APC 21- sezon 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MatrixVR5
veteran
veteran

Re: APC 21- sezon 2013

Mesaj de MatrixVR5 » 08 Feb 2013, 13:14

Dumitrescu Iancu scrie:Pentru pescarii care au ales, anul acesta, APC 21, avem cateva vesti bune:
- am obtinut primele loturi de PG-uri pentru Calarasi, Giurgiu si Teleorman, urmatoarele transe le vom avea luni 11 februarie
-am depus un prim lot de solicitari PG la Tulcea, le vom ridica la mijlocul saptamanii viitoare.
- am procurat permisele ARBDD (Delta) 2013 pentru membrii nostri care au facut acesta optiune. Avem mai multe permise ARBDD, astfel incat, la cerere, putem elibera aceste documente PE LOC, la sediul nostru din str. Spatar Nicolae Milescu nr 34.

Si inca ceva: luni, 11 februarie, reprezentantii APC 21, impreuna cu cei ai APS Bucuresti, vor avea o intrevedere cu noul presedinte ANPA...
Astazi ajung sa depun actele ptr. permis !
:respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Feb 2013, 22:22

1. Dacă se intenţionează schimbări ale legislaţiei în domeniul pescuitului. Dacă da, cand şi, mai ales, în ce sens.
2. Dacă autorizaţiile emise, la începutul lui 2012, răman valabile. În cazul nostru, este vorba de lacul Snagov. Am derulat deja doi ani, în cadrul unui program de cinci (cat urma să fie valabilă autorizaţia). Am băgat nişte resurse, avem ceva realizări, am vrea să mergem înainte. Pentru 2013, am bugetat sume importante. Dacă rîman valabile autorizaţiile, mergem înainte. Dacă nu, ne concentrăm pe alte domenii
3. Cand estimează că vor apare noile permise ANPA. Vom susţine ideea ca acestea să fie valabile 365 (366) de zile. Dacă tot apar tarziu, barem să fie valabile pe un an, după cum s-a plătit.
4. Dacă intenţionează să confere drepturi mai largi asociaţiilor, strict în raport cu lupta împotriva braconajului
5. Vom propune ca pentru pescuitul recreativ în apele de şes să se plătească o singură taxă (acum ANPA şi ARBDD sunt sub aceeaşi pălărie)
6. Alte probleme care ne preocupă, mai ales pe linia schimbării atitudinii instituţiilor de stat, în sensul ca acestea să devină mai active în apărarea legii.
7. Alte probleme care interesează strict şi direct Asociaţia Pescar Club 21.

Aşa cum am promis, voi face o scurtă informare cu rezultatul întalnirii, care a durat cca o oră şi jumătate.

Pct.1 şi 2. : deşi nu este de maximă urgenţă modificarea legislaţiei şi nu se va face în viteză, se gandesc la anumite modificări ale legilor care privesc pescuitul. Adică, Ord 23/2008 si Legea 317/2009 modificata, pe trei coordonate:
- punerea de acord cu legislatia europeana si armonizarea cu legile din domeniu, existente in statele vecine
- eliminarea ambiguitatilor si a termenilor care pot fi interpretati in mod tendentios, in raport cu unele interese marunte
- prevederi mai stricte privind protectia mediului si mai severe privind abaterile de la lege

In alta ordine de idei, autorizatiile acordate asociatiilor vor ramane valabile si vor fi prelungite pe baza rapoartelor anuale de activitate.

Se are in vedere si modificarea H.G.1016 privind tarifele de pescuit, probabil se va renunta la ideea taxei zero in cazul pensionarilor. Este posibila si o crestere usoara a taxei care acum este de 30 de lei

Pct.3 - avem promisiune ferma ca distribuirea permiselor pentru anul viitor va incepe inca din noiembrie 2013. Aproape sigur, nu se mai merge pe sistemul cardurilor de plastic + timbre, deoarece complica mult viata tuturor (ANPA, asociatii, pescari). Probabil se va reveni la cartonase (cum sunt cele de la ARBDD), iar pentru a nu depinde emiterea lor de restrictile bugetare, acestea vor fi platite separat de beneficiari. Nu va costa mai mult de 0,10 lei cartonasul.
Dar, nu par a fi foarte grabiti sa scoata cartonasele pentru 2013.

