apa limpede reprezinta o problema??!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 15 Feb 2008, 21:48

Pe apa limpede am folosit cu succes twistere de culoare alba sau transparenta, cu spatele negru sau albastrui iar pe apa putin tulbure am folosit alb cu rosu sau verde cu gliter!!

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 15 Feb 2008, 22:00

pe apa limpede trebe obligatoriu floro in fata, 2-3 m cit e necesar :shock: :shock:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 15 Feb 2008, 22:48

Anul trecut am pescuit pe Gostile la sfarsitul lui aprilie,apa foarte limpede,cea mai limpede din ultimii ani,salaii abia iesiti din boiste,am prins peste folosind linie principala mono(de fapt fluorcarbon), si am ancorat la distanta mai mare de loc,deci lanseuri mai lungi si senzitivitate mai mica.Tacul era mai mult o parere ,dar daca te concentrezi reusesti sa simti tacuri la distanta si cu mono/fluorcarbon.
Pot sa zic ca am prins mai frecvent decat cei care i-am vazut si care dadeau exclusiv cu textil.Majoritatea pestilor i-am luat la un slider alb
simplu (white nu pearl) pe lumina puternica(curios) pe apa de 3-4 m.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Feb 2008, 08:53

salut pose .
pescuiesti din barca ? daca nu, ia-ti barca ! eu am 18 ani de barca si nu ma plictisesc de vanatoarea asta .din barca totul se schimba .
apa limpede poate fi un handicap cand densitatea salaului e mica ,cand apa e ff calda , cand curentul apei e zero ,cand pescuiesti pe apa sub 2,5 m .in rest apa limpede e ok ,grupeaza salaul .
salaul ca si stiuca e un pradator oportunist , isi adapteaza comportamentul functie de prada .am facut partida incredibila in miezul zilei,pe apa limpede de 1m ,cu jig de 9-10g,in iunie ,cand apa fierbea .nu ataca ,nu isi trada prezenta .
dar pescuiesc exclusiv salau cu cauciuce .ar fi culmea sa nu progresez .
walleye

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 18 Feb 2008, 15:08

ms de sfat, dar eu sunt obisnuit sa pescuiesc de pe mal, (am ceva probleme cand vad multa apa in jur) :D pescar cu fobie rar mai vezi, dar se intampla, am urcat in barca dar nu mi se pare deosebit, adica ma vad legat de un spatiu limitat in care ma invart eu:D, poate gasesc solutia sa il pacalesc si de pe mal, imposibil sa nu fie o tactica:> multumesc mult

Cu respect
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

Scrie răspuns