Articol - "S.O.S. - Pescuitul in apele de munte"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Articol - "S.O.S. - Pescuitul in apele de munte"

Mesaj de Adi_ » 20 Dec 2005, 10:19

Frumos articol, pacat ca e adevarat ce s-a scris in el. :(
Adevarat si treaba cu muscarii, ca-s sportivi, dar ce mi-a placut mie a fost poza cu curcubeul, care are in gura o rotativa, nu o musca :wink: :lol: :lol: :lol: 8)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 20 Dec 2005, 11:29

Am si eu 2 remarci.Din articol s-ar putea trage concluzia ca muscarii sint, prin definitie, cei mai sportivi pescari si de aici o usoara superioritate, pe care eu, ca spinner, n-o inteleg. :D
Si 2 la mina, a numi cleanul "porc" :lol: :twisted: si un peste care se arunca si la cirligul gol, mi se pare iar o exagerare in sensul rau.Sa nu uitam ca pe aici sint pescari pt. care cleanul e pestele tinta(printre care si eu :lol: :wink: ).Problema poate fi privita si altfel, cleanul e un supravietuitor adaptabil, pastravul se dovedeste, din pacate, prea putin adaptabil "civilizatiei" sec XXI.
In rest, articolul e OK.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Dec 2005, 11:36

total de acord horacleus ,
fara a naste o polemica , muscaritul nu mi se pare nici pe departe cel mai cel si sportiv stil ....etc....
iar cleanul e un mare nenorocit :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 12:51

de multe ori unde invadeaza cleanul un lac montan , adio pastrav .
nu ca nu ar mai ramane deloc dar populatia de pastrav se reduce considerabil . Iar daca mai vin si desteptii de la ajvps si populeaza cu caras , atunci e si mai bine .
toate popularile de anul asta in cs facute de ajvps au foat numai cu caras si mici urme de crap ! asa ca la un lac cum e trei ape unde pastravul imparte habitatul cu cleanul , carasul si mai nou salaul ce sanse ii mai raman de supravietuire ? :lol:
mai si cand mi aduc aminte ce pastrav era inainte acolo :cry:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Dec 2005, 13:36

intrebare : de ce crezi sau de ce considerati ca vecinatatea cu cleanul face rau pastravului??
impart acelasi habitat si ca atare consuma aceeasi hrana? . io nu-mi dau seama .
in rau , unde se termina zona pastravului incepe cea a cleanului deci nu se calca pe bataturi....in lac ...nu stiu .
e cineva care ma poate lumina?
pescuiasca si el va

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 13:45

hai sa ti spun parerea mea . E posibil sa ii consume urmasii , avand in vedere perioda de reproductie a pastravului , perioda in care cleanul se hraneste destul de intens . Dar poate e o nebunie de a mea .
Cred ca si concurenta pentru a imparti locurile de vanatoare e de vina .

Dar si pe rauri cleanul mai nou urca destul de sus , iar acolo unde sant cleni , nu prea mai sunt pastravi , sau daca sunt , sunt numai exemplare colosale . Asta face parte doar din ce am observat eu .

Mai e si varianta cealalta : pasttravul a disparut datorita prinderii lui excesive astfel inmultinduse cleanul necontrolat .
Cine stie ????

Hai sa te intreb si eu ceva :
ti se pare normal as populezi un lac la altitudine de 800 m . cu caras ???? :shock:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Dec 2005, 13:52

cine a facut tampenia asta si de ce mai umbla liber si...viu???????????
pescuiasca si el va

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 14:00

uite astora de la filiala li se pare normal si nu numai atat au si facut .
asa ca uite asa mergem in varful muntelui printre barzi si apa limpede si plutarim la caras . sau dam la grund ! :lol: :lol:
pastravul nu e al nostru . mai bine caras : hehe he

uite asa discutau intr-o zi o armata de pensionari la un remi micut despre poularile filialei . pai ce noi dam banii si astia nu mai populeaza nimic ? si uite asa au facut filiala o populare pe gustul lor . si toti is fericiti ca acu se duc si prins cate 2 - 3 carasei , apoi ii pun frumos intr- galeata de tifel si seara cand ajung acasa se bucura coana babuta ca au adus si ei ceva acasa . dar asta e o alta broblema ce deviaza de la subiect ....
deci sa nu crezi ca nu sunt oameni fericiti ca acolo este caras :lol: :lol:

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 20 Dec 2005, 14:11

Calone scrie:mergem in varful muntelui printre barzi si apa limpede si plutarim la caras
parca legea spunea ca in apele cu pastravi n-ai voie sa pescuiesti decat cu momeli artificiale (daca mai e si lostrita, n-ai voie decat cu muste). asta ar trebui sa se aplice chiar daca sunt carasi in lac.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Dec 2005, 14:20

da ma , trist .....plina tzara asta de imbecili
pescuiasca si el va

Scrie răspuns