apa limpede reprezinta o problema??!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Pose
utilizator constant
utilizator constant

apa limpede reprezinta o problema??!!

Mesaj de Pose » 13 Feb 2008, 15:43

Pentru mine unul apa foarte limpede reprezinta o problema, nu stiu ce voblere, twistere sa folosesc pentru salau, mi sa intamplat de repetate ori sa merg pe lac sa prind, si cand e limpede nici macar senzatie de muscatura nu am avut:D
Si voua vi se intampla la fel? ati gasit solutia?? ceva modele de voblere care ar merge..:D?!
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 13 Feb 2008, 16:13

Nu pot sa-ti dau sfaturi pentru pesuitul salaului pentru ca nu sunt atat de "maestru"... Ce pot sa-ti spun e ca pentru apa limpede voblerele cu albastru merg cel mai bine, de altfel culoarea albastra se vede cel mai bine in apa limpede...daca folosesti voblere Salmo incearca culoarea real shiner...

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Feb 2008, 16:58

pe lac de multe ori am prins salau pe vant. deci implicit valuri, deci implicit cel putin usor tulbure.:)
pe limpezeala cauta sa folosesti culori naturale si prezentari cat mai discrete.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Feb 2008, 18:36

pe apa limpede tre' sa fii mai discret ca mohicanul...nevazut,liniste si fara tropaieli.
oscilante/voblere argintii/oglinda cu spate negru,culori cat mai naturale,asemanatoare cu ale pestilor prada.
cel mai bine pt mine e daca apa e putin "pishcata",intre limpede si tulbure.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Feb 2008, 20:43

din barca, apa cristal...4-6m (adancime)vizibilitate, adica scoici si pietre pe fund... ma ancorez la distanta de vreo 10m de structurile vizate...si de regula scad dimensiunea momeliii(tuister).
am mai observat ca sunt zile f dificile...cu rezultate destul de slabe, asta in pescuitul salaului, abia astept sa se starneasca vantul, mai ales pe lacuri intinse... si dau in malul batut de vant..unde se va tulbura un pic apa, fapt observat si pe lacurile cu transparenta medie , 0,5-1m...cand incepe vantul tare..o portiune de 10-20m se coloreaza f tare...maro...malos...si acolo ataca salaii chiar in demarcatia dintre apa maro i apa normala...am vazut pescari ce evita altfel de zone..ca sunt valuri mari...intra in barca...etc..
dar eu zic ca pt salau merita sa faci pe cristofor columb.

concluzie, am prins si pe apa cristal..vedeam pestele intepat de la 4-5m de barca; asta sub mine, dar trebuie abordat locul cat mai discret
in asemenea cazuri pun si leader, micsorez naluca...si folosesc culori inchise..verde inchis..maro inchis, chiar negru...culori de camuflaj, pesticul meu sa fie cat mai "invizibil" pt ca salaul stie (linie laterala)ca are un "intrus" pe teritoriu.
o culoare care a dat rezultate..verde transparent fara gliter.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 13 Feb 2008, 23:21

chiar am fost astazi de am luat ceva shaduri, transparente cu ceva albastru in interior, shi mi'am luat voblere "bass" rapeste mult biban salaul in zona respectiva, si avand o culoare relativ inchisa am spus sa testez si asta!
Ms mult pt sfaturi prieteni pescari

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 15 Feb 2008, 09:13

salut.
apa cristal e super .grupeaza salaul pe structuri ,nu mai umbla imprastiat de nebun dupa prada. am avut partide memorabile pe apa cristal ,luminozitate maxima ,vant zero sau slab .daca stii unde sa-l cauti il spargi .
walleye

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 15 Feb 2008, 20:35

si intrebarea stupida, dar cam pe unde sa'l caut?? ca de nu l'am cautat peste tot inca una!!

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 15 Feb 2008, 20:55

Eu zic sa nu prea cauti pestele cand apa e limpede , chiar daca il gasesti e de cele mai multe ori prea mofturos (prudent)!!Eu de obicei renunt si ma mut pe alta apa.

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 15 Feb 2008, 20:59

am ajuns sa parctic shi eu treaba asta sa ma mut pe alta apa, dar mie ciuda cunosc lacul de 5 ani merg pe el cand e putin tulbure stiu cum sa il pacalesc, cand e limpede pot sa fac matanii ca nimic, si mi'a devenit obsesie sa il prind pe apa curata, asha ca nu renuntz:P

Scrie răspuns