Articol - "S.O.S. - Pescuitul in apele de munte"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 14:21

@ gabor
dute si spunele lor ce spune legea , mie degeaba mi spui . :)
oricum eu la 3ape am fost numai la agrement , inca nu am pescuit si nici nu intentionez sa o fac . daca vreau pastrav ma duc colo sus pe rauletu care il alimenteaza .
Nu prefer sa stau acolo cu pensionarii la tratament . Fiecare face acolo cam ce il taie capu' . Unu da la clean , altu la caras , altu la salau , iar daca mai vine si cate un pastrav cand si cand zic astia ca e ceva eroare genetica . Eu prefer locurile mai intime .
Dar la agrement fiind mai vad si eu ce e pe acolo , ca nu prea port ochelari de soare decat foarte rar .

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 20 Dec 2005, 14:48

nu-s de accord cu tine. poate ca nu spun degeaba. poate cunosti pe cineva dornic sa dea amenzi. poate te vei inscrie intr-o asociatie noua si vei propune sa-i pui pe cei din ajvps la plata.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 14:55

nu e rau ce spui tu . dar deocamdata aici nu e nici o asociatie noua . cu atat mai mult daca ar aparea nu cred ca ar lua lacul in concesiune , sau ar avea bani sa il populeze din nou cu pastrav cum a fost odata .
eu nici nu am timp si nici nu vreau sa infiintez o noua asociatie .
poate nu e cea mai stralucita gandire dar le las treaba asta cu amenzile celor de la romsilva sau filiala sau care se mai ocupa acum . eu am alta meserie . am sa ma supun regimului impus de cei care il adimistreaza daca vreau sa pescuiesc acolo . :oops: :D

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Dec 2005, 21:54

Calone scrie:. si toti is fericiti ca acu se duc si prins cate 2 - 3 carasei , apoi ii pun frumos intr- galeata de tifel si seara cand ajung acasa se bucura coana babuta ca au adus si ei ceva acasa . dar asta e o alta broblema ce deviaza de la subiect ....
deci sa nu crezi ca nu sunt oameni fericiti ca acolo este caras :lol: :lol:

Cum sa nu se bucure babele la un caras proaspat? :?
Calone, fii serios!!! :roll:
near the beer

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Dec 2005, 22:30

Pe mine ma intriga fenomenul asta cu carasu in lacurile de munte..
Mai ales cand am aflat ca si pe lacuri aflate la peste 1000 de m a ajuns.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 5&start=80
La Gura Raului de ex. acum cativa ani nu prea se auzise de altceva in afara de pastrav, porcusor, boistean. Era intr-adevar si clean.
Acum cleanul si bibanul fac legea. Lumea zice ca e si caras.
Lacul asta macar e la altitudine mica dar tot nu inteleg cum ajunge sa prospere un pasnic de balta calda si clocita cum e carasu in lacuri reci de munte unde juma de an e iarna. :?:
La oasa nu-mi explic cum naiba a ajuns, ca AJVPS sau Romsilva nu cred sa fi populat cu caras acolo.
Macar de apareau ceva stiuci. Cica cresc mari in ape reci. Era un articol prin ALP...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Dec 2005, 09:45

La Gura Raului , cleanu e grupa mare si biban mult si mic ( din cate am vazut eu ).De caras nu am auzit ( vazut) dar nu m-ar mira .
Cum au aparut carasii in astfel de ape ? Simplu de tot .Fiind o natiune bogata in cretini , exista multi dintre ei la care le place sa''pescuiasca'' pastrav la baboooooooooi.
Asa ca aduc carashei sa dea cu ei .Evident ca astia mai scapa , mai sunt eliberati la sfarsitul partidei , etc......
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 21 Dec 2005, 10:36

Sorine care mai e si asta Gura Raului ??? de asta n-am auzit ... :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Dec 2005, 11:12

Gura Raului e un sat de munte cam la 30 km de Sibiu. La capatul satului, in amonte, incepe lacul de acumulare .
pescuiasca si el va

LUCIOPERCA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de LUCIOPERCA » 21 Dec 2005, 11:31

PT CALONE. Desi este cam departe de tine merita sa incerci pastravul adevarat pe lacul OASA. Cozma a avut rezultate remarcabile acolo cu vobler la pastrav indigen. :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Dec 2005, 11:58

ce model de vobler ? :roll: :idea:
pescuiasca si el va

Scrie răspuns