ape cu vegetatie / agataturi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
De ce va este "frica' sa experimentati monturi si soft-bait-uri special concepute pentru pescuitul in zone cu agataturi?!
Pentru ape invadate de vegetatie incercati soft-bait-uri care au un "buzunar" in care se ascunde virful cirligului (Slug Go, Cabela's Living Eye Chub sau Lizard), montate pe cirlige offset nelestate.
Pentru funduri pietroase incercati montura Texas sau bottom bouncer-ul.
Pentru ape invadate de vegetatie incercati soft-bait-uri care au un "buzunar" in care se ascunde virful cirligului (Slug Go, Cabela's Living Eye Chub sau Lizard), montate pe cirlige offset nelestate.
Pentru funduri pietroase incercati montura Texas sau bottom bouncer-ul.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Acele naluci cred ca sunt mai eficiente la pescuitul la copca,ca si dandinete(parca asa le spune,nu?).costica_fishing scrie:Mai exista niste dracii de la Rapala (de fapt ei le zic linguri - Spoon). Sunt (din ce am vazut) concave si prevazute cu un singur carlig, indreptat catre interior (din profil arata ca o corabiuta). Daca ar fi echilibrate, asa incat sa se 'aseze" pe bradis, ar trebui sa fie perfecte. A incercat cineva?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- Wavedancer
- veteran
Sorry,mi-am data cu parerea,nu le am nici cu copca,nici cu dandinetele. 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
- Daniel Costache
- junior
-
- utilizator constant
pentru sbirolino pe langa pluta aceea mai speciala ai nevoie de niste varteje triple. din pacate a trebuit sa mi le comand tocmai din germania pentru ca in tara nu am gasit. poate imi puteti spune de unde le cumparati voi
La rotative eu folosesc urmatoarea combinatie (in locul vartejului triplu): vartej-inel despicat-vartej-inel despicat-vartej. Asa se atenueaza destul de mult rasucirea firului.
- costica_fishing
- veteran
Eu nu am idee cum legi cu ajutorul vartejului triplu oscilanta sau blinkerul de linie. Imi poti explica sau exemplifica printr-o poza?costica_fishing scrie:Domnilor, eu am gasit varteje triple (adica au trei iesiri, dispuse in "T" la un magazin de pe Bd. Ghencea (in primavara).
Mai exista o variant de vartej triplu, dispuse in jurul unui rulment.
De care trebuie?
Se poate vedea combinatia asta undeva, ca exemplu?mugurel scrie:La rotative eu folosesc urmatoarea combinatie (in locul vartejului triplu): vartej-inel despicat-vartej-inel despicat-vartej. Asa se atenueaza destul de mult rasucirea firului.
Multumesc!
Uite aici un link unde poti vedea montajul bombeta/virtej triplu.
http://www.carnavenir.com/articles/bombette.htm
http://www.carnavenir.com/articles/bombette.htm