din barca, apa cristal...4-6m (adancime)vizibilitate, adica scoici si pietre pe fund... ma ancorez la distanta de vreo 10m de structurile vizate...si de regula scad dimensiunea momeliii(tuister).
am mai observat ca sunt zile f dificile...cu rezultate destul de slabe, asta in pescuitul salaului, abia astept sa se starneasca vantul, mai ales pe lacuri intinse... si dau in malul batut de vant..unde se va tulbura un pic apa, fapt observat si pe lacurile cu transparenta medie , 0,5-1m...cand incepe vantul tare..o portiune de 10-20m se coloreaza f tare...maro...malos...si acolo ataca salaii chiar in demarcatia dintre apa maro i apa normala...am vazut pescari ce evita altfel de zone..ca sunt valuri mari...intra in barca...etc..
dar eu zic ca pt salau merita sa faci pe cristofor columb.
concluzie, am prins si pe apa cristal..vedeam pestele intepat de la 4-5m de barca; asta sub mine, dar trebuie abordat locul cat mai discret
in asemenea cazuri pun si leader, micsorez naluca...si folosesc culori inchise..verde inchis..maro inchis, chiar negru...culori de camuflaj, pesticul meu sa fie cat mai "invizibil" pt ca salaul stie (linie laterala)ca are un "intrus" pe teritoriu.
o culoare care a dat rezultate..verde transparent fara gliter.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...