat au si facut .
asa ca uite asa mergem in varful muntelui printre barzi si apa limpede si plutarim la caras . sau dam la grund !
pastravul nu e al nostru . mai bine caras : hehe he
uite asa discutau intr-o zi o armata de pensionari la un remi micut despre poularile filialei . pai ce noi dam banii si astia nu mai populeaza nimic ? si uite asa au facut filiala o populare pe gustul lor . si toti is fericiti ca acu se duc si prins cate 2 - 3 carasei , apoi ii pun frumos intr- galeata de tifel si seara cand ajung acasa se bucura coana babuta ca au adus si ei ceva acasa . dar asta e o alta broblema ce deviaza de la subiect ....
deci sa nu crezi ca nu sunt oameni fericiti ca acolo este caras

asa ca uite asa mergem in varful muntelui printre barzi si apa limpede si plutarim la caras . sau dam la grund !
pastravul nu e al nostru . mai bine caras : hehe he
uite asa discutau intr-o zi o armata de pensionari la un remi micut despre poularile filialei . pai ce noi dam banii si astia nu mai populeaza nimic ? si uite asa au facut filiala o populare pe gustul lor . si toti is fericiti ca acu se duc si prins cate 2 - 3 carasei , apoi ii pun frumos intr- galeata de tifel si seara cand ajung acasa se bucura coana babuta ca au adus si ei ceva acasa . dar asta e o alta broblema ce deviaza de la subiect ....
deci sa nu crezi ca nu sunt oameni fericiti ca acolo este caras