Pct. 4 si 6. - se vor gandi, dar problema este mai complexa si nu exista inca un punct de vedere.
Pct.5 - n-am mai deschis discutia, in contextul discutiei a parut inoportuna
Pct. 7 - dnul presedinte Gherghisan, care a fost asistat de un consilier, a notat cateva cerinte de-ale noastre, care ne-ar simplifica putin activitatea de zi cu zi, declarandu-se un sprijinitor al ideilor novatoare. Este vorba si de posibilitatea de a lucra si online, de a reduce birocratia si complicatiile produse de sistemul actual.
Au mai fost si probleme care intereseaza exclusiv membrii asociatiei noastre.

Dl.presedinte ne-a intrebat ce parere avem despre dl.Popescu si federatia sa. Cred ca banuiti ce i-am spus, l-am prezentat pe dl.Popescu ca pe un mare "pescar in ape tulburi", campion la procese pierdute si aflat aproape (7 noiembrie 2013) de desfiintarea "marii federatii de mucava".

O ultima vorba : cateva idei au fost relatate, in avanpremiera, de un user mai tanar. Ii urmaresc de mult evolutia pe forum, iar acum fac un gest rar, in cazul meu: imi scot palaria in fata lui !
Daca avem astfel de tineri, cred ca mai exista sperante :respekt:

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Feb 2013, 22:28

Inca ceva important : am propus, iar presedintele a fost de acord, ca sa se organizeze periodin consultari cu asociatiile, la nivelul sucursalelor regionale.
O data pe an, va fi o consultare nationala, la care vor participa, in mod paritar, persoane din sucursale si delegati alesi ai asociatiilor din respectivele sucursale.

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 09 Mai 2013, 17:57

Asociatia noastra isi invita membrii sa viziteze baza de campare APC 21 din Crisan!!!
In urma unui contract, intermediat de ANTREC Tulcea, cu un partener local, APC 21 ofera membrilor sai posibilitatea de campare intr-o incinta inchisa, in inima localitatii Crisan ! Zona va fi prevazuta cu doua grupuri sanitare, doua dusuri alimentate dintr-un bazin suspendat, alimentare si prize energie electrica 220V, lada frigorifica, frigider, umbrar de stuf, mese si bancute. Pretul va fi de 10ron\ noapte de persoana !!!!
In aceeasi incinta, APC 21 dispune de doua camere, una cu doua paturi, cealalta cu trei paturi, fiecare cu baie proprie, disponibile pentru membrii nostri la pretul de 50 ron, respectiv 60 ron/ noapte camera.
In cadrul aceleiasi locatii va functiona si un mic magazin al partenerului nostru in care se vor comercializa produsele strict necesare.
Marea deschidere va fi pe data de 6 iunie pentru campare, in cadrul unei actiuni `marca APC 21`, actiune la care va fi prezenta si flotila Asociatiei, formata din trei barci cu motoarele aferente si 15 iunie pentru cele doua camere.
Va asteptam !

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 09 Mai 2013, 21:02

Iata si vesti bune!
Felicitari si numai sanatate! :respekt:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 10 Mai 2013, 12:47

cezar.ch scrie:1.
O ultima vorba : cateva idei au fost relatate, in avanpremiera, de un user mai tanar. Ii urmaresc de mult evolutia pe forum, iar acum fac un gest rar, in cazul meu: imi scot palaria in fata lui !

Ar fi interesant de aflat numele userului pentru a ii urmari postarile ...nu de altceva dar daca sunt interesante ar putea fi benefice in punerea lor in aplicare cu sau fara lege .....

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 10 Mai 2013, 14:16

rapace scrie:
cezar.ch scrie:1.

Ar fi interesant de aflat numele userului pentru a ii urmari postarile ...nu de altceva dar daca sunt interesante ar putea fi benefice in punerea lor in aplicare cu sau fara lege .....

Userul se numeste zavera, dar a cam disparut de pe forum de ceva timp. Aproape ca uitasem de el.

Nelu Pescar
veteran
veteran

Mesaj de Nelu Pescar » 01 Feb 2015, 23:00

vreau si eu sa devin membru la voi ce trebuie sa fac pt aceasta??//

albatrin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de albatrin » 02 Feb 2015, 10:43

Nelu Pescar scrie:vreau si eu sa devin membru la voi ce trebuie sa fac pt aceasta??//
Intră pe saitul asociaţiei şi găseşti toate informaţiile.
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

costel88
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de costel88 » 02 Feb 2015, 13:40

sunt neactualizate

Scrie răspuns