ANPA Brasov

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

AndyHunter
junior
junior

literatura ...

Mesaj de AndyHunter » 03 Apr 2009, 13:34

La cate zeci de legi, HG-uri si ordonante trebuie sa citim ca sa mergem la pescuit, eu zic ca pe malul apelor nu vor mai fi pescarii de-odinioara, ci or sa fie numai profesori si juristi. Eu unul aproape ca m-am saturat de citit legi si ordine, ca sa stiu unde, cum si cand pot sa merg la pescuit. Numai trimiteri la "biblioteca", o dam din lege in lege (vezi HG. X/2008, sau vezi OUG X/2005, etc.) ... si tot asa. Si cand te gandesti ca unii nici macar nu au auzit de legislatie, sau nu au citit vreodata nici macar (de ex.) dimensiunile minime legale ale pestilor pe care pot sa ii retina (am dat un exemplu).
Scuze de off-topic.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: literatura ...

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Apr 2009, 15:04

AndyHunter scrie:La cate zeci de legi, HG-uri si ordonante trebuie sa citim ca sa mergem la pescuit, eu zic ca pe malul apelor nu vor mai fi pescarii de-odinioara, ci or sa fie numai profesori si juristi. Eu unul aproape ca m-am saturat de citit legi si ordine, ca sa stiu unde, cum si cand pot sa merg la pescuit. Numai trimiteri la "biblioteca", o dam din lege in lege (vezi HG. X/2008, sau vezi OUG X/2005, etc.) ... si tot asa. Si cand te gandesti ca unii nici macar nu au auzit de legislatie, sau nu au citit vreodata nici macar (de ex.) dimensiunile minime legale ale pestilor pe care pot sa ii retina (am dat un exemplu).
Scuze de off-topic.
Sa stii ca ai perfecta dreptate! Am prieteni pescari din Franta si crede-ma ca nu au habar de numarul si litera legii pescuitului, de ordonanta de guvern etc. Nu. Se duc la asociatiile de care depind si acolo platesc permisul, taxa de mebru, li se da o foaie unde e precizat unde au voie sa pescuioasca si unde nu, ce metode sunt interzise si care e talia minima legala pe specie. Atat. Dar ce sa ne facm daca la noi asociatiile nu sunt de incredere, daca in loc de permis dau doar carnet de membru care nu tine loc de permis cand vine jandarmul in control? O mai fi vreo tara din UE unde sa fie atata haos legislativ in domeniu? Unde sa existe litigii intre omoloaga ANPA si asociatii de pescari pentru patrimoniu? Sau sa se tipareasca permisele abia in martie? Unde sa se schimbe legea peste noapte? Greu de crezut....

Scrie răspuns